NB I

Radó fejese győzelmet ért

A házigazda Haladás 1-0-ra győzött a kiesés elől menekülő Mezőkövesd ellen az élvonal 26. fordulójában.
OTP Bank Liga, 26. forduló
Szombathelyi Haladás – Mezőkövesd-Zsóry 1-0 (0-0)
Szombathely, 2500 néző. Játékvezető: Becséri
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Simon Á., Iszlai (Németh M., a szünetben) – Hrepka (Gyurján B., a szünetben), Nagy G., Halmosi – Radó (Schimmer, 89.). Edző: Artner Tamás
Mezőkövesd: Horváth T. – Búrány, Szalai V., Gévay, Fótyik – Dobos (Takács P., 68.), Velicky – Bognár I. (Hegedűs D., 73.), Harsányi, Menougong (Balajti, 62.) – Rajczi. Edző: Véber György
Gólszerző: Radó (79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sereghajtó Kaposvár egy héttel ezelőtt győzni tudott a Haladás ellen, és most ebben reménykedett a – somogyiakhoz hasonlóan szintén a kiesés ellen küzdő – Mezőkövesd is, amelyből Melczer Vilmos és Hegedűs Csaba hiányzott.

Az ötödik percben Bognár István távoli kísérlete gurult el a kapufa mellett. Négy perccel később Hrepka, Radó és Nagy Gábor is gólt szerezhetett volna, de a kapujuk elé tömörülő vendégek blokkolni tudtak. A 26. percben Radó kiválóan helyezett, nagy erejű szabadrúgását bravúrral védte Horváth Tamás. A túloldalon Bodnár István szöglete érintés nélkül a kapuba csavarodott volna, de Rózsa kiütötte. A harmincadik percben Radó fejelt a kapu mellé. A folytatásban Halmosi tört be a tizenhatoson belülre, Radó üresen volt középen, várta a labdát, de nem kapta. Végül Nagy Gábor elé került, akinek a beadása Dobos Attila kezéről pattant szögletre, de a játékvezető nem adott büntetőt. A sarokrúgás után Guzmics fejelt a kapu mellé.

A 36. percben Menougong fejelt öt méterről, tiszta helyzetből mellé. Később Rajczi becsúszva az oldalhálóba lőtt. A 41. percben Horváth Tamás a kapujából kifutva, fejjel tisztázott Radó elől. Az első félidő átlagos iramú, de a Haladás meccseihez képest a megszokottnál gyengébb színvonalú volt.

A szünet után Menougong beadása átszállt Rózsa fölött, majd Fehér Zoltán fejelte ki szögletre. Az ötvenedik percben Harsányi bombázott közelről, éles szögből a kapu fölé. A 63. percben Bognár pontos szabadrúgása után Rajczi fejelt a kapufa mellé. A másik oldalon a hazaiak tűzijátékot rendeztek a kapu előtt, több lövést is hárított a borsodiak blokkja, Nagy Gábor bombája volt a legveszélyesebb, aztán Fótyik könyökére pattant a labda, de a tizenegyes ezúttal is elmaradt.

A 67. percben Radó, két perccel később pedig Guzmics közeli fejesét védte vetődve Horváth. A 73. percben Nagy Gábor bombáját kiütötte a vendégek kapusa. Ismét a hajrában kapott végzetes gólt a Mezőkövesd: a 79. percben Fehér beadását Radó a hálóba fejelte (1-0).

A Haladás a meccs nagyobb részében szürkébben focizott, mint általában, de ezzel a három ponttal fontos lépést tett a bronzérem megszerzése felé, míg a borsodiak újabb vereségükkel egyre közelebb kerülnek a másodosztályhoz…

– Kötelező győzelem volt ez a Haladás részéről, ezt várta el a közönség, de elég nyögvenyelősre sikeredett, nehéz volt hozni ezt a három pontot – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Kereki Zoltán, a Haladás és a Zalaegerszeg egykori válogatott védője. – Véber György támadásokat, attraktív játékot és sok kockázatot ígért, de ezeket nem nagyon láttam. A védekezésre kellett koncentrálnia csapatának, és ez nem csak az utolsó húsz percre igaz, hanem a meccs legnagyobb részére. A hajrát megelőzően is sok kapu előtti kavarodás és lövés volt hazai részről. Összességében teljesen megérdemelten nyert a Haladás, de ezt a sikert nehezebben hozta annál, ahogyan sokan várták. Nagyon igényes lett a szombathelyi közönség, mert a csapat magasra tette a lécet. Ezúttal is megpróbáltak minden igényt kielégíteni, a nézőtérről érkező fütyülést nem nagyon értem. Nagy dicsérője vagyok a Haladásnak, de ez a meccs nem tetszett annyira, mint a korábbiak. A Mezőkövesd helyenként ügyesen játszott, de nem éreztem az átütőerőt. Játéka addig volt improvizatív, amíg Bognár István a pályán volt.

Olvasói sztorik