NB I

Három góllal kapott ki a Haladás

A szombathelyiek 4-1-es vereséget szenvedtek az orosz FK Ural csapatától az ausztriai edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Haladás – FK Ural (orosz) 1-4 (1-3)
Olbendorf, Ausztria
Haladás: Gyürü (Gyurján M., a szünetben) – Fehér Z., Dvorschák (Zsirai, 70.), Jagodics M. (Füredi, 70.), Farkas M. (Rácz, a szünetben) – Iszlai (Varga G., a szünetben), Szakály A. (Boya, a szünetben) – Schimmer, Nagy O. (Jancsó, 70.), Városi (Angyal, 70.) – Zamostny. Edző: Artner Tamás
A Haladás gólszerzője: Nagy O. (14.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő délután az orosz élvonalbeli – legutóbb Koman Vladimirt is foglalkoztató – FK Ural ellen játszott edzőmeccset Ausztriában a Szombathelyi Haladás, amely végül 4-1-es vereséget szenvedett.

A meccset az oroszok kezdték jobban, a hetedik percben egy szép akció végén azonban a támadójuk közvetlen közelről Gyürü László kapusba bombázta a labdát. A 11. percben vezetést szerzett az Ural: egy középre gurított labdát az orosz csatár tíz méterről helyezte okosan a hálóba (0-1).

Négy perccel később egyenlíteni tudott a Haladás: egy orosz védelmi hiba után Nagy Olivér egyedül vezethette a kapusra a labdát, elfektette, majd a kapuba passzolt (1-1).

Az egyenlítőgól után ismét nyomás alá helyzete a Halit az orosz együttes, de átlövései rendre elkerülték Gyürü kapuját. A 22. percben aztán a magyarok veszélyeztettek: egy szép kényszerítő után Szakály Attila passzolt Zamostnyhoz, aki húsz méterről a kapufa mellé lőtt. A harmincadik percben hatalmas Ural-helyzet maradt ki: egy távoli lövés egy szombathelyi lábról az orosz szélső elé került, aki 12 méterről a kapufát találta el. Két perc múlva már nem úszták meg a vasiak: az orosz játékos húsz méterről kapufás gólt rúgott, Gyürü csak beleérni tudott a lövésbe (1-2).

A negyvenedik percben növelte előnyét az ellenfél: a villámgyors szélső lefutotta a védőket, és a kirohanó Gyürü mellett a bal alsóba passzolt (1-3).

Az első játékrész utolsó percében nagy tűzijátékot rendezett a Hali kapuja előtt az FK Ural, de újabb gól már nem esett. A tikkasztó meleg ellenére is pörgős, eseménydús félidőt láthattak a nézők.

A szünetben többet is cserélt Artner Tamás, és pályára küldte a mérkőzés előtt a szlovákiai Dunaszerdahelyről érkező kameruni próbajátékost, Jean Paul Ntsogo Boyát, aki védekező középpályásként vethető be. A második félidő első helyzetére a hatvanadik percig kellett várni, de Rácz húszméteres lövését könnyedén fogta az oroszok hálóőre.

A 72. percben az Ural szépen építette fel támadását, a labda kikerült a bal szélre, a beadást a hosszú oldalon érkező jobbhátvéd a kapufára fejelte. A 75. percben az egyik orosz játékos nagy helyzetben lőtt kapura, de Füredit találta el, akiről szögletre pattant a labda. A 77. percben meglőtték negyedik góljukat is az oroszok: egy átlövés sikerült pontosra, Gyurján Márton nem érhette el a bal alsóba vágódó labdát (1-4).

Több gól már nem esett, így a Haladás 4-1-es vereséget szenvedett az FK Ural együttesétől. A második játékrészben már kicsit fáradtabban mozogtak a csapatok a nagy hőségben, emiatt kicsit lapossá vált az összecsapás – tudósított a haladasfc.hu

Olvasói sztorik