NB I

A Kecskemét nem bírta a nyomást

A Puskás Akadémia emberelőnyben 2-1-re nyert a KTE otthonában az élvonal utolsó fordulójában.
OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Puskás Akadémia FC 1-2 (1-1)
Kecskemét, 2000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
KTE: Verebélyi – Burics, Gyagya, Varga R., Farkas A. – Eninful, Patvaros (Csima, 85.), Vukaszovics – Szécsi M., Pavicsevics (Gréczi, 70.), Balázs Zs. (Pekár, 79.). Edző: Bekő Balázs
Puskás FC: Somodi – Szélesi, Vaszicsku (Szekeres A., 51.), Tamás M., Fabio – Nagy Zs., Tóth II Balázs – Denkovics (Tóth I B., 72.), Szakály D., Berki (Bertus, a szünetben.) – Németh E. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Balázs Zs. (15.), illetve Szakály D. (34., 83.)
Kiállítva: Vukaszovics (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal utolsó fordulójában a Kecskemét a Puskás Akadémiát fogadta. Bekő Balázs, a hazaiak edzője sérülés és eltiltás miatt nem számíthatott öt játékosára. A vendégek trénere, Benczés Miklós is hasonló problémákkal küzdött, így több fiatal is lehetőséget kapott a Puskás Akadémiában.

A mérkőzés első helyzetéből megszerezte a vezetést a hazai csapat: a 15. percben egy szöglet után indított kontrát a KTE, Vukaszovics zseniálisan ugratta ki a százötvenedik élvonalbeli meccsén pályára lépő Balázs Zsoltot, aki pazar mozdulattal emelte át a kifutó Somodit (1-0). A 22. percben Patvaros adott remek labdát Szécsinek, aki kiszorított szögből lőtt, de Somodi ujjheggyel hárítani tudott.

A 27. percben a debütáló Verebélyi kapus első védését mutatta be az élvonalban. Denkovics 16 méterről lőtt, de a fiatal hálóőr leért a jobb alsó sarokba. A 34. percben egyenlített a Puskás Akadémia: egy kavarodás után a hazai védőknek nem sikerült felszabadítaniuk, így a lecsorgó labdát Szakály Dénes 18 méterről, kapásból a hálóba bombázta (1-1). A 36 percben Gyagya lőtte fel hosszan a labdát, Pavicsevics lefejelte Balázsnak, aki éles szögből a keresztlécet találta telibe. A negyvenedik percben Vukaszovics indította Pavicsevicset, aki a középen érkező Balázs Zsolt elé tálalt, a támadó viszont pontosan Somodi kapusba lőtte. Az első félidő lefújása előtt Vukaszovics rúgta fel Szakály Dénest, a játékvezető egyből felmutatta a piros lapot.

A második félidő vendéghelyzettel kezdődött: a 47. percben Nagy Zsolt lőtt távolról, de Verebélyi kitolta. Az 52. percben Bertus lőtt 13 méterről, centikkel fölé. Az 58. percben ismét Bertus veszélyeztetett, aki befelé húzott, majd 18 méterről centikkel lőtt a kapu mellé. A 65. percben Szécsi készített le egy labdát Patvarosnak, akinek 22 méterről leadott lövését Somodi fogta.

A nyolcvanadik percben Szécsi indult meg, majd távolról lőtt, de a kísérlete nem talált kaput. Két perccel később Pekár futott el a jobb szélen, majd élesen középre lőtt, de Somodi nagyot mentett Gréczi elől. A 83. percben megszerezte a vezetést az emberelőnyben játszó Puskás Akadémia: Tóth II Balázs és Szakály Dénes kényszerítőzött a tizenhatoson belül, majd utóbbi jobb külsővel a hosszú sarokba csavart (1-2) – tudósított a kecskemetite.hu.

– Két fiatal csapat csapott össze a mai mérkőzésen. A Kecskemét megérdemelten szerzett vezetést, majd volt két-három komoly helyzete is ezután – mondta a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Kecskemét és a Ferencváros egykori kiváló játékosa. – A játékvezető a kiállítással nagyban befolyásolta a mérkőzést. A félpályánál történt egy szabálytalanság, Vukaszovics elcsúszott, így hátulról eltalálta az ellenfél játékosát. Semmi szándékosság nem volt benne. A sárga lap jogos lett volna, de a kiállítás nagyon erős. Tíz emberrel is támadtunk, de a Puskás Akadémia egy szép akció után megnyerte a mérkőzést, pedig a döntetlenre rászolgált volna a csapat. Sajnálom, hogy Magyarországon ilyenek a „profi” játékvezetők. A Magyar Kupa-döntőn kapott piros lapért Kádár Tamást négy meccsre tiltották el, pedig nem is szabálytalankodott. Ezeket a bírókat miért nem tiltják el? Hétről-hétre ugyanúgy vezethetnek meccseket. Az MLSZ-nek és a sajtónak is foglalkoznia kellene ezekkel a dolgokkal, de szerintem ugyanúgy fognak vezetni, mint ha mi sem történt volna. Majd Puhl Sanyi bácsi megmagyarázza…

Olvasói sztorik