NB I

Fordulónyitó, szezonzáró döntetlen

A tartalékos összeállításban pályára lépő Haladás 1-1-et játszott a Pécs otthonában az élvonal utolsó körének pénteki meccsén.
OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
Pécsi MFC-Matias – Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1)
Pécs, 1100 néző. Játékvezető: Becséri
PMFC: Gőcze – Horváth A., Romics, Balogh B., Mohl – Zsdrál, Márkvárt – Kővári, Szatmári (Fröhlich, 59.), Városi (Rácz F., 75.) – Pölöskey (Wittrédi, 83.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Haladás: Rózsa – Schimmer, Dvorschák, Fehér Z., Devecseri – Simon Á., Iszlai (Halmai R., 81.) – Gyurján, Hrepka (Szakály A., a szünetben), Medgyes (Tóth P., a szünetben) – Radó. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Pölöskey (6.), illetve Dvorschák (14.)
Kiállítva: Fehér Z. (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombathelyiek pécsi vendégjátékával kezdődött az élvonal utolsó fordulója. A Haladás mindössze három mezőnycserével érkezett Pécsre, hiszen Halmosi Péter, Nagy Gábor, Predrag Bosnjak, Németh Márió és Guzmics Richárd is hiányzott.

A hatodik percben Városi Viktor beadása a kapu előtt őrizetlenül találata Pölöskey Pétert, aki egy könnyed csukafejessel megszerezte a vezetést a hazaiaknak (1-0). A 11. percben mintaszerű ellenakciót vezettek a vendégek, Gyurján Bence remek labdát adott Radó Andrásnak, aki a tizenhatoson belül, közelről lőtt, de egykori csapattársa, Gőcze Gergő belevetődött. A másik oldalon Rózsa Dánielnek kellett kivetődve mentenie Kővári Róbert elől egy veszélyes, lapos beadás után. A 14. percben egy szöglet után Dvorschák Gábor emelkedett a legmagasabbra a kapu előtt, és szép mozdulattal fejelt a hálóba (1-1).

A folytatásban is felváltva forogtak veszélyben a kapuk, meglepően jó iramú, eseménydús volt a játék. A 27. percben Városi megpróbálta átemelni a labdát az ellenfél kapusa fölött, sikerrel járt, de végül elment a kapufa mellett. Két perccel később Szatmári Lóránd lövését fogta Rózsa, majd Márkvárt lőtt ígéretes helyzetben a kapu fölé a tizenhatos vonaláról.

A második félidő visszafogottan, eseménytelenül kezdődött. Aztán a 65. percben Kővári egy szép egyéni akció végén a kapu mellé lőtt. A másik oldalon Fehér Zoltán kísérletét blokkolták. A 86. percben Romics távoli, veszélyes lövését Rózsa szögletre ütötte. A 91. percben Fehér Zoltán megkapta második sárga lapját, ezért a játékvezető kiállította. A látottak alapján a Pécs közelebb állt a győzelemhez, de a döntetlen igazságos eredmény. A pörgős első félidő után a második felvonás csalódást jelentett.

– Nagyon jól, nyílt játékkal indult a meccs, és mindenki abban bízott, hogy színvonalas, élvezetes találkozót láthatunk, de egy-egy után ellaposodott a játék és a lelkesedés, és ez a második félidőre sajnos egyértelműen rányomta a bélyegét – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, a PMSC egykori kiváló játékosa. – A Pécsnek ez a döntetlen nem nagyon segített, ezért több kockázatot is vállalhattak volna. Bár a csapatösszetétel támadószellemű volt, de ez a játékon nem nagyon érződött. Így nem az ötödik, hanem a hetedik helyen zár a csapat, de ez is mindenképpen pozitív. Már a szezonkezdetnél mutatkoztak problémák, és őszintén mondom, nem gondoltam, hogy az utóbbi évek legjobb szereplése kerekedik ki belőle. Nagyon jó eredménynek tartom ezt, hiszen erőn felül teljesített az együttes, ez dicséretes. Ki kell emelnem, hogy az utóbbi években ilyen – hazai nevelésű játékosokból összerakott, fiatal – csapat nem volt Pécsett, ennek üzenetértéke van az egész magyar labdarúgás számára. Nagyon örülök neki!

Olvasói sztorik