NB I

Piros-feketék szürke meccse

A házigazda Pécs 1-0-ra győzött a Bp. Honvéd ellen az élvonal 26. fordulójának zárómérkőzésén.
OTP Bank Liga, 26. forduló
Pécsi MFC-Matias – Bp. Honvéd 1-0 (1-0)
Pécs, 1000 néző. Játékvezető: Németh Á.
PMFC: Gőcze – Nagy J., Romics, Balogh B., Mohl – Horváth A., Zsdrál – Kővári (Beke, 92.), Wittrédi (Fröhlich, 57.), Márkvárt – Szatmári (Bailo, 81.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Honvéd: Czuczi – Baráth, Ignjatovics, Lovrics, Zsivanovics – Nagy G., Hidi, Mancini (Prosser, 31.) – Job, Bonazzoli (Bobál G., 57.), Holender (Vernes, a szünetben). Edző: Marco Rossi
Gólszerző: Kővári (29.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest van a legrosszabb formában az élvonalbeli csapatok közül, de ebből a szempontból a kispestiek és a pécsiek állnak sokkal jobban, a Honvéd legutóbbi négy meccsét elvesztette, és ezeken mindössze egy gólt szerzett, a PMFC március közepén nyert utoljára, azóta két vereség, három döntetlen, és ugyancsak egy gól a mérlege…

A vendégek kezdőcsapatában csupán négy magyar játékos kapott helyet – hiányzott Ikenne-King és Vécsei Bálint –, de a kapus nagy meglepetésre nem Kemenes Szabolcs, hanem Czuczi Márton volt, a csapatkapitány ezúttal a kispadra szorult. Ennek oka nem sérülés, ő is csak a meccs helyszínén tudta meg, hogy nem játszhat. A kispestiek cseresorában egyébként kizárólag magyarok vártak bevetésre.

A 11. percben Wittrédi lőtt a kapu mellé. Két perccel később Márkvárt beadása után Zsdrál fejelt nagy helyzetben a keresztléc fölé. A 24. percben Baráth hajszálpontos beívelését követően a középen egyes-egyedül érkező Holender a kapu mellé fejelt. A 29. percben Wittrédi nagyszerűen hozta játékba Kővári Róbertet, akiről a kispesti védők elfeledkeztek, a fiatal játékos pedig higgadtan a hálóba lőtt (1-0). A 39. percben egy újabb remek pécsi beadás után Zsivanovics elsodorta a gólhelyzetben lévő Kővárit, de a tizenegyes elmaradt.

A szünet után a kapujából kifutó, majd a beívelt labdát felugorva kiütő Gőcze Gergő letaglózta a neki háttal álló Jobot, de a büntető és a sárga lap egyaránt elmaradt. A másik oldalon Szatmári Lóránd lőtt a kapu mellé, majd a 63. percben Zsdrál megtette ugyanezt. Két perccel később Czuczi a tizenhatoson kívül becsúszva mentett a kapura törő Nagy József elől. A 67. percben Baráth beadását a gólvonal előtt becsúszva érkező csapattársai közül Bobál Gergely és Prosser sem érte el. A nyolcvanadik percben egy vendégszöglet után Bobál lövését fogta Gőcze. A 89. percben Baráth Botond fejelt a kapu mellé, ezután Vernes kiváló lövését a hazaiak kapusa lábbal védte.

A második félidőben aktívabb és kapura veszélyesebb volt a Honvéd, de nem tudott gólt szerezni, úgyhogy megszakítás nélkül az ötödik meccsét is elvesztette.

– Nem volt magas színvonalú mérkőzés. Mindkét csapat próbálta biztonságos védekezésből megnyerni a mérkőzést, ami egy szép támadás végén Kővári góljával a Pécsnek sikerült. Ha egy kicsit jobban odafigyelnek a hazaiak, a második félidőben nagyon megverhették volna a Honvédot, amely kinyíltak, és felelőtlenül játszottak. A hajrában sokat tettek az egyenlítésért, ezért lazultak fel. Furcsa, hogy a kispestieknél az edző jobban akarja a győzelmet, mint néhány játékos a pályán. Teljesen mást játszottak, mint amit megbeszélnek, mintha nem is csapat lenne, hanem csak egyének, akik úgy futballoznak, ahogy kedvük van. A pécsiek játéka jól működött – mondta a Rangadó.hu szakértője, Turi Zsolt, a Pécs egykori kiváló játékosa.

Olvasói sztorik