NB I

Bronzérmes lett a Ferencváros

A Fradi 2-0-ra győzött a Paks ellen az élvonal utolsó fordulójában, ezzel biztosította a harmadik helyet.
OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
Ferencvárosi TC – MVM Paks 2-0 (0-0)
Puskás-stadion, 12 ezer néző. Játékvezető: Iványi
FTC: Dibusz – Bönig (Laczkó, 87.), Pavlovics, Mateos, Jovanovics – Gyömbér, Jenner, Holman (Ugrai, 72.), Somalia (Józsi, 84.) – Böde, Leonardo. Edző: Thomas Doll
Paks: Molnár P. – Heffler T., Éger (Kulcsár D., 79.), Kovács G., Szabó J. (Báló, 34.) – Kecskés, Windecker – Könyves (Bor D., 61.), Bori, Bartha – Simon A. Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Bönig (55.), Leonardo (tizenegyesből 82.)
Kiállítva: Windecker (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bronzéremre hajtó Ferencvárosnak mindenképpen győznie kellett a Paks ellen a szezon utolsó mérkőzésén. A fővárosiak az elmúlt nyolc bajnoki meccsüket megnyerték, illetve tíz forduló óta veretlenek, a kilencedik helyre és Simon Attila gólkirályi címére pályázó tolnaiak zsinórban négy győzelemnek és hat veretlen találkozónak örülhettek a közelmúltban. A vendégeknél pályafutása utolsó élvonalbeli meccsén lépett pályára a visszavonuló Éger László. Sérülés, illetve betegség miatt hiányzott Horváth Gábor, Nagy Olivér, Fiola Attila és Nyári Tibor, a hazaiaktól pedig az eltiltott Busai Attila, valamint a világbajnokságra készülő bosnyák Muhamed Besics.

A kezdés után fél perccel Böde Dániel lőtt, a labda megpattant, de Molnár Péter hárítani tudott. Az ötödik percben Könyves Norbert beadása után a labda a becsúszva menteni igyekvő Pavlovics lábáról a saját kapuja felé pattant, de Dibusz Dénes éppen ott állt, és védett. A játékvezető szerint nem történt szándékos hazaadás. Két perccel később Könyves szerzett gólt, de a bíró les miatt nem adta meg – jogosan. A másik oldalon Somalia lövését Molnár Péter védte.

A Fradi-szurkolók az első 15 percben néma csendben nézték a meccset, így tiltakoztak a jegyáremelés és a beléptetési eljárás ellen. A 19. percben Simon Attila lövése elment keresztbe a kapu előtt. A 25. percben Szabó János fejesét fogta Dibusz. Ígéretesen kezdődött a meccs, de aztán alaposan visszaesett a színvonal. A 28. percben Jenner szabadrúgása süvített el a kapufa mellett. Egy perccel később Leonardo távoli szabadrúgását Böde fejelte mellé. A 32. percben Simon Attila lépett ki a védővonalból, de túlságosan kisodródott, ráadásul a kivetődő Dibusz menteni tudott. A szünet előtt Jenner lőtt a kapufa mellé.

Az 52. percben Leonardo szabadrúgását Pavlovics fejelte kevéssel a kapufa mellé. Két perccel később Böde passzát az őrizetlenül hagyott a Bönig a hálóba bombázta (1-0). Az 58. percben Jenner lövését védte Molnár Péter, majd Bönig passzát Böde lőtte fölé. A 65. percben Jenner villámgyorsan indult meg a paksi kapu felé, de a tizenhatoson belül nem lőtt, hanem passzol, de a középen érkező Leonardo bombája egy vendégvédőről egy-két centivel a kapu fölé pattant. A túloldalon Bori Gábor kísérletét Dibusz kiütötte.

A 71. percben Böde lőtt a kapu mellé. Négy perccel később Windecker József megkapta második sárga lapját, ezért a hajrára emberelőnybe került a Fradi. A 79. percben cserélt a Paks: Éger László könnyek között hagyta el a pályát. Ezután Jenner szabadrúgását Molnár kiütötte, érkezett Böde, de Báló Tamás megrúgta, ezért a játékvezető jókora fáziskéséssel tizenegyest ítélt – tévesen. A labda mögé Leonardo állt, és a hálóba bombázott (2-0). A végén Ugrai lőtt a kapufa mellé.

A hazaiaknak és a vendégeknek is volt okuk az örömre. A Fradi győzelmi sorozata tovább tart, mai sikerével megszerezte a bronzérmet és kiléphet a nemzetközi porondra. A vendégek kikaptak ugyan, és így csak a 11. helyen végeztek, de boldogok lehetnek a bennmaradás, valamint Simon Attila holtversenyes gólkirályi címe miatt.

– A Paks játékában nem volt benne a gól, ráadásul a Fradi az ilyen tétmeccseket nem szokta elbukni az elmúlt években. A Ferencváros jobb csapat, és jobban kellett neki a győzelem, jobban feszülnek az izmok és az idegek, ha a kupaindulás a tét – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd vezetőedzője. – Nehéz megítélni, hogy volt-e több a Paksban, mert jól védekeztek, de a támadásaik kimerültek Simon Attila egy-két megindulásában és kiugratásában. Kilencen védekeztek a vendégek, Simont pedig egyedül hagyták elől. Jól csinálták, mert nehéz volt őket feltörni, de végül mégis sikerült, mert az első gól előtt eltolódtak. Csertői Aurél kihozta a maximumot a csapatból, én kiesőnek gondoltam őket, illetve azt mondtam, hogy ha bennmaradnak, az hatalmas bravúr lesz. Nem tudom, mit csinált, mert a béka feneke alatt voltak. A Fradi indulhat a nemzetközi porondon, és ilyenkor egy picit előre gondolkozom. Megsüvegelendő, hogy itthon dobogóra tudtak lépni, de embert próbáló feladat lesz az európai kupa, kíváncsian várom a folytatást.

Olvasói sztorik