NB I

Morális erő is van Győrben

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Győri ETO – Kecskeméti TE 2-1

Horváth Ferenc, Győr: – Nagyon jól játszottunk, végig uraltuk a meccset. Nem lett volna igazságos, ha döntetlen marad az eredmény. Nehéz összeszedni a gondolataimat, hiszen az öröm is összekuszálja néha, nem csak a bánat. Örülök neki, hogy volt helyzetünk még a hajrában is, még akkor is mentek a srácok, hittek a győzelemben. Ez arról tesz tanúbizonyságot, hogy morális erő is van a Győrben, ez nagyon fontos. Mondhatnám, hogy tudtam, gólt szerzünk az utolsó pillanatban. Ennél tovább nem lehetett várni. Nagyon rossz érzés volt látni, hogy eljutunk a kapuig, de ott voltak kisebb gikszerek, hiszen nagyon sok munka volt a csapatban. Nagyon örülök, hogy az utolsó percben sikerült megnyernünk a mérkőzést, ez erőt adhat a folytatáshoz is.

Bekő Balázs, KTE: – Egy-nullnál meccslabdánk volt, de nem tudok ezért az eredményért haragudni. Boldog vagyok, hogy felvállaltunk sok mindent, rengeteg kontralehetőségünk volt. Azonban nem tudtunk vele élni. Sajnos ez egy visszatérő hibánk. A Győr nagyon nyomott, nagyon jött, nyilvánvaló volt, hogy esetleg valamiből be fognak tudni találni. Csak gratulálni tudok az ellenfélnek, hiszen egy olyan játékot vállaltak fel, ami fordítva is elsülhetett volna. Ilyen a foci. Nem tudok haragudni senkire. Jó meccs volt, így alakult.


Sz. Haladás – Bp. Honvéd 2-0

Artner Tamás, Haladás: – Hetven percig szenzációsan játszottunk, ehhez viszont kellett egy jó Honvéd is. Lüktetett a pálya, mindkét csapat támadólag lépett fel. Nagyon büszke vagyok a csapatra és a közönségünkre. Egyet sajnálok: két ziccere is volt a Honvédnak, ez nem volt benne a meccsben. Gratulálok a csapatomnak, hiszen parádés, jó játékkal léptünk fel a harmadik helyre. A játékosok hozzáállása miatt reális ez a helyezés, a játékosállomány ereje viszont nem predesztinálja ezt a pozíciót. Ennek ellenére mindent megteszünk, hogy minél előbb végezzünk a bajnokságban. Németh Márió és Medgyes Zoltán is nagy tehetségek, remélem, ugyanúgy meg fognak indulni, mint annak idején Radó András. Rutin kell nekik, hogy kiszorítsák az idősebb játékosokat, illetve persze az, hogy én betegyem őket. Nincsenek könnyű helyzetben, hiszen van egy szenzációs Halmosi Medgyes előtt, Németh posztján pedig Nagy Gábor játszik. Nem gondolunk az Európa Ligára – most ünnepelünk, aztán készülünk a Kaposvár elleni bajnokira. A válogatott-szereplés kihívás számunkra, a hét elején is több kerettag volt távol, de a játékosaink mindig nagy örömmel mennek a válogatottba, és mindig plusz motivációval térnek vissza.

Marco Rossi, Honvéd: – Nehéz megmagyarázni azt, mikor a játékos a kapussal szemben állva sem tudja kihasználni a helyzetét. A felelősség persze az edzőé, én állítom össze a csapatot. Több játékosunk sincs megfelelő állapotban. Sajnos most nem nézünk jól ki, ez van. Jelenleg nem az én jövőm a fontos, hanem a csapaté. A közönségünk nem érdemli, hogy ilyen mérkőzéseket lásson. A hátralevő meccseken a szurkolóinkat kell kiszolgálnunk.


MTK – Debrecen 5-2

Garami József, MTK: – Az, hogy bízni kell, hinni kell, a mese oldala a győzelemnek. Maradjunk annyiban, hogy bízni kell, de nem ezen múlik a siker. Ez egy nagyszerű meccs volt. Mindkét csapatnak nagyon kellett a győzelem, és nagyon akarta is azt. A játékosok kiadtak magukból mindent, és ez meg is látszott a pályán. Nyilvánvaló, hogy a mérkőzésnek vannak fontos momentumai, amik eldöntik a meccset. Csodálatos, hogy két gólt rúgtunk tíz perc alatt, majd kiegyenlített az ellenfél, de mindjárt a második félidőben is sikerült gólt szerezni. Négy-kettőnél aztán a Debrecen kihagyta a tizenegyest. Ezek mind nagyon fontos momentumok voltak, melyet a tévénézők is biztosan élveztek. A csapatunk nagyszerűen játszott, megérdemelte a győzelmet, akár ilyen különbséggel is.

Kondás Elemér, DVSC: – Sosem foglalkoztunk azzal, hogy milyen sorozatban vagyunk, ezzel most sem törődtünk. Azt mondom, egy nagyon jó meccs volt a mai, kár, hogy ilyen vége lett. Nem kezdtük jól a mérkőzést, kaptunk két gólt, de abból még fel tudtunk állni. A félidő így teljesen rendben volt. A második játékrészben megint szögletből, egy kipattanó labda után kaptunk gólt. Utána nem rúgtuk el a labdát, négy-kettőnél pedig ott volt a büntetőnk. Sajnos ez jellemző volt ma ránk. Amit mi nem tudtunk belőni, azt az ellenfél ki tudta használni. Az erőnkkel nem volt gond, négy-kettőnél ha belőjük a büntetőt, akkor még lett volna hátra egy jó negyedóra, ez adott volna plusz energiát a csapatnak. Azt viszont kihagytuk, utána pedig nem sokkal kaptunk egy gólt. Ez demoralizáló volt. Utána Sidibe is mellé rúgta a helyzetét. Jellemző volt ránk, hogy a büntető utáni labdát sem tudtuk bekotorni, pedig ott volt előttünk. Ma sokat hibáztunk, ezért tudott az ellenfelünk ennyi gólt lőni. Ez nem jellemző ránk, de ma így történt. A vereség sosem jön jól, de ebből tanulni kell, a hibákat ki kell javítani.


Diósgyőr – Kaposvári Rákóczi 1-0

Tomiszlav Szivics, DVTK: – A meccs előtt mondtam, hogy az egyik legnehezebb lesz és nem azért, hogy előre felmentsem a játékosokat. A Kaposvár – ha most indulna a bajnokság – az első nyolcban állna, mert jó edzője van, és erős kerete. Nehéz mérkőzés volt, mert a kaposváriak is úgy voltak vele, hogy a remény hal meg utoljára. Ilyenkor türelem kell, a második félidőben csak kijött a különbség, szereztünk egy gólt, és még lőhettünk volna párat, úgy, hogy a Kaposvár nem rúgott kapura. Nem akartunk szép játékkal veszíteni, nagy taktikai harc volt, sakkoztunk, de megérdemeltük a győzelmet. Gratulálok a csapatnak! Nincs okunk sírni, már harminckilenc pontunk van és állunk mindhárom sorozatban, ahol elindultunk.

Selymes Tibor, Kaposvár: – Sajnos igazolódott, amit a mérkőzés előtt, illetve a szünetben mondtam, hogy ezt a meccset csak pontrúgásból veszíthetjük el. A Diósgyőr erős csapat, sajnos nem mertük vállalni azt, amit elterveztünk, az egy-egyeket, nem azt csináltuk, amit kértem. Az egy pontot megérdemeltük volna.

(forrás: dvtk.eu)


Mezőkövesd – Paks 2-2

Véber György, Mezőkövesd: – Rövid leszek: szereztünk egy pontot, mi kell még?! A negyedik percben már vezettünk, aztán kettő-null volt az eredmény. A második félidőre kimentünk és elrendeztünk a meccset. Végül örülhettünk, hogy nem kaptunk még több gólt. Így minden maradt a régiben, kezdhetjük elölről.

Csertői Aurél, Paks: – Ezen a találkozón voltunk a pokolban, a mennyországba azonban nem sikerült belépnünk. Az első félidőben gyengén futballoztunk, a másodikban viszont nagyszerűen, így azt hiszem, igazságos a döntetlen, bár hiányérzetem van, hiszen a hajrában óriási ziccert hibáztunk el.

(forrás: boon.hu)


Videoton – Lombard Pápa 2-2

José Gomes, Videoton: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, jó megoldásaink voltak a támadások során, folyamatosan nyomás alatt tartottuk a Pápát, akik azonban az első olyan alkalommal, mikor átjutottak a középpályánkon, gólt szereztek. Ugyanúgy támadtunk továbbra is, megvoltak a helyzeteink, kétcsatáros játékra álltunk át és egyenlítettünk is a második félidő elején, de utána egy szögletből újra vezetéshez jutott az ellenfél. Nem adtuk fel, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki és újra egyenlítettünk. Harcoltunk a győzelemért, végül ez az eredmény született. Arról viszont beszélnem kell, hogy a téli szünet óta – a Pécs és az MTK meccseken kívül – a játékvezetők milyen hibákat követnek el. A döntéshozóknak meg kell adniuk a tiszteletet a csapatunk felé! A Vidi egy olyan klub, ami már képviselte és a jövőben is képviselheti Magyarországot a nemzetközi porondon, ezért a magyar foci szempontjából is fontos ez. Elvárjuk, hogy megkapjuk azt a tiszteletet, ami a többi klubnak is kijár.

Tóth Bálint, Pápa: – Nagyon értékes pontot szereztünk, kiváló első félidőt produkáltunk. A taktikánk váratlanul érte a Vidit, nem tudtak mit kezdeni velünk a hazaiak, nem véletlenül cseréltek már a szünet előtt. Nagyot küzdöttünk, ha fizikailag jobb állapotban lennénk, biztos, hogy nem lennének olyan gondjaink, mint a meccs második részében. Sérülések, betegségek miatt nem tudtunk annyit és olyan szinten edzeni, ahogy kellett volna, így a 70. perc környékén elfáradtunk. Parádésan küzdöttek a játékosok, gratulálok nekik! Elégedett vagyok a döntetlennel, hiszen távozunk a kiesési zónából. Ki kell, hogy emeljem Goran Marics teljesítményét, aki nincs túl jó fizikai állapotban, de példamutató hozzáállásával nagy erőssége a csapatnak.

(forrás: vidi.hu)


Ferencváros – Puskás Akadémia 1-0

Thomas Doll, FTC: – Nagyon nagy munkát végeztünk ma, Németországban is ezt mondanánk egy ilyen győzelem után. Amikor Mateos feleségének megszületett a babája, az sokkal könnyebb szülés volt. Az első félidőben problémáink voltak, nem nyertük meg a párharcokat, tudtuk, hogy a derbi után nem vár ránk könnyű mérkőzés a Puskás Akadémia ellen, és megköszönhetjük a kapusunknak, hogy meccsben tartott minket. A második félidőben sokkal többet kezdeményeztünk, megvolt a szándékunk, hogy eldöntsük a meccset, ez egy tizenegyessel sikerült is, így átmenetileg elértük a harmadik helyet. De mindannyian tudjuk, hogy jobban tudunk futballozni, és jobban is kell, hogy megőrizzük ezt a harmadik helyet.

Benczés Miklós, Puskás FC: – A mérkőzés elején sikerült elérnünk azt, amit elterveztünk, gyorsak voltunk támadásépítésben, többet birtokoltuk a labdát, három nagy helyzetünk is adódott, Lencse Lacinak két ziccere is volt, de Dibusz Dénes remekül védett, illetve egy Tischler-fejes is, amiből akár gól születhetett volna. Bíztam benne, hogy kihagyott helyzetek nem bosszulják meg önmagukat, de sajnos igen. A második félidőben kissé szétesett a játékunk, túlságosan mélyen védekeztünk. Egy szituáció után büntetőhöz jutott az ellenfél, ráadásul elveszítettem az egyik belső védőmet, Tamás Márkot, ami nem csak a mai meccsre, de a következőre is nehéz helyzetbe hozott minket. Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelméhez.

(forrás: pfla.hu)

https://www.youtube.com/watch?v=KufjHVG4bpk


Pécsi MFC – Újpest FC 0-0

Lőrincz Emil, Pécs: – Tudtuk, hogy az Újpestnek rettentő gyors játékosaik vannak, előrefelé veszélyesek. Ezért kénytelenek voltunk meglépni azt, hogy három belső védő, illetve öt védő védekezik, hogy ne adjuk át nekik a területet. A fiúk ezt jól megoldották. A második félidő végén elég sok veszélyes kontrát vezettünk, ha kicsit koncentráltabbak vagyunk, gólt is tudtunk volna rúgni, de a játékosaim így is szenzációsan küzdöttek. Természetesen van bennem hiányérzet az egy pont miatt. Ha nincs nálunk a labda, akkor maximálisan úgy kell megszervezni a védelmet, hogy ne kapjunk gólt, ha nálunk van a labda, akkor viszont el kell kezdeni bátran futballozni. A második félidőben ezt jól tették a fiúk, veszélyesek voltunk, de nem úgy akartunk meccset nyerni, hogy ne kapjunk gólt, hanem, hogy rúgjunk gólt. Sajnos ez nem sikerült ma sem. A hideg hatására lefagytunk egy kicsit, ezért nem voltunk olyan aktívak a technikai zónában.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Többet birtokoltuk a labdát, de középen próbáltuk áttörni a pécsiek védelmét, ott, ahol sok játékosuk tömörült. Ez hiba volt. Nem tudtunk veszélyes támadásokat vezetni, míg a Pécs jól kontrázott. Lassúak voltunk, de úgy érzem, igazságos a nulla-nullás döntetlen. A mérkőzés elején alkalmazkodtunk a pécsiek felállásához, a széleken próbáltunk meg támadásokat vezetni. A második játékrészben viszont középen erőltettük a támadásokat, nem koncentráltunk, sok hibát vétettünk, sok rossz passzunk volt. Nem keresünk mentségeket, a Pécs jól megszervezte a játékát, mindig volt egy-egy játékos, aki ott termett a labda előtt.

Olvasói sztorik