NB I

Győzelem a búcsúmeccsen

A stadionjától elköszönő MTK 2-0-ra verte a kieső Kaposvárt az élvonal utolsó fordulójában.
OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
MTK – Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (2-0)
Hidegkuti-stadion, 3000 néző. Játékvezető: Pintér
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Vukmir, Kálnoki Kis (Asztalos D., 77.), Poór (Kelemen D., 77.) – Rodenbücher, Vass P., Vass Á. – Bese, Ladányi (Eppel, a szünetben), Horváth Zs. Edző: Garami József
Kaposvár: Rusák – Hadaró, Thian, Diallo, Addo – Kovács O., Balázs B., Firtulescu (Böjte, 74.), Florean – Kink (Murai, 32.), Okuka. Edző: Selymes Tibor
Gólszerző: Bese (34., 43.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A csapatkapitány, Kanta József és az együttes legjobb támadója, Torghelle Sándor sem lehetett ott az MTK idei utolsó bajnokiján. A fővárosi klub a Kaposvár ellen búcsúzott a szezontól, és egyben az otthonától is, ugyanis a mérkőzés után megkezdődik a Hidegkuti-stadion bontása, majd újjáépítése. A Kaposvár számára is búcsúmeccs volt a szombati: az együttes tíz év után esett ki az élvonalból.

Az első percek meddő MTK-fölénnyel teltek, javarészt a vendégek térfelén zajlott a játék, de nem forgott veszélyben a Kaposvár kapuja. A hetedik percben a másik oldalon Hegedüs Lajos ölelte magához az első kapu felé tartó labdát – Florean adott gyengén középre. Két perccel később ismét Florean indított, ezúttal is Hegedüs ölében halt el a beadás.

A 11. percben Horváth Zsolt adott középre, Vass Patrik viszonylag tisztán fejelhetett, de éppen Rusák kezeibe ment a labda. A 18. percben Balázs Benjámin harcolt meg a labdáért, betört a tizenhatoson belülre, de beadása mélynek bizonyult, így odalett az ígéretes helyzet. A 23. percben Vukmirról feledkeztek meg a vendégek, ám 23 méteres lövése elkerülte a kaput. Öt perccel később Vass Patrik küldött el három kaposvári védőt, lövése viszont gyengére sikeredett, így Rusák biztosan védett.

A Kaposvár lépett fel támadólag, de a 34. percben az MTK szerzett vezetést: Bese Barnabás tört be a büntetőterületen belülre, kissé kisodródott helyzetből lőtt, a labda pedig Rusák keze mellett a rövid sarokba vágódott (1-0). Alig tíz perccel később Kovács Olivér vétett el egy lapos beadást: a labda Bese elé pattant, aki kapásból kilőtte a hosszú sarkot (2-0). Az MTK kiválóan hajrázott, így kétgólos előnnyel mehetett szünetre.

Az MTK kezdte aktívabban a második félidőt is: az 51. percben Vass Patrik lövését védte Rusák. Két perccel később Thian szépíthetett volna, de lökete nem talált kaput. Az 55. percben ismét a hazaiak előtt adódott lehetőség, ám Horváth Zsolt fordulás után mellé lőtt. Nagyon felpörgött az MTK, érezhető volt, hogy méltó játékkal akarnak búcsúzni otthonuktól: a 62. percben Poór Patrik lövését védte Rusák. Egy perc sem telt el, mikor Horváth is tesztelte a fiatal kaposvári portást, de ezt a csatát is a hálóőr nyerte.

A 68. percben a mérkőzés egyik legszebb jelenetének tapsolhatott a publikum: Eppel vette mellre a labdát a tizenhatos előterében, dekázva igazított egyet, majd ollózva lőtt, de Rusák felszedte a pattogó löketet. Négy perccel később Eppel tizenegyesből szerezhetett volna gólt, de csúnyán fölé lőtte az Addo szabálytalansága után megítélt büntetőt. A 77. percben Vukmir adott remek labdát Eppelnek, aki kicselezte a kapust is, de lövését Hadaró mentette a gólvonal előtt. Egy perccel később Eppel lőtt ismét, de Rusák védett.

A 81. percben Balázs Benjámin törte át a hazaiak védelmét, de nyolc méterről fölé lőtt. Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, így az MTK 2-0-s győzelemmel búcsúzott a szezontól, illetve stadionjától.

– Sima mérkőzés volt, a Kaposvár láthatóan feladta az utolsó bajnokiját, nem mutatott komoly erőfeszítéseket, míg az MTK felszabadultan játszott – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Híres Gábor, a Vasas és az MTK egykori válogatott játékosa. – Bese két szép gólt lőtt, emellett pedig a második félidőben is volt három-négy százszázalékos helyzete a hazai csapatnak, ráadásul egy tizenegyest is kihagyott. Rusák többször is bravúrral védett, nagyobb is lehetett volna a különbség. Uralta a meccset az MTK. A csapaton és a közönségen is érezhető volt, hogy búcsúzik a klub a stadiontól. Remek volt a hangulat a lelátón is, színes programokkal szórakoztatták a közönséget, és a játék is méltó volt a búcsúhoz. Remélem, az új arénában is hasonlóan szép számú közönség buzdítja majd a csapatot.

Olvasói sztorik