NB I

Továbbra is tapad a Győr

A bajnoki címért küzdő ETO 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia otthonában az élvonal 27. fordulójában.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Puskás Akadémia FC – Győri ETO FC 0-1 (0-0)
Felcsút, 3300 néző. Játékvezető: Németh Á.
PFLA: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Szekeres, Nagy Zs. – Tóth I. B., Tóth II. B., Czvitkovics (Szakály D., 64.), Polonkai (Berki, 77.), Denkovics – Tischler (Lencse, 69.). Edző: Benczés Miklós
Győr: Kamenar – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Kalmár (Trajkovics, 83.), Pátkai – Varga R., Strestík (Burgos, 90.), Andrics (Dudás, 79.) Edző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Kalmár (59.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában, szombat este a Puskás Akadémia a Győri ETO-t fogadta a Pancho Arénában. A két együttes ellentétes utat járt az elmúlt négy fordulóban: míg a kiesés ellen harcoló felcsútiak csupán egyetlen pontot gyűjtöttek, addig a bajnoki elsőségért hajtó Győr szintén egyszer játszott döntetlent, ám a többi meccsét megnyerte.

Óvatosan kezdtek a csapatok, az első negyedórában nem alakult ki komoly veszély a kapuk előtt. A 16. percben azonban egy hatalmas ziccer törte meg a csendet: Czvitkovics szöglete után a megcsúsztatott labda Tóth I Balázs elé került, aki közvetlen közelről kapura lőtt, ám Kamenár nagy bravúrral, lábbal védett. Három perccel később ismét egy pontrúgás okozott gondot, ezúttal a hazai kapu előtt: egy kezezés után megítélt szabadrúgást Dinjar tekert húsz méterről a keresztlécre.

A két nagy lehetőség után mindkét csapat szorosabbra húzta a védelmét, így ismét a mezőnyben folytak nagyobb csaták. A 28. percben Dinjar adott középre, ám a beívelés túl magas lett Strestíknek. Egy perccel később Dinjar tekert a kapu elé egy szabadrúgást, de a hazai védelem – ha nehezen is, de – tisztázott. A 35. percben Varga Roland lőtt jó harminc méterről, de Hajdúch magabiztosan fogta a labdát. A másik oldalon Tóth II Balázs tesztelte hasonló távolságból Kamenárt, ám ez a lövés sem okozott gondot a kapusnak.

A félidő hajrájában saját térfelére szorította a hazaiakat a Győr, de a meddő mezőnyfölény ezen kívül csak kósza helyzetekben mutatkozott meg, így gól nélkül vonultak szünetre a felek.

Alig kezdődött el a második félidő, máris munkában volt Hajdúch: a hazaiak kapusát egy röviden hazaadott labdával hozták zavarba a védői. A 49. percben Strestík beadásáról maradt le a hosszú oldalon Varga Roland. Az 59. percben Vaszicsku passza lelassult egy tócsában, Pátkai megszerezte, középre passzolt Kalmárhoz, aki 18 méterről gyönyörűen tekert a bal felső sarokba – a labda érintette a kapufát, onnan vágódott a gólvonal mögé (0-1).

Alig egy perccel később egyenlíthetett volna a Puskás Akadémia, azonban Czvitkovics 15 méteres lövése kicsivel mellé ment. A 64. percben is Czvitkovics veszélyeztetett, de 25 méteres szabadrúgása elkerülte a kaput.

Egész este ömlött az eső, amely igencsak megnehezítette a csapatok dolgát: nem csak a csúszós fűvel kellett megküzdeniük, hanem az egyre terebélyesedő tócsákkal is. A két hete átadott pálya vízelvezető-rendszere nem bírta a heves csapadékot, így meg-megálltak a lapos passzok.

A 73. percben kapuja elé szegezték a Győrt, ám Lencse szabadrúgása és az azt követő két szöglet is veszélytelen maradt. Két perccel később Denkovics felé szállt egy beadás, amelyről csak centikkel maradt le. A 82. percben ismét Pátkai vette el a labdát Vaszicskutól: ezúttal Strestíket ugratta ki, ám a győri támadó csúnyán mellé lőtt.

A hajrában mindent megpróbált a Puskás Akadémia, de a Győr jól megszervezte a védelmét. Az utolsó percben egy kezezés-gyanús helyzet is borzolta a hazaiak kedélyeit, de a tizenegyes elmaradt. Az ETO nyert, így pontszámban utolérte a vasárnap pályára lépő, listavezető Debrecent.

A Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila a helyszínen tekintette meg a mérkőzést:

A felcsúti stadionnak egyelőre nincs parkolója, szakadt az eső, és egy földúton kellett megállnunk, aztán a sötétben, a sárban gyalogolunk nyolc-tíz percet a bejáratig. Maga a létesítmény tényleg nagyon szép, de még csak le van pottyantva a falu közepére, az infrastruktúra nem megfelelő. A pálya talaja az első félidőben még nem volt irreális.

Szerény képességű csapatnak tartom a felcsútiakat az első félidő alapján, mert nem is nagyon tudtak helyzetbe kerülni. Talán egy komolyabb lehetőségük volt egy rögzített szituáció után. Nem láttam, mit akarnak futballozni, nagy volt a különbség a két csapat között. A Győr maximálisan uralta a játékot, de nem tudott mit kezdeni a hazaiak visszaállt védekezésével, amit jól megszerveztek, de ez teljesen felemésztette az energiájukat.

Ekkor jön ki, hogy egy csapat nem megfelelő szintű. Támadásban értékelhetetlent nyújtott a Puskás, egyedül Tischler küszködött, Vaszicsku pedig próbálta előrelövöldözni a labdákat, de vagy hosszúra sikeredett, vagy hatástalanították a győriek, és már jöttek is előre. Többször is a házigazdák mögé tudtak kerülni, és csak nüanszokon múlt, hogy nem született gól az első félidőben. A győriek szenvedtek a felcsútiak védelme ellen, de lehetett látni, hogy melyik oldalon van a jobb játékosállomány. Nem is kevés, hanem osztálykülönbség volt a csapatok között.

Egy-egy alkalommal találták el a kaput az első félidőben, de ha jobban kinyílik a Puskás Akadémia, biztosan agyonverik őket. A gól után az ETO teljesen visszaállt, ezáltal ellenfelének több lehetősége volt, de komoly ziccert ekkor sem alakított ki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik