NB I

A Győr nyerte a vízilabdameccset

A címvédő ETO 4-2-re győzött a Honvéd ellen az élvonal 28. fordulójában, és tovább üldözi a listavezető Debrecent.
OTP Bank Liga, 28. forduló
Győri ETO FC – Bp. Honvéd 4-2 (2-2)
Győr, 2000 néző. Játékvezető: Iványi
Győr: Kamenár – Svec, Lang, Lipták, Dinjar – Pátkai, Strestík, Kamber – Varga R. (Burgos, 63.), Rudolf G. (Trajkovics, 56.), Andrics (Kronaveter, 73.). Edző: Horváth Ferenc
Honvéd: Kemenes – Baráth, Botka, Ignjatovics, Alcibiade – Nagy G., Hidi, Vécsei – Job (Vernes, 85.), Bobál G. (Holender, 63.), Kapacina (Keita, 76.). Edző: Simon Miklós
Gólszerzők: Rudolf G. (11.), Pátkai (29., 77.), Burgos (92.), illetve Svec (öngól 32.), Kapacina (45+1.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A győriek nyolcmeccses veretleségi sorozatban, a kispestiek viszont hat találkozóból álló vereségszériában voltak a vasárnap délutáni mérkőzés kezdetekor. A bajnoki aranyéremre hajtó címvédőnek az eltiltott Kalmár Zsoltot, valamint Mevongout, Martínezt, Wolfe-t, Takács Ákost és Koltai Tamást, a Honvédnak pedig Bonazzolit kellett nélkülöznie. Kellemetlen esőben, alaposan felázott pályán kezdődött az összecsapás.

A negyedik percben Rudolf Gergely került helyzetbe, inkább passzolnia kellett volna, mégis lőtt, de a labda elkerülte a kapufát. A 11. percben Rudolf Gergely távoli szabadrúgásába a kapu előtt senki nem ért hozzá – még a berobbanó, és Kemenest megzavaró Kamber sem –, így a labda a vendégek kapujában kötött ki (1-0). A pocsék talajviszonyok ellenére a hazaiak támadószellemben játszottak, és törekedtek az akciók kidolgozására. A labda kiszámíthatatlanul viselkedett, rendszeresen lelassult a vizes fűben, ezért esetleges volt a játék.

A 19. percben Pátkai lőtt a kapu mellé egy szöglet után kipattanó labdát. Öt perccel később Kapacina távoli szabadrúgása a háló tetején landolt. A 29. percben Rudolf passzolt Varga Rolandhoz, aki lövőhelyzetet teremtett Pátkai Máté számára, ő pedig magabiztosan a hálóba bombázott (2-0). Egy perccel ezután ismét Pátkai lőhetett, de Baráth lábáról szögletre pattant a labda. A 32. percben Vécsei Bálint kapott labdát a hazaiak térfelén, egyedül vezette a kapu felé, a lövésébe Svec beletette a lábát, de így is a hálóba vágódott (2-1). Az első félidő lefújása előtt Kapacina Valér 25 méteres szabadrúgása gyönyörűen vágódott a hálóba (2-2).

A második félidőben nagyon hosszú ideig nem történt semmi említésre méltó, a játékosok küzdöttek egymással, a továbbra is könyörtelenül szakadó esővel, valamint a játékra alkalmatlan pályával. A 69. percben egy hazai beadás után Vécsei nem tudott tisztázni, a labda Strestík elé került, de lövése a kapufa mellett suhant el. Egy perccel később megint a cseh légiós szerezhetett volna gólt, de elcsúszott, ezért nem találta el jól a labdát, és mivel Lipták Zoltán szabálytalankodott Kemenessel szemben, egyébként is a Honvéd jöhetett szabadrúgással.

A 74. percben Kronaveter szabadrúgását lábbal védte a kispestiek kapusa. Varázsütésre feltámadt, és támadni kezdett a Győr. A fővárosiak színeiben bemutatkozott a legfrissebb szerzemény, az elefántcsontparti csatár, Abdul-Kader Keita. A 77. percben Baráth Botond fejelt ki egy hazai szögletet, a labda Pátkai elé került, akinek távoli kapáslövése a kapuban kötött ki (3-2). Több győri játékos lesen állt, de egyikük sem ért bele a labdába, és a játékvezető úgy ítélte meg, hogy egyikük sem zavarta Kemenest, illetve a kilátást – bár egyikük elszaladt keresztbe előtte… –, ezért megadta a gólt. A középkezdés után Burgos nagy lövését védte a kispestiek hálóőre.

A 85. percben Keita középre fejelt labdáját Lang Ádám mentette szögletre. A legvégén Ignjatovics hibázott, elvesztette a labdát, amelyre Burgos lecsapott, és a hálóba lőtt (4-2). A győriek örülhetnek a győzelemnek, a három pontnak, és annak, hogy az irreális körülmények ellenére kijött a két csapat közti valós különbség.

– Déli tizenkettőtől folyamatosan esik az eső Győrben, az a csoda, hogy a pályán kilencven perc játék után sem lehetett sárfoltot látni. Hogy állt rajta a víz, az természetes, ennyi esőt egyetlen pálya sem tud elnyelni – kezdte elemzését a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott klasszisa. – Ilyen körülmények között minden passzra, minden mozdulatra koncentrálni kell. Lehetett látni, hogy ezzel nem volt probléma a győrieknél, uralták a játékot, ahogy kellett. Mindkét csapat talált egy-egy gólt a szünetig. A kispestiek felálltak kétgólos hátrányból, mert a hazaiak talán úgy gondolták, hogy már az övék a meccs, és némileg kiengedtek. A második félidő sokáig álmosító volt, aztán az utolsó tizenöt percet megpörgette az ETO, beindultak, letámadtak, ismét veszélyessé váltak a támadásaik és a rögzített helyzeteik, és el is döntötték a találkozót. A Honvédban ennyi van, sőt talán lehetett volna nagyobb is a különbség, ha a győriek a kettő-nulla utáni lehetőségeiket kihasználják. Megérdemelten nyert az ETO, mert többet tett érte, jobban játszott, jobban alkalmazkodott az időjárási viszonyokhoz és a pályakörülményekhez. Több meghatározó játékos hiányzott vagy formán kívül van, de ezúttal Pátkai Máté tudta vinni a hátán a csapatot. Lehet, hogy én megpróbáltam volna Dudás Ádámot első cserének, mert technikás és kreatív játékos, aki képes gyors döntéseket hozni.

Olvasói sztorik