NB I

Nem érezte jól magát Szombathelyen

A nyáron szerződtetett Novák Csanád a kezdőcsapatba kerülve szeretne győzni a Pápa otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga második fordulójában hasonló cipőben járó csapatok néztek egymással farkasszemet: a Kecskemétnél és a Haladásnál is nagy változások történtek a keretben, és a távozó játékosok helyét javarészt fiatalokkal töltötték fel. Egyik klub sem büszkélkedhet az első fordulóban elért eredményével és a mutatott játékával. A szombathelyieket az Újpest (1-0), az alföldieket a Ferencváros (3-1) győzte le.

Érdekesség, hogy Novák Csanád két hónap alatt mindkét csapatban megfordult. A fiatal támadónak lejárt a szerződése a Győri ETO-nál, és mivel nem hosszabbítottak vele, szabadon igazolhatóvá vált. A 19 éves játékos először Szombathelyen volt próbajátékon, és a vezetőség meg is akarta tartani, végül mégis a KTE-hez írt alá.

A Rangadó.hu megkeresésére az U20-as válogatott labdarúgó elmondta, miért éppen a Kecskemétre esett a választása, illetve beszélt a beilleszkedéséről is.

– Nagyon jó a közösség, és a vezetőség is nagyon szimpatikus. Bekő Balázs nagyon felkészült, jó edző, ezért remélem, sokáig dolgozhatok vele. Nagyon egyszerű oka van annak, hogy miért a Kecskemétre esett a választásom: nem éreztem magam jól Szombathelyen, ezért változtattam meg a döntésemet, és eddig nem is bántam meg – kezdte Novák Csanád.

– Éppen a Haladás ellen játszottak a hétvégén. Hogy értékeli azt a mérkőzést?
– Sajnos nem játszottunk jól. Már az elején hibákat követtünk el, amit a Haladás ki is használt. Bejött a háromvédős játék a szombathelyieknek, nekünk viszont még helyzetünk sem volt. A következő mérkőzésre kell koncentrálnunk. Nekem a célom, hogy minél előbb beverekedjem magamat a kezdőcsapatba, ez akár már a Pápa ellen is sikerülhet.

– Ön szerint miben kell javulni a Kecskemétnek?
– A felállt védelem elleni játékban nagyon sokat kell javulnunk. A Ferencváros elleni mérkőzésen jobban ment a játék, és gólt is szereztünk, mert nekik nyitottabb volt a védelmük. A héten a többi közt ezt gyakoroltuk, és remélem, ez a pályán is meg fog mutatkozni.

– A Pápa ellen milyen esélyeik vannak?
– Minket nem befolyásol, hogy a Pápa otthon legyőzte a Ferencvárost. Reális esélyünk van a három pont megszerzésére.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik