NB I

Eladják a Fradi-stadion nevét

Nem Albert Flórián Stadion lesz a hamarosan elkészülő Üllői úti létesítmény neve.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A fourfourtwo.hu információ szerint nem Albert Flórián Stadionnak fogják hívni a Ferencváros új létesítményét. A klub nem is így, hanem új FTC Stadion néven kommunikálja az építményt, sőt közben Albert Flóriánról nevezte el a Népligetben található edzőbázist.

Az Üllői úti stadion 2007. december 21-én vette fel a klub legendás alakja, hazánk egyetlen aranylabdás játékosa, Albert Flórián nevét. Bár létezik egy Új Albert Stadion elnevezésű oldal a Facebookon, időközben erősen megváltozott a kommunikáció, és ez az egyetlen hely, ahol az épülő aréna az egykori klasszis nevét viseli.

A klub minden sajtómegjelenésben, minden kiadványban új FTC Stadionról beszél. Az Alaprajz című folyóirat tízoldalas dokumentációjában sem szerepel Albert Flórián neve a homlokzaton, sőt az itt fellelhető tervek szerint az FTC felírat is lekerült az épületről. Sokat elárul az ügyről, hogy az építő Market Építő Zrt. weblapján is csupán FTC Stadion néven szerepel az épület.

Az sem mellékes, hogy a Ferencváros időközben szép csendben Albert Flóriánról nevezte el a Népligetben található edzőközpontot, és bár nem kizárt, hogy a klub egyik legnagyobb alakja két létesítmény névadója is legyen, azért valljuk be, erre igencsak kevés az esély.

A fourforurtwo.hu információ szerint a Ferencváros vezetői eladták, vagy legalábbis tervezik eladni a stadion nevét – mindez a fentiekből következik –, és a főváros legmodernebb létesítménye egy befektető nevét viselheti majd, bár ezt próbálják titokban tartani.

Az ilyen, és ehhez hasonló kényes ügyekben nehéz jól dönteni, hiszen egyfelől érhető, ha a klub a külföldön is bevett módszerrel élve pénzhez jut a néveladásból, másfelől viszont méltatlan, ha emiatt meg kell szabadulnia az aranylabdás klublegenda Albert Flórián nevétől. Nincs tehát jó, a szurkolók által egyöntetűen elfogadható megoldás.

Olvasói sztorik