NB I

A Vidi a negyedik helyen zárt

A fehérváriak csak Nikolics holtversenyes gólkirályi címének örülhetett a Diósgyőr elleni 1-1 után az élvonal utolsó fordulójában.
OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
Videoton FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Székesfehérvár, 3500 néző. Játékvezető: Bognár T.
Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Juhász R., Stopira – Álvarez (Gyurcsó, 87.), Sándor Gy., Gomes (Kovács I., 68.), Haraszti (Lupeta, 87.) – Zé Luis, N. Nikolics. Edző: José Gomes
Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Vadász, Abdouraman, Gohér – Gosztonyi, Elek Á., Batioja (Bacsa, a szünetben.), Egerszegi, Barczi (Grumics, 73.) – Futács (Szabó B., 80.). Edző: Vladimir Radenkovics, ifj. Bene Ferenc
Gólszerzők: Nikolics (76.), illetve Futács (68.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bronzvasárnap volt az élvonalban, aminek a Ferencváros és a Videoton volt a két főszereplője. A mezőkövesdi döntetlen után a Vidi volt lépéshátrányban, és a Diósgyőr nem éppen a legkellemesebb ellenfél hírében áll…

A mérkőzés első helyzete a Videoton előtt adódott: az ötödik percben Stopira beadását Zé Luis hátravetődve fölé fejelte. A 13. percben Gohér adott be rosszul, Barczi még elcsípte a labdát, betekerte a labdát, majd Futács fejelt négy méterről, de Calatayud szögletre mentett. Egy perccel később a Videoton végzett el egy szögletet, amit Juhász Roland fejelt a bal alsó sarok felé, de Gohér a gólvonalon csukafejessel tisztázott.

A 18. percben Sándor György ugratta ki Zé Luist, aki egy az egyben állt Radossal szemben, de a diósgyőri kapus olvasta a szándékot, és hatalmas bravúrral hárította a jobb alsó felé gurított lövést. A 29. percben Álvarezhez került a labda egy kavarodás után, 16 méterről tekerni próbált, de hátba lőtte Nikolicsot, így lett veszélyes a kísérlet, ami a kapufa mellett suhant el. A 33. percben Nikolics kényszerítőzött Álvarezzel, majd megcsinált egy cselt a tizenhatoson belül, végül a lövés elakadt egy diósgyőri védőben. A 43. percben Futács kényszerítőzött Barczival a székesfehérvári tizenhatos előtt. A válogatott támadó eltolta a labdát Vinicius mellett, majd hatalmasat esett. Bognár játékvezető nem ítélet (jogosan) tizenegyest.

A második félidő elején a Videoton majdnem megszerezte a vezetést. A 48. percben Stopira beadásába Rados paskolt bele szerencsétlenül, de a kapufa megmentette a góltól. Az 54. percben egy jobb oldali beadás után Abdouraman röviden fejelte ki a labdát, ami Nikolics elé került. A válogatott támadó 16 méterről lőtt, de Rados szögletre ütötte a labdát. A sarokrúgás után Zé Luis fejelhetett közelről, de Rados ismét bravúrral védett. Egy perccel később Brachi jobb oldali beadásába Juhász piszkált bele, de Radoson ő sem tudott kifogni.

A 62. percben egy diósgyőri szöglet után Elek Ákos érkezett, akinek a fejese nem sokkal kerülte el a rövid sarkot. A 65. percben Haraszti szögletét Juhász Roland fejelte fölé. A 68. percben megszerezte a vezetést a Diósgyőr: Gosztonyi lapos beadását Futács kezelte le, majd lerázta magáról Juhászt, és Calatayud mellett a hálóba helyezett (0-1). A 72. percben Haraszti ugratta ki Álvarezt, aki az ötösről elpöckölte Rados mellett a labdát. A 75. percben egyenlített a Videoton: a csereként beállt Kovács István passzolt Zé Luishoz, aki kiugratta Nikolicst, aki Rados lába között a hálóba lőtt (1-1).

A 85. percben eldönthette volna a mérkőzést a Videoton. Zé Luis vezette kapura a labdát, középen érkezett Haraszti és Nikolics, de a portugál pontatlanul passzolt középre, így kimaradt a helyzet. A mérkőzés utolsó perceiben már biztossá vált, hogy a Videoton nem szerezheti meg a bronzérmet, ez rá is nyomta a bélyegét a hajrára. A Videoton a negyedik, a Diósgyőr pedig az ötödik helyen zárt a bajnokságban.

– Az első félidő megint TMK-asztalosüzem volt. Az egész mérkőzés alatt nem éreztem a fehérváriakon, hogy meg kellene szerezniük a harmadik helyet. A második félidőben a kapott gól után némileg felpezsdült a játék, akkor már éreztem a szándékot a hazaiakon, majd jött Nikolics találata – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa. – Ez a meccs hűen tükrözi a Videoton egész tavaszi szezonját. Nem történt csoda, hiszen ha nyert volna a csapat, akkor sem történik semmi. Olyan volt ez a találkozó, mint a tavasz minden mérkőzése. Talán egy kis motiváció volt a játékosokban, de nem láttam, mit akarnak játszani, arctalan volt a csapat. Amikor Juhász Rolandot előreküldik, hogy rúgjon gólt, abból a kétségbeesés és a félelem kiált. Mintha nem lenne csatár a pályán, pedig Zé Luis és Nikolics is ott volt. A legnagyobb probléma a középpálya, mert nincsenek zongoristáink, csak zongoracipelők. Megdöbbentő és megalázó, hogy Kovács István és Gyurcsó Ádám csak a második félidőben léphetett pályára. Nekik játszaniuk kell! Azt várom, hogy Burcsa Győző érkezésével megváltozik ez a trend, és a magyarok fognak játszani, nem a középszerű portugálok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik