NB I

Szép győri búcsú, emberhátrányban

Rudolf Gergelyt kiállították, az ETO mégis 1-0-ra győzött a svéd Göteborg otthonában, a selejtező visszavágóján.
Európa Liga, 2. forduló, visszavágó
IFK Göteborg (svéd) – Győri ETO FC 0-1 (0-0)
Göteborg, 5800 néző. Játékvezető: Frankowski (lengyel)
Göteborg: Sandberg – Bjarsmyr, A. Johansson, H. Jonsson, Augustinsson – Smedberg (Söder, 79.), Allanson, J. Johansson, Larsson (Sobralense, 69.) – Mahlangu – Vibe. Edző: Mikael Stahre
Győr: Kocsics – Lang, Svec, Wolfe, Kronaveter (Koltai, 71.) – Varga R. (Illés D., 83.), Völgyi, Pátkai (Windecker, 75.), Kamber – Rudolf G. – Andrics. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Andrics (68.)
Kiállítva: Rudolf G. (66.)
Továbbjutott: Göteborg (3-1)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A győri csapatból az első mérkőzésen hiányzók közül Lang Ádám már visszatérhetett a csapatba, de Had, Trajkovics, Dinjar, Lipták Zoltán és Strestík sem állt rendelkezésre, sőt hiányzott Takács Ákos, Babics, Martínez és Kalmár Zsolt is. Mivel egy héttel ezelőtt a svédek 3-0-ra győztek idegenben, a visszavágó pusztán formalitás volt.

A negyedik percben Lang Ádám szabálytalansága után Larsson lőhetett szabadrúgást, és telibe találta a kapufát. A 14. percben Rudolf lövését védte Sandberg, ez volt az első győri helyzet. A túloldalon Mahlangu előtt adódott kecsegtető lehetőség, de nem találta el a kaput. A 17. percben egy szabadrúgás után Wolfe kísérlete kerülte el a kaput. A 22. percben Augustinsson szöglete után Bjarsmyr került helyzetbe, de Kocsics bravúrral védett.

A szünet után Andrics lőtt 16 méterről, de kevéssel célt tévesztett, majd két perc múlva szintén ő próbálkozott, de a svéd kapus nagyot védett. Az 59. percben Völgyi lőtt fölé egy szabadrúgást. A 66. percben Rudolf Gergely a Smedberg elleni szabálytalanság miatt piros lapot kapott. Az emberhátrány ellenére két perccel később megszerezte a vezetést a Győr: Andrics jutott lövéshez jobbról, 21 méteres távolságból, és a kapu bal oldalába bombázott (0-1). A hajrában Söbralense hagyott ki nagy helyzetet, és mivel a svédek a folytatásban sem tudtak gólt lőni, a győriek – terveiknek megfelelően – szépen búcsúztak a kupától.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik