NB I

„Nem érzem magam hősnek”

Az életmentő masszőr, Nagy István azt mondja: csak jókor volt jó helyen, és végezte a feladatát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétvégén az amigeleken.hu diósgyőri szurkolói portál cikke alapján beszámoltunk róla, hogy drámai események játszódtak le a szombati Paks–DVTK U21-es bajnoki mérkőzés első félidejében. A hazaiak játékosát, Kesztyűs Barnát rálökték Joó Csaba partjelzőre, aki az ütközés és az esés következtében eszméletét veszítette, és csak a gyors beavatkozás mentette meg az életét. Nagy István, a DVTK gyúrója óriási lélekjelenlétről tanúbizonyságot téve szétfeszítette a száját, és visszahúzta a hátracsúszott nyelvét. Ezután a partjelző magához tért, folytatni akarta a lengetést, ám mentőt hívtak hozzá a helyiek, és kórházba szállították.

A meccset 2-0-ra megnyerő diósgyőri fiatalok vezetőedzője, a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán hétfői érdeklődésünkre elmondta, hogy a masszőrük egy komolyabb szituációtól mentette meg az asszisztenst.

– A hazai csapat támadott, és egy jobboldalról felpasszolt labdára érkezett keresztezni az egyik belsővédőnk. Olyan szerencsétlenül ütköztek az ellenfél támadójával, hogy ő kiesett az oldalvonalon túlra. Az asszisztens rossz helyen volt rossz időben, így a játékos kisodorta a lábát. Ahogy leérkezett a talajra, beüthette a fejét, és onnantól kezdve lehetett látni, hogy nagy probléma van, hiszen nem mozdult. Azonnal érkezett a masszőrünk, Nagy István, aki rögtön tudta, hogy mit kell ilyenkor tenni, és azt gondolom, hogy egy komolyabb szituációtól mentette meg az asszisztenst – mesélte Viteki Zoltán.

Az asszisztens nyelve hátracsúszott a garatra, ezért nem kapott levegőt. Szerencsére a szája résnyire nyitva volt – ezért nem kellett az állkapcsát eltörni, pedig a futballpályákon ilyenre is volt már példa –, így ujjal benyúlva, valamint a fejet mozgatva sikerül ismét szabaddá tenni a légutat.

– Nem érzem magam hősnek, csak jókor voltam jó helyen. Végeztem a feladatomat – kommentálta a történteket a DVTK honlapján Nagy István, aki megmentette Joó Csaba életét.

Olvasói sztorik