NB I

Ismét győzött a Diósgyőr

A DVTK ezúttal szlovák csapat ellen nyert; eldőlt, hogy Zoran Kosztics távozik a csapattól.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – FK Nitra (szlovák) 2-0 (0-0)
Bük
DVTK: Rados – Okuka, W. Alves, Kádár, Huszics – Elek Á., Bori – Gosztonyi, Barczi, Bacsa – Grumics. Cserék: Nikházi, Debreceni, Eperjesi, Marjanovics, Németh M., Takács T., Antal B., Vági, Egerszegi, Csirszki, Szabó B. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Grumics (49.), Nikházi (71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVTK első nyári edzőmeccsén 2-0-ra az osztrák Mattersburg ellen győzött. Utolsó büki napjukon főpróbát tartottak a borsodiak, és ismét 2-0-ra nyertek, ezúttal a nyitraiak ellen.

Az első félidő nem hozta lázban a nagyjából kétszáz fős közönséget, sőt voltak, akik úgy döntöttek, a második félidő helyett a hűvös büfében a brazilok világbajnoki meccsét választják. Ők rosszul döntöttek!

A fordulás után ugyanis két látványos gólt szerzett a Diósgyőr. A 49. percben egy formás támadás végén Barczi Dávid visszagurított Grumics elé, aki a tizenhatos vonalától a kapuba tekert (1-0). Ha volt pók a háló sarkában, azt biztosan elzavarta. A DVTK játszott mezőnyfölényben, és a 71. percben szabadrúgáshoz jutott 17 méterre a kaputól. Amíg a kapus a sorfalat igazgatta, Nikházi Márkó lazán a hálóba emelt (2-0). A játékvezető nem jelezte, hogy sípszóra kellene várni, ezért a gól érvényes volt.

Jövő csütörtökön már élesben mutathatják meg a diósgyőriek, hogy mit tudnak, hiszen Debrecenben lépnek pályára Európa Liga-selejtezőn. Az előzetes információk szerint már kétezer jegy elkelt az online értékesítés során, az árusítás pedig ma, vagyis szombaton kezdődött Miskolcon. Eldőlt, hogy Zoran Kosztics távozik a csapattól, nem tudtak megegyezni vele, így a kreatív középpályás nem marad a DVTK-ban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik