NB I

Idegenben verte a Fradit a Debrecen

Tisza Tibor büntetője döntött a bajnok és a bronzérmes edzőmeccsén.
Felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Debreceni VSC-TEVA 0-1 (0-0)
Puskás-stadion, 600 néző. Játékvezető: Radványi
FTC 1. félidő: Dibusz – Bönig, Nalepa, Mateos, Bosnjak – Gyömbér, Busai – Somalia, Nagy Dániel, Havojics – Lauth. 2. félidő: Jova – Csilus T., Batik, Mateos (Nalepa 70.), Orosz – Buzsáky, Holman, Csilus Á. – Nagy Dominik, Böde, Péter A. Edző: Thomas Doll
DVSC 1. félidő: Novakovics – Jovanovics, Brkovics, Máté P., Korhut – Bódi, Bouadla, Ludánszki, Ferenczi – Volas, Sidibe. 2. félidő: Polekszics – Lázár P., Morozov, Mészáros N., Vadnai – Damahou, Tisza T., Szakály P. (Nagy Z. 66.), Mihelic – Kulcsár, Seydi. Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Tisza T. (tizenegyesből 79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton délután az Európa Ligára készülő Ferencváros a Bajnokok Ligájában érdekelt Debrecent fogadta felkészülési mérkőzésen.

A 16. percben Dibusz remek védésére volt szükség Ferenczi János lövése után. Tíz perccel később Sidibe fejelt nem sokkal mellé egy szögletet. A 29. percben ismét Dibusz volt munkában: Bouadla lövését védte magabiztosan. Egy perccel később megint a Fradi portása kezében halt el egy debreceni helyzet: Ludánszki fejesénél helyezkedett jól Dibusz.

A 34. percben Nagy Dániel labdájával Benjamin Lauth indulhatott, de 16 méterről leadott lövése fölé szállt. A 42. percben a Fradi is közel került a gólszerzéshez: Mateos bombájánál Novakovicsnak kellett nyújtóznia.

A szünetben sort cseréltek a csapatok. Az 53. percben Tisza Tibor lövésénél Jova Levente hárított. Öt perccel később Kulcsár is tesztelte Jovát, de ezúttal is a kapus nyert. A 71. percben Csilus Tamás lőtt, Polekszics védett. A 79. percben született a találkozó egyetlen gólja: Tiszát buktatták a tizenhatoson belül – a megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette (0-1).

A hajrában kétszer is egyenlíthetett volna a Fradi, de előbb Holman célzott rosszul, majd Polekszics védte Buzsáky lövését, így a bajnok legyőzte a tavalyi bronzérmest.

– Egyáltalán nem vagyok boldog, mert az első félidei játékunk nagyon nem tetszett – mondta a klub honlapján Thomas Doll, az FTC vezetőedzője. – Szinte alig dolgoztunk ki helyzetet, defenzíven játszottunk, nem okoztunk veszélyt az ellenfél kapujára. Nem ezt várom el. Persze, jó néhány játékos fáradt volt, hiszen nagy terhelést kaptak, de ennél akkor is veszélyesebben kell futballoznunk. A második félidőben a fiatal játékosok jól szálltak be a mérkőzésbe, sokkal több helyzetet alakítottunk ki. Ez a mérkőzés lezárult, most már a Sliema Wanderers elleni Európa Liga mérkőzésre koncentrálunk, ahol többet kell nyújtanunk.

Olvasói sztorik