NB I

Eldurvult a Nyíregyháza meccse

A játékvezető dulakodás miatt hat perccel korábban fújta le a románok elleni találkozót.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus – Concordia Chiajna (román) 1-1 (0-1)
Wiener Neustadt, Ausztria
Nyíregyháza: Ovszijenko (Perger) – Szokol (Patály), Rubus, Póti (Gengeliczki), Jánvári (Törtei) – Abdouraman (Sándor I.), Spitzmüller (Huszák 63.) – Pákolicz (Rezes), Koller (Csordás) – Bajzát (Pekár), Lázár B. (Szécsi M.). Edző: Csábi József
A Nyíregyháza gólszerzője: Sándor I. (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Második felkészülési mérkőzésén lépett pályára Ausztriában az NB I-ben újonc Nyíregyháza Spartacus. A heves esőzés miatt csúszott a kezdés a román Concordia csapata ellen. A nagy zápor következtében alaposan elázott a pálya, mégis jól kezdett a Szpari és több helyzetet is kidolgozott.

A 11. percben Pákolicz Dávid tört be a tizenhatoson belülre, ahol csak szabálytalanul tudták megállítani. A jogosan megítélt büntetőt Bajzát Péter végezte el, ám lövését hárította a román kapus. A 24. percben a Concordia alakított ki helyzetet amelyből gólt szerzett (0-1). Az első félidőben voltak még lehetőségek, de újabb gól nem esett.

A románok komoly tempóban játszottak, de a Nyíregyháza egyenrangú partner volt. A szünetben és a második félidőben több helyen változtatott az összeállításon Csábi József, majd a 77. percben egyenlített csapata: Rezes László ment el a bal oldalon, és egy szép csel után csak szabálytalanul tudták megállítani. A játékvezető – helyesen – előnyszabályt adott, mivel a labda Sándor István elé került, aki 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-1).

Öt perccel később megint Rezes László villant, lendületesen tört kapura, ám az egyik román védő elütötte, amiért piros lapot kapott. Kezdett eldurvulni a meccs, és kisebb dulakodás is kialakult, így a játékvezető jobbnak látta hat perccel hamarabb lefúni az edzőmérkőzést. A Szpari tehát újabb döntetlent játszott Ausztriában – tudósított a klub honlapja.

Olvasói sztorik