NB I

Így is meg lehet sérülni

Összegyűjtöttük a legbizarrabb labdarúgó-baleseteket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem lehetett részese csapata pénteki, Puskás Akadémia elleni 2-1-es győzelmének Torghelle Sándor. Az MTK rutinos támadója közvetlenül a meccs előtt, öltözés közben sérült meg – a sípcsontvédő felvétele közben becsípődött egy ideg a csípőjénél, így bár a kezdőcsapatba volt nevezve, végül nem tudott játszani.

Torghelle bizarr sérülése nem egyedi eset, az elmúlt években mind az NB I-ben, mind a nagyvilágban történtek ennél jóval furcsább balesetek is. Ezek közül szemezgettünk.

A lépcső okozta a vesztüket

A jelenleg a Lombard Pápa színeiben futballozó Kulcsár Kornél 2012 őszén még a Haladást erősítette. Igaz, nem számított alapembernek Szombathelyen, mégis fájó lehetett a vezetőségnek, hogy egy szerencsétlen lépés miatt veszítette el játékosát – Kulcsár saját pincéjéből indult vissza, ám a lépcsőn megcsúszott, és aláfordult a bokája. A külső-bokaszalagja szakadt el, ezért kényszerült pihenőre.

Külföldi példát is tudunk hozni a lépcsős esetre, igaz, kicsit régebbi: az 1974 és 1976 között a Bayern Münchenben futballozó Franz Michelberger a csapat izraeli edzőtáborában sérült meg. A játékos a Bayern buszára igyekezett felszállni, amikor egy teve fellökte, így zúzódott meg a térde.

Ne játssz a kutyával!

A 2008–2009-es bajnokságban Kecskeméten futballozó Menyhárt Attilának korábban ért véget a szezon: az utolsó három fordulóban azért nem léphetett pályára, mert kutyája, Tyson, a 75 kilós rottweiler kiharapott egy darabot a lábfejéből.

– Tyson az udvaron feküdt, én pedig bele akartam bújni a mellette lévő papucsba. Valószínűleg megijedt, mert azonnal elkezdte marcangolni a lábamat. Csak akkor engedett el, amikor apám seprűvel verte a fejét. Akkora darabot tépett ki a lábfejemből… – nyilatkozta Menyhárt a Blikknek.

Jóval pechesebb történet kapcsolódik Chic Brodie-hoz, az egykoron a többi közt a Manchester City-ben, a Gillinghamben és a Brentfordban is megforduló skót kapushoz. 1970-ben, 33 évesen kellett visszavonulnia sérülés miatt. Éppen a munkáját végezte – magabiztosan ölelt magához egy hazaadást –, amikor a pályára betévedő, labdát kergető kutya nekiugrott. Olyan súlyos térdsülést szenvedett, hogy abba kellett hagynia a játékot.

https://www.youtube.com/watch?v=Fnl2-8PYg24

Sérülés, túlzott gólörömért

Az egykori Fradi-kedvenc, Goran Kopunovics első ferencvárosi évét rögtön többhónapos kihagyással kezdte: 1994 augusztusában, a szezon első tétmeccsén, a Vác elleni 2-1-re megnyert Szuperkupa-mérkőzésen szenvedett bokasérülést. Az 53. percben Páling Zsolt szerzett vezetést a Fradinak, amelyet Kopunovics a kerítésre mászva ünnepelt; a leugrásnál viszont nem figyelt, és olyan szerencsétlenül esett, hogy kifordult a bokája.

A nagyvilágból Raúl Ruidiaz furcsa gólörömét elevenítjük fel: az Universidad da Chile kétgólos hátrányból állt fel az Union Espanola elleni chilei bajnokin. A hajrában, 2-2-es állásnál Ruidiaz gólt szerzett, után pedig ki akart rohanni a szurkolók elé. Ám a reklámtábla magassága elbizonytalanította, így nem tudta eldönteni, hogy átugorja azt, vagy sem. Végül nekifutott, így sérült meg.

A fúróval csak óvatosan!

Dvéri Zsolt, a Videoton egykori játékosa igazán szerencsésnek mondhatja magát – no, nem a baleset miatt, hanem mert megúszta azt. A játékos otthon barkácsolt, amikor a fúró hegye eltört, és a lepattanó szilánk átfúrta a szemgolyóját. A bizarr baleset után azonnal megműtötték – sikeres volt az operáció –, és két hónap kihagyás után visszatérhetett a pályára.

Darius Vassel esetéről is biztosan sokan hallottak: az Aston Villa egykori játékosa egy vérhólyagot szeretett volna eltávolítani a körme alól – egy fúróval… A művelet sikeres volt, igazán precíz operációt hajtott végre magán, csak éppen elfertőződött a seb, így az egész körmét le kellett venni. Hónapokra dőlt ki a sorból.

Olvasói sztorik