NB I

Ezúttal sem nyert a Fradi

A téli edzőmeccshez hasonlóan ezúttal is döntetlent játszott egymással az FTC és a Dunaújváros.
Felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Dunaújváros PASE 1-1 (0-1)
FTC. 1. félidő: Dibusz – Bönig, Nalepa, Mateos, Bosnjak – Kukuruzovics, Busai – Nagy D., Csilus Á., Böde – Orosz M. 2. félidő: Jova – Csilus T., Mateos, Nalepa, Hidvégi – Buzsáky (Orosz M.), Gyömbér – Péter A., Havojic, Csilus Á. (Kukuruzovics) – Lauth. Edző: Thomas Doll
Dunaújváros: Milinte (Nagy G.) – Villám, Farkas V., Gavrics, Csehi – Muscat, Petneházi – Jakab D., Pascua, Urbin – Thiago. Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Lauth (90.), illetve Jakab D. (10.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros második nyári felkészülési mérkőzésén az élvonalba feljutott Dunaújvárost fogadta zárt kapuk mögött.

Az első percekben nem alakult ki nagyobb helyzet. A Dunaújváros egy picivel többet birtokolta a labdát, de ez helyzetekben nem mutatkozott be. Eleinte úgy tűnt, stabilak hátul a hazaiak, de a tizedik percben egy védelmi megingást követően Jakab Dávid került tiszta lövőhelyzetbe, és 14 méterről nem is hibázott (0-1).

A 14. percben Bosnjak elől mentettek a védők, nem sokkal később Csilus Ádám lövését védte nagy bravúrral Milinte. A kapott gól után átvette az irányítást a Fradi, a 21. percben mégis Petneházi lőtt 17 méterről, életerős kísérlete középre tartott, így Dibusz hárítani tudott. A 28. percben Pascua 25 méterről nem sokkal a kapu fölé bombázott. A 34. percben Bosnjak lövése kerülte el a kaput. A hajrában a két tizenhatos között küzdöttek a csapatok, továbbra sem jellemezte sok helyzet a mérkőzést.

A második félidőt jól kezdte a Ferencváros, amelynek lendületesebb volt a játéka, többet birtokolta a labdát. Az 55. percben Buzsáky végzett el egy szabadrúgást a kaputól harminc méterre, remek lövését a vendégek kapusa bravúrral védte. Nem sokkal később Lauth passzát Péter lőtte kapásból a kapu felé, de nem talált célt. Ezután Csilus Tamás beadása Havojics elé került, kísérletét azonban blokkolták.

Buzsáky minden megmozdulásán látott, hogy remek játékos, Csilus Tamás erőszakos, Havojics pedig nem félt az egy-egy elleni szituációktól. Az egyik ilyen szituációnál a horvát védő remekül adott középre, de a lövést védték az újvárosiak. A hetvenedik percben Péter Antal átlövése okozott veszélyt, de a kapusnak nem kellett hárítania. Öt perccel később Tóth lőtt kapura nyolc méterről, de Jova nagy bravúrral védett. Válaszként a túloldalon Kukuruzovics veszélyes beadásánál kellett hárítania az újvárosi hálóőrnek.

A nyolcvanadik percben Lauth csapott le egy labdára a tizenhatos vonalánál, fordulásból, kapásból lőtt, de kísérletében nem volt elég erő, így nem okozott gondot a hárítás Nagy Gergelynek. A 85. percben össztűz alá vette az újvárosi kaput a Fradi, de négy lövést is blokkolni tudtak a vendégek. A kontrából viszont a csereként beállt Ato kis híján gólt lőtt, Jova hatalmasat védett, kiszedte a labdát a bal felsőből.

A kilencvenedik percben Lauth csapott le egy lecsorgó labdára, és nyolc méterről a jobb alsóba gurított (1-1) – tudósított az FTC honlapja.

Új játékos Dunaújvárosban

Már beszámoltunk róla, hogy az NB I-ben újonc DPASE leigazolta Nagy Gergely kapust Győrből, illetve a horvát Dino Gavricsot. A Fradi ellen azonban pályára lépett a máltai válogatott támadó középpályása, a 23 éves Rowen Muscat is.

Olvasói sztorik