NB I

Kecskeméti iksz az izraeliek ellen

A KTE 2-2-t játszott a Maccabi Netanya elleni edzőmeccsen, Telkiben; az esős idő nem könnyítette meg a csapatok és a szervezők életét, így a találkozóra az edzőpályán került sor.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Maccabi Netanya (izraeli) – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 2-2 (0-1)
Telki
KTE 1. félidő: Tujvel – Botka, Vukaszovics, Gyagya, Farkas A. – Patvaros, Kitl – Csillag, Tölgyesi, Filyó – N’Diaye. 2. félidő: Németh V. – S. Juhász, Komáromi, Vukaszovics, Polyák – Szivacski, Eninful, Pilipovics – Csima, Novák, Gréczi. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Botka (10.), Csima (58.), illetve Shriki (tizenegyesből 60.), Kayode (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jól kezdett a KTE az izraeli másodosztály bajnoka ellen, hiszen az első percekben több lehetőséget is kialakított: N’Diaye fejese mellé szállt, majd Csillag lövését fogta nagy bravúrral a kapus. A tizedik percben már nem volt pardon, egy gyönyörű jobboldali támadás végén Botka került ziccerbe és szépen lőtt laposan a kapuba (1-0).

A folytatásban Tujvelnek is akadt dolga, egy közeli szabadrúgást és két ziccert is védenie kellett, de magabiztosan oldotta meg ezeket. A hajrában még Tölgyesi és Csillag próbálkozott, de ezekből már nem született gól.

A szünetben majdnem teljes sorcserét hajtott végre Bekő Balázs vezetőedző, de a kecskemétiek játékán ez nem látszott. Továbbra is kezdeményezően focizott mindkét csapat, így több lehetőség is kialakult a kapuk előtt. A 58. percben határozottan támadott le a KTE, a labdaszerzésből pedig Csima tekert gyönyörűen a hosszú felső sarokba (2-0).

A Netanya gyorsan reagált és büntetőhöz jutott, ezt Shriki vágta a kapuba (2-1). Az utolsó húsz percben ide is, oda is eldőlhetett volna a meccs, Novák lövése és Csima fejese is centikkel kerülte el a kaput. Újabb gólt végül az izraeliek értek el, egy szöglet után Kayode fejelt a kapuba (2-2). Lehetőségek még adódtak, gól azonban már nem született, így döntetlennel zárta a felkészülési meccsek sorát a KTE – tudósított a klub honlapja.

Olvasói sztorik