NB I

Gólgazdag testvérvárosi csata

Szombaton Szombathelyen játszott a Nagyszombat; 3-2-es szlovák győzelem lett az edzőmeccs vége.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Haladás – Spartak Trnava (szlovák) 2-3 (2-1)
Szombathely
Haladás 1. félidő: Gyürü – Angyal (Füredi, 29.), Zsirai, Jagodics M., Farkas M. – Jancsó, Szakály A. – Gyurján, Rácz, Tihanyi – Zamostny. 2. félidő: Gyürü (Gyurján M., 60.) – Schimmer, Dvorschák, Fehér Z., Devecseri – Simon Á., Szakály A., Iszlai – Városi, Radó, Halmosi. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Tihanyi (18.), Zamostny (22.), illetve Mikovics (30.), Spalek (68.), Sanchez (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szlovákiai testvérvárosa, Nagyszombat csapatával játszott felkészülési mérkőzést hazai pályán a Szombathelyi Haladás. A Spartak Trnava a harmadik helyen végzett a szlovák első osztályban, így az Európa Ligában indulhat; a jövő héten már Máltán vendégeskednek, hiszen csütörtökön a Hibernians FC vendégeként lépnek pályára, azaz a mai meccs a főpróba volt a számukra.

Annak ellenére, hogy jók voltak a benyomások a balhátvédnek kiszemelt Szilágyi Lorándról, az erdélyi fiú már hazament, és inkább volt csapata ajánlatát fogadta el. Guzmics Richárd civilben jelent meg az edzőmeccsen, nem volt ott az U19-es Európa-bajnokságra készülő Németh Márió és Medgyes Zoltán sem. Novák Csanád kisebb sérülés miatt nem volt a keretben. Artner Tamás a fiatalokkal kezdetett a matinémeccsen.

Kezdett az előző szezont kölcsönben Ajkán töltő Jagodics Márk, és a Gyirmóton erősödő Farkas Márk is. A 18. percben a Haladás megszerezte a vezetést: Rácz Barnabás remek ütempasszát Tihanyi Olivér engedte maga elé és az kivetődő kapus felett-mellett a hosszú sarokba pörgetett – látványos volt a találat (1-0). Szűk két perc múlva majdnem válaszoltak a vendégek, de Vlasko lökete a kapufán csattant. A 25. percben Gyurján húzott befelé jobbról, majd 22 méterről nagy lövést eresztett meg. Ezt csak kiütni tudta Knezevic, a kipattanót pedig Zamostny belsőzte a hálóba (2-0).

Szűk félóra után egy előrevágott labdánál Füredi elcsúszott, a fél perce beálló Mikovics pedig egy csel után 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (2-1). Az első játékrész utolsó percében Gyurján volt a főszereplő: Rácz passza után belépett a tizenhatoson belülre, ahol összekoccintották a bokáját, Bognár Tamás játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A sértett végezte el a tizenegyest, ám a kapu jobb oldalába tartó lövését kiütötte a szlovákok kapusa.

A lüktető játék a szünet után is folytatódott: két perc sem telt el és Halmosi löketét védte a vendégkapus, majd egy eladott labda után Mikovics lépett ki ziccerben, de az oldalhálóba emelt. Ezek után sajnos kissé leült a játék. A 68. percben egy lecsorgó labdát Spalek 15 méterről, jobbról nagy erővel Gyurján kapujának jobb oldalába lőtt (2-2). A 85. percben megfordította az állást a Spartak: Sanchez 22 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot (2-3).

A fiatalok az első félidőben meglepték a vendégeket, ám a fordulás után pontatlanok voltak előrefelé, így az első edzőmeccset vereséggel zárták.

Olvasói sztorik