NB I

Cseh válogatott az ETO-ban

A győriek 2-2-t játszottak a cseh 1. FC Slovacko elleni edzőmeccsen, Rudolf Gergely duplázott.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Győri ETO FC – 1. FC Slovacko (cseh) 2-2 (2-1)
Győr
ETO: Kamenár – Svec, Lang (Lipták, a szünetben; Babics, 60.), Had, Dinjar (Völgyi, 72.) – Kamber (Fenin, a szünetben), Kronaveter (Stieber A., 72.), Pátkai (Windecker, 72.) – Dudás (Koltai, 57.), Rudolf G. (Trajkovics, 62.), Andrics (Varga R., 57.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Rudolf G. (2), illetve Valenta, Trávník

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hatalmas esőben kezdődött péntek délután a házigazda Győri ETO felkészülési mérkőzése a cseh 1. FC Slovacko ellen. A csapadék olykor irreálissá tette a játékot, hiszen olyan intenzíven szakadt, hogy a pálya több pontján komoly tócsák alakultak ki, így szinte soha nem lehetett tudni, hogy egy lapos passz eljut-e a címzetthez, vagy sem.

Húsz perc után az égi áldás befejeződött – persze, ettől még a víz nem tudott elfolyni a pályáról. A magyar csapat fél óra után jutott vezetéshez: már a szöglet utáni helyzet majdnem gólt hozott, de itt még szerencséjük volt a cseheknek, Andrics kipattanó lövése után azonban Rudolf Gergely már nem hibázott (1-0).

Néhány perccel később egyenlítettek a vendégek: egy visszagurított labdát Valenta a tizenhatosról lőtt a hálóba (1-1). Az első félidő végén eredményes volt a letámadás, újra Rudolf Gergely volt eredményes (2-1). A második félidőben Varga Roland tizenegyesből biztosíthatta volna a győzelmet, de a büntető kimaradt, a hajrában pedig Travnik egyenlített, így 2-2-re végeztek a csapatok.

Martin Fenin is pályára lépett

Egy 27 éves, 16-szoros cseh válogatott csatár lépett pályára a győriek edzőmérkőzésén. Martin Fenin pénteken érkezett Győrbe, és ha sikerül megállapodnia a klubvezetőkkel, akkor újra együtt játszhat Marek Strestíkkel. A két játékos ugyanis kulcsembere volt annak az U20-as cseh válogatottnak, amelyik ezüstérmes lett a világbajnokságon.

Fenin akkor a döntőben is gólt szerzett, de a többek közt Di Mariával és Agüeroval felálló argentinok 2-1-re győzni tudtak. A csatár ezután szerződött a Telpicéből a német Eintracht Frankfurtba, majd onnan az Energie Cottbusba vezetett az útja, ahol Kronaveter csapattársa volt. Jelenleg a Slavia Praha játékosa.

Lipták és Strestík megsérült

Két kulcsember számára is bizonytalanná vált, hogy pályára léphet-e a svád IFK Göteborg elleni Európa Liga-selejtezőben. Lipták Zoltán a múlt heti felkészülési mérkőzést vádlisérülés miatt kihagyta, a hét közbeni edzéseknél úgy tűnt, minden rendben van, most azonban negyed óra után cserét kért, elképzelhető, hogy újra meghúzódott, csak az orvosi vizsgálatok után lehet megmondani, mikor jelentkezhet újra játékra.

Marek Strestík az egyik edzésen sérült meg, egy párharcnál rosszul esett és kiugrott a válla. A támadónak most fel van kötve a karja, pihennie kell, így jelenleg ő sem áll Horváth Ferenc rendelkezésére – írja az ETO honlapja.

Olvasói sztorik