NB I

Thomas Doll: három-null elég lenne

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ferencváros – Dunaújváros 2-0

Thomas Doll, FTC: – Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki megint, de sokat ki is hagytunk ezek közül. Nem vagyok elégedetlen, de szeretném, ha a játékosaim nem ölnék feleslegesen az energiájukat a támadásépítésbe, hanem góllal fejeznénk be azokat. Nem azt várom a csapattól, hogy hat-hét góllal nyerje meg a meccseit, hanem azt, hogyha rúgunk kettőt, akkor rúgjuk meg a harmadikat is. Az már elég lehet a győzelemhez, kettő-nullnál viszont még benne van a meccsben, hogy talál egy gólt az ellenfél, és akkor mindjárt jóval nehezebb dolgunk van.

Dobos Barna, Dunaújváros: – Nem adtuk át a területet, a Fradi egyszerűen ránk erőltette a játékát. A helyzeteink megvoltak az első félidőben is, és kettő-null után is elszalasztottunk egy nagy lehetőséget. A Ferencváros győzelme megérdemelt. Az, hogy egy ilyen csapattal felvegyük a versenyt, gazdasági kérdés is, ahhoz nekünk is hasonló szintű játékosokat kellene igazolnunk. Sokat lehet tanulni egy ilyen találkozóból is. Minél több meccset meg kell nyernünk a bajnokságban, és legalább két csapatot meg kell előznünk a szezon végén.


Diósgyőr – Sz. Haladás 3-0

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Már többször hangoztattam, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Sokat utaztunk és fáradtak is voltunk, ez látszott is az első félidőben. Úgy tekintettünk az első játékrészre, mint egy bemelegítésre. A második félidőben egy kettős csere után már sokkal jobban játszottunk. A Haladás nagyon jól védekező csapat és nagyon nehéz szétbontani a védelmüket. Az első találatunk után, mivel kitámadott a Szombathely, már könnyebb volt helyzetbe kerülni. A Haladás olyan bunkert játszott, amilyet régóta nem láttam…

Artner Tamás, Haladás: – Akkor kaptuk az első gólt, amikor már nem volt benne a Diósgyőrben. Úgy érzem, hogy az első negyedóra volt veszélyes, utána már rendben volt minden. Elkapkodtunk egy kirúgást, ott elvesztettük a labdát és kaptunk egy szerencsétlen gólt. Utána váltottunk, támadóbbá tettük a csapatot, de sajnos kaptunk egy kontragólt. A harmadik találat már nem osztott, nem szorzott. Mi mindent megtettünk a győzelemért. Tudtuk, hogy Huszics oldalán akar támadni a Diósgyőr, ezért még az első félidőben a három belső emberünket átállítottuk máshogyan. Szerintem ezt tudtuk is rendezni. Sajnos az a szerencsétlen gól eldöntött mindent.


Debrecen – Puskás Akadémia 2-0

Kondás Elemér, DVSC: – A Boriszov elleni mérkőzésen Selim Bouadla nyilván nem akarta magát kiállíttatni, így sikerült… Ez őt nyilván rettentősen zavarta, de úgy gondolom, hogy ha leesünk a lóról, akkor vissza kell ülni rá. Ő egyébként is olyan típusú labdarúgó, aki mindent megtesz a csapat érdekében, ezért döntöttünk amellett, hogy ma is játsszon. Láttam rajta, hogy egy kicsit még mindig bántja ez a dolog, ezért kellett a szünetben lecserélni. A mérkőzésről annyit, hogy az elején ránk ijesztett az ellenfelünk, mert Lencse kétszer is kilépett, viszont utána rengeteg helyzetet sikerült kidolgoznunk, az ellenfél kapusának bravúrokat kellett bemutatnia. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Mindenkinek fájó volt a keddi mérkőzés, mert ha megvernek minket simán, akkor azt mondom, oké, rendben van, de így, hogy az utolsó utáni percben kaptunk gólt, előtte jól küzdöttek a srácok hatvan percen keresztül, ez nagyon fájó volt. Nyilván ez megfogott mindenkit, viszont sportemberek vannak az öltözőben, és természetesen azon voltunk, hogy ezt minél hamarabb el tudjuk felejteni, amennyire lehet. Jött a következő mérkőzés, erre kellett koncentrálnunk. Számunkra ez nagyon fontos meccs volt, mert a bajnokságban két mérkőzésen csak egy pontot tudtunk szerezni. Nagyon fontos volt a bajnokság szempontjából, lélektani szempontból, és minden más szempontból.

Benczés Miklós, Puskás FC: – Lesz egy következő mérkőzés a következő héten, ettől szép a futball, hogy javíthatunk, és lesz egy újabb sanszunk arra, hogy három pontot szerezzünk. Igazoltunk a nyáron egy nagyon tehetséges kapust, úgy gondolom, ezt bizonyította is a mai mérkőzésen, hiszen parádés védéseket mutatott be Danilovics. Az volt az egyetlen oka, hogy ma ő játszott, hogy őt is meg akartuk nézni tétmérkőzésen, hiszen a felkészülés alatt ragyogóan működött a dolog vele, és úgy gondolom, most is segítségére volt a csapatnak. Csak egy félreértés volt, hogy Gohér kezd, nem úgy terveztük, csak egy adminisztrációs hiba miatt került be az összeállításba. Spandler Csabával szerettem volna kezdeni, hiszen a múlt héten nagyon jól szállt be a mérkőzésbe. Most sem játszott rosszul, nem rajta múlt, hogy nem távoztunk innen bravúros eredménnyel. A mai mérkőzésen minden játékosomtól többet vártam. Szembetűnő volt, hogy olyan óvodás hibákat vétettünk a labdajáratás közben, amivel a Debrecen tudott élni. Nem igazán éreztem, hogy a DVSC fölénk nőtt játékban, inkább mi csináltunk olyan hibákat az első játékrészben, amelyekkel magabiztosságot adtunk a hazaiaknak. A második félidőben két ékkel játszottunk, azt kértem, hogy lassítsuk a játékunkat, a labdát juttassuk el a két ékig, de nem ez történt, nem voltak megnyitások, nem voltak a védők mögé belőtt labdák, amire Lencse és Tischler is indulhatott volna. Itt is problémát érzek, ezen változtatnunk kell.


Bp. Honvéd – Nyíregyháza Spartacus 0-1

Pietro Vierchowod, Honvéd: – Több gólhelyzetünk volt, de nem sikerült azokat értékesíteni, a Nyíregyháza pedig kihasználta egyik lehetőségét.

Csábi József, Nyíregyháza: – Kiegyensúlyozott, nagy csatában nyertünk. Nagyon fontos volt a múlt heti vereség után. Hosszú még a bajnokság, gyűjtögetni kell a pontokat. Sokat tettünk ma a győzelemért.

(forrás: szon.hu)


Lombard Pápa – Kecskemét 3-2

Mátyus János, Pápa: – Nem mehetek el az első félidő eseményei mellett, borzasztóan amatőr gólokat kaptunk. Ezzel foglalkoznunk kell, de ezt csak zárójelben jegyzem meg, hiszen a csapat mentálisan, akartban olyat vitt a pályára, ami óriási dicsőség, elismerés jár érte. A pápai keret teljesen átalakult, de olyan emberek kerültek hozzánk, akik azt képviselik a pályán, amit én üdvözítőnek tartok. Hosszú a bajnokság, de ma kilencven percig csapatként működő sárga mezeseket láttam. El kell ismernem, a mai meccsen volt szerencsénk is, de tettünk érte. A második félidei védekezésünk már tökéletes volt, így szerintem megérdemelten nyertünk.

Bekő Balázs, KTE: – Tulajdonképpen megvertük magunkat, ez teljesen egyértelmű. Kétszer előnybe kerültünk, majd kriminális gólokat kaptunk. A második félidőben felborult a pálya. Helyzetek, lehetőségek, ziccerek voltak előttünk, nem tudtunk élni vele. Sajnos ilyen passzban vagyunk, de meg fog ez fordulni.

(forrás: kecskemetite.hu)


Pécsi MFC – Újpest 1-1

Véber György, Pécs: – A kispadról is ugyanúgy láttam a meccset, mint a lelátóról – az idény leggyengébb játékával szereztünk egy pontot. Szakmailag nagy tanulságokkal szolgált nekem a meccs, a többiről nem szeretnék beszélni, mert annak bírósági következményei lennének, meg jönnének a nyílt levelek… Nagyon gyenge teljesítmények voltak nálunk, ez azért is sajnálatos, mert a múlt heti szép játékunkkal lettek volna győzelmi esélyeink. Tudom az okát a visszaesésnek, ennek egy személyben én vagyok a felelőse, de járom tovább az utamat. Ha ebben mindenki partner, akkor hamar egy hullámhosszra kerülünk majd, addig is ez a mérkőzés legyen az én saram, viszont hiszek abban, hogy hosszú távon ennek meg lesz az eredménye.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Az első félidőben nem igazán alakult ki a játék ritmusa. Próbáltuk járatni a labdát és rést találni a Pécs védelmén, de ez nem sikerült, mert ellenfelünk nagyon szervezetten játszott. Úgy érzem fölényben voltunk, de ettől függetlenül nem tudtunk kialakítani túl sok helyzetet, hiányoztak az utolsó passzok, majd adtunk egy büntetőt a pécsieknek. A második félidőben emiatt agresszívabban léptünk fel, ezzel persze bevállaltuk azt, hogy a pécsiek játékosainak több helyet hagyunk, küzdöttünk is eleget a gyors labdarúgókkal, ezt a feladatot nagyjából sikerült megoldanunk, viszont támadást csak egyet tudtunk végigvinni – igaz, azt szép góllal fejeztük be. A gól után valamiért idegesen játszott a csapat, ha higgadtabbak vagyunk, akkor megnyerhettük volna a meccset, ezért bánt, hogy nem tudunk három ponttal távozni. A játékosoknak viszont gratulálok, úgy láttam mindenki megtett minden tőle telhetőt, a pécsieknek és kollégámnak pedig sok sikert kívánok a folytatásra.

(forrás: ujpestfc.hu)


Videoton – Győri ETO 3-2

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Egy ilyen jó és erős csapat ellen, mint a Győr, különösen nagy fegyvertény a győzelem. Ellenfelünk az átmeneteket is nagyon jól hajtja végre, nagyon jól játszik, de tudtuk előre, hogy erősek lesznek. Kétszer is hátrányból fordítva sikerült megnyernünk a rangadót, ez óriási dolog. Tudtuk, hogy a győriek fizikálisan nagyon erősek, nagyon jól, az utolsó percig bírják az iramot, tehát végig nagyon keményen fognak játszani. Más lehetőségünk nem volt, minthogy támadólag lépjünk fel, és legalább az egy pontot próbáljuk megszerezni. Ez aztán annyira jól sikerült, hogy végül győztünk a mai napon – lehet, hogy ez máskor nem feltétlenül sikerült volna – ez nagyon komoly dolog.

Horváth Ferenc, Győr: – Nagyon jó mérkőzés volt, nagyon jó egy ilyen meccset megnyerni, nagy mentális energiát adhat a jövőre. Ugyanakkor nagyon nehéz egy ilyen találkozót elveszteni, és utána ebből felállni. Azt gondolom, megtettünk mindent a siker érdekében, de nagyon kis dolgokon múlik ilyenkor a győzelem. A második góljuk előtt nem biztos, hogy szöglet volt, szóval nagyon sok apró összetevője van egy ilyen meccsnek, amiből végül győzelem, illetve vereség lesz. Ma sajnos a rossz oldalon álltunk, kikaptunk, de megtettünk mindent a győzelemért. Nagyon nehéz fordulópontokról beszélni, mert kétszer is vezettünk, és teljesen ült, amit terveztünk. A Videoton jó csapat, tudtuk, hogy erősek a pontrúgásai, hiba volt, hogy engedtük, hogy ennyi pontrúgást végezzenek el.


MVM Paks – MTK 3-0

Csertői Aurél, Paks: – Az első félidőben, egy-nullnál kellett az a hatalmas kapusbravúr. A második félidőben nagyon jól futballoztunk, megérdemeltük, hogy nagy gólokat rúgjunk. Az ellenfélnek a második játékrészben nem volt helyzete. Fegyelmezetten védekeztünk, de a támadásokat nem adtuk fel. Most minden bejött és ezt meg kell becsülni. Természetesen párosult a jó játékhoz a fegyelmezettség és a szerencse is. Ahhoz, hogy ezek megmaradjanak, ugyanennyi munkát kell beleölnünk.

Garami József, MTK: – Számítottam arra, hogy a Paks jó csapat és jól játszik. Az első percekben csináltunk egy hibát, amiből gólt kaptunk, ezután a Paks nyugodtan játszotta a játékát, fegyelmezetten védekezett, abból kontrázott, és természetes, hogy megszületett a második gól. Utána már a játékban is felülkerekedtek. A támadásaink általában elakadtak valahol. Volt egy nagy helyzetünk az első félidőben, azt illett volna berúgni, akkor talán változott volna a kép. Gratulálok a Paksnak, megérdemelten nyert.

Olvasói sztorik