NB I

Kiütéses sikerrel búcsúztatták a stadiont

A Debrecen 5-0-ra nyert a Kecskemét ellen az Oláh Gábor utcai létesítmény utolsó meccsén., az élvonal 26. fordulójában.
OTP Bank Liga, 26. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano 5-0 (2-0)
Debrecen, 6000 néző. Játékvezető: Iványi
DVSC: Novakovics – Lázár P. (Ludánszki B., 30; Mészáros N., 45.), Máté P., Brkovics, Korhut (Vadnai, 74.) – Mihelic, Zsidai, Szakály P., Bódi – Kulcsár T., Sidibe. Edző: Kondás Elemér
KTE: Németh V. – Póti, Karan, Varga R., Forró – Patvaros, Nagy P. (Balázs Zs., a szünetben), Szavics, Gréczi – Simon A. (N’Diaye, 64.), D. Pavicsevics (Pekár, 58.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Sidibe (28., 37.), Mihelic (75.), Kulcsár T. (82., 83.)
Kiállítva: Patvaros (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Elkészült a debreceni Nagyerdei Stadion, amelyet a jövő héten adnak át ünnepélyesen, ezért az Oláh Gábor utcai létesítmény a Kecskemét elleni találkozóval búcsúzott. Érdekesség, hogy 1993-ban, a stadion nyitómeccsén a DVSC a Videotonnal játszott, az egyik oldalon Kondás Elemér, a másikon pedig Bekő Balázs lépett pályára, tehát a mai meccs két vezetőedzője. Azért a nagy ünneplés közepette egy gyászszünetet illett volna tartani a szombat délelőtt elhunyt ipari alpinista emlékére…

A debreceniek bajnokok akarnak lenni, ennek érdekében egy kevésbé elegáns megoldást is bevetettek: nem engedték játszani két kecskeméti kölcsönjátékosukat, így Polekszics helyett Németh Viktor védett, és Szécsi Márk sem léphetett pályára.

A negyedik percben egy szöglet után először Máté Péter, majd Brkovics közeli lövését is hatalmas bravúrral védte Németh Viktor. A túloldalon Pavicsevics fejese után Novakovics a kapufára tolta a labdát. Rendkívül eseménydús kezdést produkáltak a csapatok: a tizedik percben Mihelic lövését Németh vetődve védte. A 18. percben Szakály Péter távoli bombáját védte a KTE kapusa. A 28. percben Bódi távoli lövése kipattan Némethről, éppen Sidibe elé, aki a fekvő kapus és egy vendégvédő mellett öt méterről higgadtan a hálóba passzolt (1-0).

A 37. percben labdát vesztettek a vendégek saját szabadrúgásuk után, Kulcsár Tamás megcsinálta magának a gólhelyzetet, de az utolsó pillanatban Sidibe elé passzolt, ő pedig a kapuba lőtt (2-0). A szünet előtt Kulcsár Tamás fejelt a kapu mellé.

A fordulás után Zsidai lőtt néhány centivel a kapufa mellé. Az 52. percben Bódi lőtt a kapu fölé, négy perccel később Forró 28 méteres, erős, de kissé helyezetlen lövését vetődve fogta Novakovics. A második félidő eleinte iramában, színvonalában és a helyzetek számában elmaradt az első felvonástól. A 73. percben Kulcsár Tamás eljátszotta, hogy Patvaros a mezénél fogva lerántotta a tizenhatos vonalánál, a bíró pedig megette. Kiállította a kecskeméti játékost, és szabadrúgást ítélt, amit Mihelic gyönyörűen értékesített (3-0).

A 78. percben Szakály ollózta mellé a labdát, majd Sidibe fejelt mellé. A 82. percben egy hazai szöglet után Máté Péter passzolt Kulcsárhoz, akinek a lövése megpattant egy védőn, majd a kapuba vágódott (4-0). Egy perc múlva Kulcsár vezette kapura a labdát, és mivel középen egyetlen csapattársa sem érkezett, hanyag, higgadt mozdulattal átemelt a kapus fölött, egyenesen a hálóba (5-0).

A DVSC emlékezetes sikerrel búcsúztatta a stadiont 21 év után, és fontos lépést tett a bajnoki cím felé. A Kecskemét nem érdemelte meg a kiütéses vereséget, mert az első félidőben bátran és stílusosan játszott, nincs ekkora különbség a két csapat között.

– Öngyilkos taktikát választott a Kecskemét, ilyet nem szabad csinálni. Olyan volt, mintha a Kecskemét állnak az első helyen, pedig a Debrecen nem egy középmezőnybeli csapat, még akkor sem, ha volt egy kisebb hullámvölgye. Meglepetés volt, hogy a vendégek bátran játszottak, volt egy helyzetük is, de óriási hibákat is elkövettek. Nem vezethet jóra, ha egy csapat ennyire nyíltan focizik a DVSC otthonában. A hazaiak játéka lényegesen jobb, mint ellenfelüké, nem is lehet összehasonlítani. A kulcsjátékosokat, például Kulcsár Tamást szabadon hagyni életveszély, mert az egyik leggyorsabb ember a mezőnyben, gyönyörű gólt rúgott. A vendégek hibái megbosszulták magukat – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC-DEAC vezetőedzője.

Olvasói sztorik