NB I

Ezúttal a kevés is sokat ért

A Videoton 1-0-ra győzött a megszakítás nélkül hatodik meccsét is elvesztő Bp. Honvéd otthonában.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Bp. Honvéd – Videoton FC 0-1 (0-1)
Bozsik-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Solymosi
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Baráth, Ignjatovics, Alcibiade – Kapacina (Csábi M., 61.), Vécsei, Hidi – Job, Prosser (Daud, 56.), Bobál G. (Mensah, 85.). Edző: Simon Miklós
Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Juhász R., Stopira – Caneira, V. Gomes – Álvarez (Lupeta, 89.), Sándor Gy. (Haraszti, 69.), Oliveira (Nildo, 58.) – N. Nikolics. Edző: José Gomes
Gólszerző: Stopira (43.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első mérkőzését játszotta olasz edzője, Marco Rossi lemondása és távozása után a Bp. Honvéd, amely legutóbbi öt mérkőzését elvesztette. A meccs matematikailag a bronzéremre hajtó Videotonnak volt fontosabb. Hazai oldalon Bonazzoli, a vendégektől pedig Kleinheisler és Zé Luis hiányzott, illetve a kispestiek legújabb légiósa, az elefántcsontparti Abdul-Kader Keita papírjai a katari szövetség késlekedése miatt még nincsenek rendben.

A második percben egy vendégszöglet után Juhász Roland fejesét a kapunak háttal álló Nikolics nem tudta a hálóba továbbítani, Kemenes kiütötte a labdát. A lendületes kezdést sajnos nem követte hasonló folytatás, hosszú eseménytelen időszak következett. A 16. percben egy kispesti labdavesztés után Nikolics lőtt fölé, négy perccel később Stopira beadását Oliveira az oldalhálóba lőtte.

A 32. percben Nikolics kísérlete kerülte el néhány centivel a kapufát. A 43. percben a hazaiak közelről végignézték, hogyan szerez vezetést a Videoton: Álvarez beadását Stopira lőtte közvetlen közelről a hálóba (0-1). A szünet előtt Job beadását Vécsei a kapufára fejelte, a kipattanót Bobál Gergely bombázta kapura, de Calatayud kivédte.

A fordulás után Sándor György passzát Nikolics lőtte a kapu mellé. Az 57. percben Vítor Gomes labdájával Álvarez lépett ki, és hat méterről a kapuba lőtt, a játékvezető azonban nem adta meg a találatot, mert a szintén a labda felé mozgó Nikolics lesen volt. A 66. percben Baráth beívelését Daud a kapu fölé lőtte. A túloldalon Nikolics próbálkozott lövéssel, de saját csapattársát, Álvarezt találta telibe. Egy szöglet után Vinícius fejesébe Bobál Gergely kézzel belekapott, de a bíró nem ítélte meg a jogos tizenegyest.

A folytatásban nagyon sokáig nem alakult ki komoly lehetőség a kapuk előtt, majd a lefújás előtt Nikolics lőtt a kapufa mellé, de már lesen volt. Ezt követően Baráth bedobását Daud közelről nem tudta a hálóba juttatni. Ezen a találkozón a kevés is sokat ért, hiszen a szürke, jellegtelen futballt bemutató Videoton egy góllal nyert és három ponttal gazdagodott. A kispestiek vereségsorozata már hat mérkőzés óta tart, tehát a megbízott edző, Simon Miklós bemutatkozása nem sikerült jól.

– A meccs elején azt hittem, hogy a Videoton edzője végre úgy döntött, játszanak egy nyílt sisakos mérkőzést, lerohanják az ellenfelet, és azt játsszák, amit a szakmabeliek és a szurkolók várnak tőlük – kezdte elemzését a Rangadó.hu szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa. – Ehelyett három-négy perc után megint visszaállt a csapat, és egyik kapu sem forgott veszélyben. A hazaiak nem mertek kinyílni, nyilván nem akarták, hogy megszórják őket. Középpályán játszódó, unalmas meccs alakult ki, amely kísértetiesen hasonlított az elmúlt hónapok impotens fehérvári futballjára. A kevésbé rossz csapat nyert, semmi nem változott. A szerény képességű kispestiek ellen a legfontosabb a három pont megszerzése volt, amit elért a Videoton, ez volt az egyetlen pozitívum.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik