NB I

Megszakadt a fiatalok veretlensége

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar U19-válogatott 2-1-re kikapott Üzbegisztántól.
Nemzetközi U19-es felkészülési mérkőzés
Magyarország–Üzbegisztán 1-2 (1-1)
Telki, 100 néző. Játékvezető: Szőts
Magyarország: Hrabina (Leindler, a szünetben) – Medgyes (Talabér, a szünetben), Asztalos, Lenzsér, Forgács (Bobál D., 61.) – Nagy D. (Csábi, 61.), Kalmár (Tóth L., 61.), Németh M. (Mervó, 61.) – Kővári (Zsótér, a szünetben), Bobál G. (Balogh N., 61.), Vida (Varga Sz., a szünetben). Szövetségi edző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Németh M. (tizenegyesből 23.), illetve Urinbajev (16., 49.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A jövő szombaton kezdődő, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar U19-válogatott az idei naptári évben mind a hét barátságos meccsét megnyerte, kedden pedig Üzbegisztánnal játszott, Telkiben.

A bő keretből Tamás Krisztián, Farkas Zoltán és Székely György nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, két kapus és tizenkilenc mezőnyjátékos készült a találkozóra.

Enyhe mezőnyfölényben kezdték a mérkőzést a mieink, de az első helyzet az üzbégek előtt adódott: egy magyar labdavesztés után Boltabajev hagyott ki egy óriási lehetőséget. A 16. percben egy elvesztett párharcot követően Urinbajev kapott jó ütempasszt, elhúzta a labdát a kapus mellett és a hálóba gurított (0-1).

A 23. percben egyenlítettek a magyarok: a Bobál Gergely buktatásáért nagy játékvezetői jóindulattal megítélt büntetőt Németh Márió magabiztosan értékesítette (1-1). A folytatásban valamelyest javult a mieink játéka, a 26. percben közel jártak a vezetés megszerzéséhez is, amikor Kalmár Zsolt előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, de egy csel után 14 méterről a kapufa mellé lőtt.

A második félidő nagy üzbég helyzettel kezdődött, de Leindler Domonkos nagyot védett, ám a 49. percben visszaszerezték a vezetést a labdaszerzéseik után rendre veszélyes akciókat vezető vendégek: egy bal oldali támadást követően Urinbajev őrző nélkül maradt, megkapta a labdát, és kilenc méterről a rövid sarokba lőtt (1-2).

Ezúttal nem tudtak gyorsan válaszolni a kapott gólra a magyarok, az üzbégek fegyelmezetten védekeztek, nem hagytak területet a hazaiak támadói előtt. A 61. percre szinte a teljes magyar csapat lecserélődött, a két középhátvéden kívül addigra mindenkit lecserélt Mészöly Géza.

Nem ment a játék a mieinknek, de a 77. perben egyenlíthettek volna, amikor Bobál Dávid futott fel a bal oldalon, pontosan centerezett, de az érkező Mervó Bence óriási ziccerben, négy méterről a keresztlécet találta telibe. A hajrában az üzbég térfélen zajlott a játék, de a támadások tompák és körülményesek voltak, a négyperces hosszabbítás végéig nem sikerült egyenlíteni, Üzbegisztán megőrizte előnyét, és a játék képe alapján megérdemelt győzelmet aratott – tudósított az MLSZ honlapja

– Ennél mindenképpen többre gondoltunk, bár tudtuk, hogy nincs százszázalékos állapotban a csapat. Kemény munkát végeztünk az első két hétben, de sokkal jobb kezdésre és jobb egyéni teljesítményekre számítottunk – értékelt a lefújás után Mészöly Géza szövetségi edző. – Voltak, akik nemrég estek be, például Mervó Bence vagy Varga Szabolcs, úgyhogy mindenképpen rendeznünk kell a sorokat, sokkal jobb mentalitással, és természetesen jobb játékkal kell majd előrukkolnunk, ez egyértelmű. Bízom benne, hogy már pénteken meg tudjuk mutatni, hogy ennél sokkal jobb játékra képes a csapat. Természetesen szomorú vagyok, amellett, hogy számítottam rá, hogy most nem lesz csúcsformában a csapat, de ennél mindenképpen többet vártunk. Át kell beszélnünk, és elemeznünk, hogy mire van szükség ahhoz, hogy ismét azt az arcunkat tudjuk mutatni, amit a tavasz folyamán szinte végig. Nagyon kellemetlen volt az ellenfél, amely nagyon agresszív, gyors futballt játszott, ezzel meglepett bennünket, mi pedig ezen nem tudtunk változtatni. Az egyenlítés után voltak lehetőségeink, nagyon fontos lett volna, hogy Kalmár Zsolt értékesítse, de láttuk, hogy Mervó Bence is ki tudta hagyni, amit tavasszal ezekből a helyzetekből mindig belőtt.

Olvasói sztorik