NB I

Győzelemmel kezdett a Haladás

A házigazda szombathelyiek 1-0-ra győztek román élvonalbeli riválisuk ellen a Király Kupán.
Király Kupa, nemzetközi felkészülési torna
1. mérkőzés
Concordia Chiajna (román) – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)
Szombathely, 100 néző. Játékvezető: Kiss J.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Dvorschák, Fehér Z., Jagodics M. – Iszlai, Szakály A. – Nagy O., Városi, Halmosi – Radó. Cserék: Gyürü, Zsirai, Angyal, Jancsó, Rácz, Zamostny, Füredi, Gyurján B., Varga G., Gyurján M., Farkas M. Edző: Artner Tamás
Gólszerző: Zamostny (52.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idén 11. alkalommal rendezik meg az Király Sportlétesítményben a Király Kupa nemzetközi felkészülési tornát, amelynek mérkőzései kétszer negyven percig tartanak. Az edzőknek ezúttal is korlátlan cserelehetőség áll rendelkezésükre. A torna pénzdíjas, a győztes 300 ezer forintot kap. Az első meccsen a házigazda és címvédő Haladás ellenfele a román élvonalbeli Concordia Chiajna volt.

A hatodik percben egy hazai szabadrúgás után Nagy Olivér bombázott fölé. A 23. percben alaposan felpörgött a meccs. Előbb egy román szabadrúgás után Iszlai maradt le ellenfeléről, aki közvetlen közelről, nagy helyzetben rosszul találta el a labdát, így Rózsa ha nehezen is, de védeni tudott. Két perccel később megint Iszlai hibázott, ezúttal röviden, pontatlanul adott haza egy labdát Rózsának, aki kifutott a kapujából, a románok csatára azonban mellé lőtt.

A 26. percben jól járatták a labdát a románok, az akció végén a balhátvéd lőtt messziről, a labda nem sokkal ment mellé – ez is nagy helyzet volt. A harmincadik percben öngóltól mentette meg csapatát Rózsa: egy román szabadrúgás után megpattant a labda Halmosi combján, a kapus azonban a helyén volt.

A 49. percben Gyurján esett el a tizenhatoson belül, a játékvezető nem ítélt tizenegyest – erősen határeset volt, a lelátóról büntetőnek tűnt. Három perccel később Jancsó passzolt Halmosihoz, aki balról laposan Zamostny elé tálalt. A Hali új csatára átvette, majd fordulásból a bal alsóba lőtt – a kapus is benne volt (0-1). A 75. percben egy román szögletet követően nagy volt a kavarodás támadt, az egyik játékos öt méterről belekapott a labdába, Rózsa óriási bravúrral szögletre mentett.

A 78. percben Zamostny tette ki a labdát a baloldalon felfutó Gyurjánhoz, aki kapásból, hét méterről fölé lőtt – óriási lehetőség volt. Az első játékrészben sokkal jobb volt a Concordia, de gólt nem tudott szerezni, a szünet után pedig megváltozott a játék képe, javult a Haladás, és Zamostny találatával végül 1-0-s sikert aratott, ezzel bejutott az esti döntőbe – tudósít a haladasfc.hu.

Olvasói sztorik