NB I

Az Újpest is kuparésztvevő

Az Európa Ligáról lemaradtak a lilák, de a Philips Stayen Kupa mezőnyében azért ott lehetnek...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Július 5-6-án öt európai országból hat klub vesz részt a Philips Stayen Kupa barátságos tornán, a multifunkcionális Stayen Stadionban, Sint-Truidenben.

A Sint-Truiden VV otthona, a Stayen tízéves építkezés után nyerte el új külsejét, a torna apropója az építkezés befejezésének megünneplése lesz. A hazaiak öt, egymáshoz ezer szállal kötődő csapatot látnak vendégül, ugyanis a Standard Liége (belga), a Charlton Athletic (angol), az AD Alcorcón (spanyol), az FC Carl Zeiss Jena (német) és az Újpest FC Európában egyedülálló klubhálózatot hozott létre.

A csapatok július 5-én öt, egyenként 45 perces barátságos mérkőzést játszanak egymással. Július 6-án nyílt napra kerül sor a felújított stadionban, ekkor az érdeklődők minden szegletét megnézhetik a létesítménynek. A stadiontúra közben ráadásul mindenkinek lehetősége lesz megnézni a Stayen egyéb részeit, például a hotelt, a bevásárló- és üzletközpontot is. A hétvégét pedig az STVV és a Charlton Athletic gálamérkőzése zárja.

– A torna remek alkalom klubunk számára, hiszen számos, igen eltérő szintű bajnokság képviselője találkozik. Lehetőségünk nyílik más nemzetek csapataival összemérni erőnket, ugyanakkor a szakmai tapasztalatok megosztásának a szerepe is felértékelődik – mondta Roderick Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa.

Olvasói sztorik