NB I

Fejér megyében a 3-0 és a 0-3 a divat

A Videoton hazai pályán három góllal győzött a Dunaújváros ellen az élvonal második fordulójában.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Videoton FC – Dunaújváros PASE 3-0 (1-0)
Székesfehérvár, 2300 néző. Játékvezető: Bognár T.
Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Juhász R., Stopira – Sándor Gy., Trebotics (Simon Á., 40.) – Gyurcsó (Feczesin, 78.), Kleinheisler, Oliveira (Álvarez, 60.) – N. Nikolics. Edző: Joan Carrillo Milan
DPASE: Nagy G. – Farkas V., Gavrics, Szekeres A., Csehi T. – Lázár Zs. (Kocsis G., 72.), Petneházi, Böőr (Godslove, 63.), Zsótér, Jakab D. – Urbin (Pascua, 67.). Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Oliveira (19.), Sándor Gy. (56.), Nikolics (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Fejér megyei csapatok mérkőzésével kezdődött az élvonal második fordulójának szombati programja. A vendég Dunaújváros kapusa, Milinte Árpád belázasodott, ezért a Győrből érkezett fiatal Nagy Gergely védett. Eltiltás miatt Villám Balázs, sérülés miatt pedig Thiago és Muscat hiányzott. Érdekesség, hogy a Videotontól kölcsönvett Szekeres Adrián, Zsótér Donát és Sárközi Norbert is játszhatott. A fehérváriak az eltiltott Kovács Istvánra nem számíthattak.

A dunaújvárosiak meglepően bátran kezdték a meccset, előfordult, hogy tartósan az ellenfelük térfelén tudták tartani a labdát, sde az első kisebb helyzet a házigazdák előtt adódott: a 12. percben Nikolics lőtt fölé. Egy perccel később Nikolics és Gyurcsó is gólt fejelhetett volna, végül egyikük sem tudta a kapu felé irányítani a labdát. A 19. percben Kleinheisler hajszálpontos ugratta ki Oliveirát, aki lépéselőnyben nyargalt a kapu felé, majd Nagy Gergely mellett higgadtan a hálóba lőtt (1-0).

A túloldalon Zsótér lövése pattogott el a kapufa mellett. A 27. percben Nikolics közeli lövése megpattant Szekeres lábán, de a dunaújvárosiak kapusa vetődve nagyot védett. Tíz perccel később a nagyon aktív Zsótér próbálkozott, de Calatayud hárított. Nem kezdődött rosszul, de aztán eléggé leült a meccs, amelyre a nagy meleg rányomta bélyegét. A 41. percben Nagy Gergely a kapujából messze kifutva próbált tisztázni, de elvétette a labdát, amit Nikolics nem tudott az üres hálóba továbbítani, Sándor György lövését pedig blokkolták.

A szünet után Gyurcsó lövését fogta Nagy Gergely, a másik oldalon Urbin Péter lőtt a kapufa mellé. Az 56. percben Nikolics adott remek passzt Sándor Györgynek – pedig általában fordítva szokott történni –, a csapatkapitány pedig higgadtan a hálóba lőtt (2-0). Két perccel később Petneházi Márk szabadrúgását Calatayud kiütötte. A 62. percben Gyurcsó lövése kipattant Nagy Gergelyről, ezt kihasználva a középen berobbanó Nikolics a hálóba lőtt (3-0).

A 72. percben Brachi lőtte el a labdát keresztben a kapu előtt. Háromgólos előnyben is támadásban maradtak a fehérváriak, akiknél a hajrában bemutatkozott Feczesin Róbert. Az Olaszországból hazatérő csatár legutóbb 2010-ben játszott NB I-es meccsen. A legvégén Kleinheisler lőtt a kapu mellé, de az eredmény már nem változott: a Videoton ugyanúgy 3-0-ra nyert, mint az első fordulóban, a Pápa ellen, a Dunaújváros pedig ugyanúgy 3-0-ra kapott ki, mint az első fordulóban, a Honvéd otthonában.

– Sima győzelem volt. Az elején bealudt a Videoton, nem véletlen, hogy a vezetőedző már a hetedik percben elküldte melegíteni a cseréit – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője. – Agresszívan kezdett a Dunaújváros, de ott, ahol meg kell nyerni a meccset, a támadásoknál nem tudott mit felmutatni. Talán egy Böőr-szabadrúgásnál kellett jobban figyelnie Calatayudnak, ezen kívül alig volt dolga. A Videoton ezzel szemben kihasználta a lehetőségét, ráadásul Gyurcsónak is volt egy nagy helyzete. A második félidőben eldőlt a meccs, a harmadik gól után a Dunaújvárosnak lelkileg és fizikailag sem volt elég ereje a szépítésre. A meleg valóban rányomta a bélyegét a játékra, ilyen hőségben valóban nem lehet az elejétől a végéig zakatolni, de az hozzátartozik, hogy mindenkinek ugyanolyan meleg volt a pályán. Élsportolókról van szó, ezt is bírni kell.

Olvasói sztorik