NB I

Még semmi nem dőlt el

A házigazda Mezőkövesd már két góllal vezetett, de végül 2-2-t játszott a Paks ellen.
OTP Bank Liga, 24. forduló
Mezőkövesd-Zsóry – MVM Paks 2-2 (2-0)
Mezőkövesd, 1500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs. (Takács P., 69.), Szalai V., Gévay, Fótyik – Velicky, Hegedűs D., Melczer (Kiss M., 73.), Bognár I. – Rajczi (Balajti, 62.), Menougong. Edző: Véber György
Paks: Molnár P. – Heffler T., Éger, Kovács G., Báló – Kecskés, Windecker – Könyves, Bori, Lázok (Tököli, 76.) – Simon A. (Nagy O., 76.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Bognár I. (4.), Menougong (29.), illetve Windecker (47.), Simon A. (51.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újabb kiesési rangadó újabb esélyt kínált a bennmaradásért zajló küzdelemben a Mezőkövesd, illetve a szeptember közepe óta nyeretlen Paks számára.

A harmadik percben Simon Attila visszatette a labdát Könyves Norbertnek, aki levitte az alapvonalhoz, majd az oldalhálóba lőtt. A túloldalon Bori Gábor eladta a labdát, Bognár István lecsapott rá, majd néhány lépést követően 19 méterről a hálóba lőtt (1-0). A hatodik percben Melczer távoli kísérlete a kapu mellé szállt. Három perc elteltével Bori szabadrúgását Kovács Gábor csúsztatta kapura, de közvetlenül a kapufa mellé ment. A 13. percben Bognár István szabadrúgását Szalai Vilmos fejelte kapura, de Molnár Péter bravúrral védte.

A 15. percben Windecker fejelt Simon Attila elé, aki tíz méterről előtte a labdát a kilépő kapus mellett, de a kapufa mellett is. Négy perc múlva Simon Attila, a 21. percben pedig Windecker fejelt fölé. A 29. percben Bognár István szabadrúgását Rajczi megcsúsztatta, Menougong pedig középen az ötösről a hálóba fejelt (2-0). A 34. percben Rajczi beadását Menougong lőtte rá 15 méterről, de Molnár vetődve védett. A paksiaknak a hajrában is voltak próbálkozásaik, de szépíteni nem tudtak.

A szünet után szinte azonnal szépítettek a paksiak: Bori beadását a középen érkező Windecker az ötösről a hálóba lőtte (2-1). Az ötvenedik percben Bori szabadrúgását Báló lőtte kapura, de Szalai Vilmos a kapu előtt tisztázott. Báló szögletét Simon Attila a hosszú oldalon a kapufa mellett besodorta a hálóba (2-2). Az 53. percben Bognár veszélyes lövése alig ment mellé. Molnár Péter az 58. percben, majd egy perccel később is nagy bravúrral védte Bognár szabadrúgását.

A 67. percben Bori lövését Gévay kifejelte, majd Könyves ismételt, de Horváth Tamás vetődve védett. A másik oldalon Bognár 22 méterről elvégzett szabadrúgása ment fölé. A 71. percben Könyves lőtt 13 méterről, de Horváth Tamás ezt is, és az ismétlést is kivédte. A nyolcvanadik percben Könyves lőtt 23 méterről, de a kapus kivédte. A 87. percben Tököli átadása után Könyves középről, 13 méterről, senkitől sem zavartatva fölé lőtt. Az 93. percben Bognár 22 méterről lőtt szabadrúgást, Molnár azonban szögletre tolta.

A döntetlen azt jelenti, hogy a Mezőkövesd nagy lehetőséget szalasztott ellen, másrészt azt, hogy még mindig nem dőlt el semmi, ami a kiesést, illetve a bennmaradást illeti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!