NB I

Kikapott a törököktől a Honvéd

A Galatasaray 2-1-re nyert a kispestiek ellen felkészülési mérkőzésen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – Galatasaray (török) 1-2 (0-1)
Bozsik-stadion, 2000 néző. Játékvezető: Szőts
Honvéd: Kemenes (Horváth A., a szünetben) – Baráth, Kristi, Mello, Fejes (Sundas, 86.) – Hidi (Vadócz, a szünetben, Gazdag 86.), Portilla (Kapacina, 52.), Mancini (Koszta, 71.) – Ihrig-Farkas (Prosser, 52.) – Keita (Vernes, 58.), Traoré (Karacs, 86.). Edző: Pietro Vierchowod
Galatasaray: Bolat – Sari (Hamit Altintop, 86.), Chedjou, Kaya (Balta, a szünetben), Telles – Inan (Kurtulus, 71.), Felipe Melo (Gündogan, 86.), Adin (Ozcal, 81.) – Colak (Gumus, 64.), Na Bangna (Ambarat, 59.), Yilmaz (Bulut, 67.). Edző: Cesare Prandelli
Gólszerzők: Vernes (90.), illetve Yilmaz (36., tizenegyesből 50.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A török Galatasaray csapatával játszott felkészülési mérkőzést vasárnap délután a Bp. Honvéd. A magyar együttes szombaton még bajnokin lépett pályára, így a találkozón főként azok a játékosok jutottak szóhoz, akik a Dunaújváros ellen kevesebb lehetőséget kaptak, vagy egyáltalán nem játszottak.

A tizedik percben Ihrig-Farkas a felső sarkot vette célba, de nem találta el a kaput. Három perccel Kemenes védte Inan szabadrúgását. A 15. percben Traoré passzát Ihrig-Farkas lőtte fölé. Egy perccel később Yilmaz beadását húzta le Kemenes.

A 19. percben Na Bangna lőtt tíz méterről fölé. A 26. percben Felipe Melo is célba vette a Honvéd kapuját, ám ő sem lőtt pontosan. Fél óra elteltével Chedjou ollózásának tapsolhatott a közönség. A 36. percben megszerezte a vezetést a sok helyzetet kialakító török együttes: Adin ugratta ki Burak Yilmazt, aki a rövid sarokba lőtt (0-1).

A 39. percben Adin a kapufát találta telibe. A félidő hajrájában ismét Adin, majd Na Bangna és Yilmaz is megpróbálta bevenni Kemenes kapuját, ám ez nem sikerült, így 1-0-s török vezetés állt az eredményjelzőn.

A 48. percben ismét Yilmaz lövését kellett védenie Horváthnak. Az ötvenedik percben tizenegyeshez jutott a török csapat: Yilmaz állt a labda mögé, és nem hibázott (0-2). Hét perccel később Kapacina tekert nem sokkal a kapu mellé. A sok csere megtörte a meccs ritmusát, a következő valamirevaló helyzetre a 77. percig kellett várni: Traoré tört kapura, majd lőtt mellé. A 86. percben Bolat védte Vernes szabadrúgását.

A kilencvenedik percben már Bolat is tehetetlen volt: Vernes Richárd szabadrúgása talált utat a hálóba, így a végén szépített a Honvéd. A vége 1-2.

– A szombati csapathoz képest csak Kemenes lépett pályára, illetve Traoré az utolsó percben állt be a Dunaújváros ellen, így ma ő is kezdőként kapott szerepet – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Kispest-Honvéd korábbi vezetőedzője. – Új csapatot láthatott a közönség, mely lelkesen futballozott, de az ellenfél sokszor beszorította a kapuja elé. Egy-egy lehetősége azonban így is akadt a Honvédnak, de a Galatasaray játékán azért látszott, hogy klasszis játékosok alkotják a keretét. Yilmaz az első gólnál remekül vitte el a labdát, így szerzett vezetést az ellenfél. A második félidőben a tizenegyesen kívül nem igazán forogtak veszélyben a kapuk; az edzők sokat cseréltek, a Honvédnál lelkes akadémisták léptek pályára. A törökökön látszott, hogy nem hajtják túl magukat, de így is fölényt tudtak kialakítani. Sportszerű meccs volt, mindenki tette a dolgát. A végén Vernes profi gólt szerzett, tényleg nagyon jól találta el azt a szabadrúgást, nem volt esélye a nyújtózkodó kapusnak. Az ilyen edzőmeccseknek van leginkább értelmük: az edző látja, kire számíthat, és a játékosok is sokkal lelkesebben lépnek pályára egy nagynevű ellenféllel szemben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik