NB I

Szoros meccsen nyert a Honvéd

A kispestiek hazai környezetben 2-1-re győzték le a másodosztályú Gyirmótot.
Felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – Gyirmót FC 2-1 (2-0)
Bozsik-stadion, 200 néző
Honvéd: Kemenes (Szemerédi, a szünetben) – King (Sundas), Ignjatovics, Alcibiade, Fejes (Baráth, a szünetben) – Hidi (Nagy G.), Godoy (Vécsei) – Daud, Vernes (Mancini, a szünetben), Job (Ihrig-Farkas, a szünetben) – Youla (Prosser). Edző: Pietro Vierchowod
Gólszerzők: Youla (8.), Vernes (32.), illetve Beliczky (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy régi kedves ismerős, a Budapest Honvéddal korábban Magyar Kupát nyerő Sisa Tibor együttese, a Gyirmót FC látogatott Kispestre szombat délelőtt. Az eredeti elgondolást átrendezte az időjárás, így a tervekkel ellentétben nem a center-, hanem az edzőpályán került sor a felkészülési mérkőzésre – írja a Honvéd honlapja.

Nagy iramban kezdődött a találkozó: az első helyzetet a vendégek dolgozták ki, de Kemenes bravúrral hárította a próbálkozást. A hazaiak fokozatosan vették át az irányítást másodosztályú ellenfelükkel szemben.

Az előző szezont éppen Gyirmóton töltő Fejes János percei következtek: a védőt először Hajba Tamás rúgta fel kíméletlenül, a megérdemelt sárga lapot meg is kapta. Pár perc múlva szépen ment el a baloldalon, lövése csak pár centivel kerülte el Somogyi kapuját. Újabb néhány perc elteltével pontos labdát adott Youla elé, aki 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

A félidő vége felé Vernes is betalált: balról indulva a tizenhatos előtt vezette a labdát, majd lőtt, a labda a kapust érintve vágódott a léc alá (2-0).

A második félidő gyirmóti kapufával indult, sőt a vendégek egy szép támadás után Beliczky Gergő révén szépítettek is (2-1). Kicsivel később Vécsei lövését a gólvonalról vágták ki a vendégek, Baráth pedig 30 méterről lőtt egy zúgó kapufát, így több gól már nem esett.

– Az első félidőben koncentráltan, jól játszottunk – értékelt Pietro Vierchowod, a Honvéd vezetőedzője. – A játék minden elemében azt nyújtották a fiúk, amit elvártam tőlük. A második félidőben már nem nyújtottunk olyan jó teljesítményt, de összességében a játékkal, és az eredménnyel is elégedett vagyok.

Olvasói sztorik