NB I

A DVTK zárt kapus döntetlenje

A szlovák másodosztályú Tatran Presov ellen 1-1 lett a vége.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – 1. FC Tatran Presov (szlovák) 1-1 (0-1)
Diósgyőr, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Solymosi
DVTK: Antal B. – Eperjesi, Vági, Debreceni, Németh M. – Marjanovics, Egerszegi – Barisics (Szabó B., 54.), Bori, Csirszki – Takács T. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Csirszki (63.), illetve Lesko (tizenegyesből 3.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Harmadik felkészülési mérkőzését játszotta a DVTK szombaton. Az eperjesi csapat ellen a csütörtöki kezdőcsapatból senki nem lépett pályára, ők a konditeremben kezdték a napot és délután is várt rájuk egy edzés. Takács Tamás és Hrvoje Barisics személyében két próbajátékos is pályára lépett.

A harmadik percben rögtön tizenegyeshez jutott a vendégcsapat: Lesko lépett ki a védők között, Vági András, és a kapujából kilépő Antal Botond közösen szerelte, de Solymosi játékvezető szerint szabálytalanul. A büntetőt a sértett értékesítette (0-1).

A hatodik percben Debreceni szabálytalankodott a tizenhatos előterében, Lesko erős lövése a kapufáról pattant a kapu mögé. A 18. percben Bori Gábor szöglete után Takács Tamás emelkedett középen a legmagasabbra, de fölé fejelt. Két perccel később Lesko szabadrúgását a túloldalon Belejik kapásból, tíz méterről lőtte kapura, de Antal bravúrral védett.

A 24. percben Bori Gábor szabadrúgása nyomán a labda jól csapódott, de centikkel fölé szállt. A harmincadik percben Eperjesi beadását Takács elől elfejelték a szlovák védők, a lepattanó labdát Egerszegi lőtte kapura, de az ötös vonalán álló Krajnik lábán elakadt. A szünet előtt Lesko szabadrúgása a sorfalról Jacko elé pattant, aki kapura lőtte, de Antal Botond a mezőnybe ütötte.

A 48. percben a bal oldalon kilépő Lesko elől Eperjesi mentett hatalmas bravúrral. Az 59. percben Micherda laposan passzolt középre, majd az érkező Safranko közelről leadott lövését Antal hárította nagyszerűen. Két perc elteltével Voda 25 méterről leadott erős lövését Antal tolta oldalra. Ezután Bori szerzett labdát, középre adását Takács készítette le Csirszkinek, aki a kapu jobb oldalába lőtt (1-1).

A 65. percben Szabó Balázs lőtt 26 méterről, kísérlete elkerülte a kapufát. A 82. percben Takács szerzett labdát a vendégtérfélen, lerázott egy védőt, majd a kapu mellé gurított. Egy perc múlva Eperjesi ívelt középre, a kapus éppen elérte a labdát a középen érkező Takács elől – tudósított a DVTK Twitter-oldala.

– Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk ma, amely megmutatta, hogy a csütörtökön pályára lépőkön túl kire számíthatunk még. Hrvoje Barisics játéka nem győzött meg, rá nem számítunk, ugyanakkor nagyon örülök neki, hogy Csirszki Martin ismét azon az úton jár, ahol a sérülése előtt – mondta Tomiszlav Szivics, a Diósgyőr vezetőedzője.

Olvasói sztorik