NB I

Hét gólt lőtt a Videoton

Második hete tart a fehérváriak nyári felkészülése, Ausztriában pedig hat napja készülnek nagy intenzitással.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – SV Allerheiligen (osztrák) 7-1 (4-1)
Oberaich, Ausztria
Videoton: Horváth T. (Pajovics, a szünetben) – N. Nikolics (Kleinheisler, a szünetben), Fejes A. (Vinícius, 68), Szolnoki – Gyurcsó (Zsótér, 68) – Kovács I. (Haraszti, a szünetben), Nagy Zs. (U. Nikolics, a szünetben), Zsótér (Oliveira, a szünetben), Vinícius (Juhász, a szünetben), Caneira (Sándor Gy., a szünetben), Trebotic (Stopira, a szünetben). Edző: Joan Carrillo Milan
A Videoton gólszerzői: Gyurcsó (10,), N. Nikolics (13., 25.), Kovács I. (29.), Haraszti (53., 60.), Zsótér (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A meccs előtt Joan Carrillo Milan vezetőedző elmondta: elégedett a játékosok eddigi munkájával, és bár minden mérkőzésen, amikor a Vidi pályára lép, fontos az eredmény, az első felkészülési találkozón lesznek fontosabb dolgok is számára, mint a végeredmény.

Ahogy várható volt, már az elejétől érződött, hogy több osztálynyi különbség van a két csapat között, ettől függetlenül a magyar klub játékosai egy percig sem futballoztak könnyelműen, és nem is nézték le az ellenfelet.

A tizedik percben Gyurcsó remekül csavart a kapuba egy szabadrúgást (1-0), három perccel később pedig Kovács István tört be a tizenhatoson belülre a jobb szélen, majd középre adott, ahol érkezett Nikolics, és közelről nem hibázott (2-0).

A 25. percben ismét Nikolics volt eredményes (3-0), majd négy perc elteltével egy parádés támadás végén Kovács lőtt szép gólt (4-0). Az osztrákok főleg szögletekből veszélyeztettek, a 45. percben Luca Poster fejesével szépítettek (4-1).

A második félidőben csupán Fejes András és Gyurcsó maradtak a pályán. Joan Carrillo a meccs előtti interjúban elmondta, lesznek olyan játékosok, akiket több poszton is szeretne kipróbálni. Így történhetett meg, hogy Fejes az első 45 percben balhátvédet játszott, míg a második félidőben Juhász mellett középen futballozott.

Ezúttal sem kellett sokat várni a gólra, az 53. percben Haraszti szerezte meg a Vidi ötödik találatát, sőt hét perccel később duplázott a fiatal támadó és már 6-1 állt az eredményjelzőn. Ebben a játékrészben valamivel kevesebb helyzetet alakítottak ki a fehérváriak, végül a 89. percben Zsótér egy nagyszerű góllal állította be a 7-1-es végeredményt.

A Videoton jó játékkal, szép gólokat szerezve, magabiztosan nyert egy gyengébb játékerőt képviselő, ugyanakkor roppant lelkesen futballozó osztrák csapat ellen. Legközelebb jövő szerdán, 16 órakor a cseh élvonalban szereplő FK Baumit Jablonec lesz a fehérváriak ellenfele, és biztos, hogy az már egy komolyabb erőpróba lesz – írja a vidi.hu.

– Kiváló tréningen vagyunk túl. Természetesen örülök a győzelemnek, de ami ennél fontosabb, az a játékosok hozzáállása. Mindenki igyekezett az elejétől a végéig összpontosítani, és száz százalékot adtak ki magukból a srácok. Elégedett vagyok a mutatott játékkal, persze voltak hibáink, de azon dolgozunk, hogy mire kezdődik a bajnokság, ezeket eltüntessük. A játékosokkal együtt én is nagyon várom a jövő heti, Jablonec elleni felkészülési meccset – nyilatkozta a klub honlapján Joan Carrillo Milan vezetőedző.

Olvasói sztorik