NB I

A jövő Fradijának kapusa?

Megyeri Gábor téli váltása remekül sikerült, hiszen a szombathelyi akadémiáról az FTC-hez került.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A futballtörténelem több szombathelyi labdarúgót is ismer, aki Szombathelyről került a budapesti IX. kerületbe. A legsikeresebb közülük a nemrég elhunyt Novák Dezső volt, de szép karriert futott be a vasiak jelenlegi szakmai stábjának tagja, Jagodics Zoltán is. A jelenlegi bajnokság köztes átigazolási szezonjában a Haladásból ketten is a Ferencvároshoz kerültek. Ugrai Roland váltásáról lehetett olvasni bőven, ám Megyeri Gáboréról eddig keveset.

Kinézték a kapust

A váci illetőségű hálóőrnek ősszel remekül ment a védés a Haladás-Illés Akadémia korosztályos együttesében. A Népligetben megrendezett U-18-as meccsen kivédte a Fradi-támadók szemét. Ekkor fordult meg először Lipcsei Péter és Végh Zoltán fejében, hogy érdemes lenne leigazolni a kapust. Télen pedig jött is a megkeresés Szombathelyre, és 2014-ben már Budapesten kezdte meg a tréningeket Megyeri Gábor.

„Alázatos és szeret dolgozni”

Végh Zoltán, aki csúcstartó az NB I-ben a mérkőzések számát illetően (570-szer állt a gólvonalon) a Ferencváros NB III-as és utánpótláscsapatainál felel a kapusok munkájáért. Ő dolgozik harmadik hónapja Megyeri Gáborral is: „Tehetséges hálóőrről van szó. Kitűnő alkata van, alázatos a munkát illetően, azt is mondhatom, hogy szeret edzeni, dolgozni. Sok munka van vele, természetesen azokon dolgozunk többet, amik még a hiányosságai.”

NB I-es kapus lehet

A játékos az NB III-as csapattal készül, és volt olyan felkészülési mérkőzés is, amelyen pályára lépett. Egyébként az U21-es együttesben véd, eddig nem is rosszul, hiszen Vácon 4-1-re nyertek, a Haladással 0-0-t játszottak, míg Kaposváron úgy nyertek 1-0-ra, hogy Megyeri büntetőt is hárított. „A lehetőség megvan Gáborban, hogy NB I-es kapus legyen. Ehhez természetesen még fejlődnie kell. Az eddigi teljesítményével bizonyítja, hogy érdemes volt leigazolni, de fél év múlva még inkább leszűrhetjük a közös munka tanulságait” – mondta Végh Zoltán.

Édesapja egyengeti az útját

A tehetséges kapus átigazolással kapcsolatos ügyeit édesapja, Megyeri Attila intézi. Az egyelőre másfél évre Budapestre igazoló kapus édesapja foglalta össze a játékos eddigi pályafutását: „Négyéves kora óta sportol a fiam, érdekes, hogy a labdarúgásban először csatár volt a posztja, csak később került a kapuba. Az akadémiák közül a Sándor Károlyon szerepelt először, ám ott nagyon kevés lehetőséghez jutott. Ekkor jött lehetőségként az Illés Akadémián való továbbtanulás. Láttuk, hogy Szombathelyen több játékost építenek be a különböző korosztályok csapataiba, nagyon szimpatikus volt a vasi megyeszékhelyen akadémiájának filozófiája.” Az U18-as csapatban védő hálóőrt a télen megkereste a Ferencváros, és már Budapesten játszik a fiú.

Sokat tanult Szombathelyen

A 18. életévét még be sem töltő kapus jól megtermett: 190 centi magas és nyolcvan kiló, valódi kapusalkat. Jó emlékeket őriz Szombathelyről: „Kutasi Csaba irányítása mellett rengeteget fejlődtem, nagyon sokat köszönhetik neki. Mellette nagyon fontos szerepet töltött be Simon Attila, Farkas Péter, Tóth László és Kuttor Attila is” – kezdte Megyeri Gábor. Felnőtt emberek életét éli, hiszen már van jogosítványa, Vácról jár be a Népligetbe, magántanulóként pedig az érettségire készül.

„Örülök, hogy jól fogadtak a Fradinál, a körülmények adottak, a csapat hamar befogadott. Az NB III-as együttessel készülök, míg az U21-ben védek, egyelőre nem is megy rosszul.” A kapus erőssége a vetődés, és magabiztos lábbal, valamint a kidobásokat illetően is. „Még sok mindenben kell javulnom: a kijövetelekben, a labdalehúzásokban és a helyezkedésben” – mondta magáról kritikusan a cerberus.

Olvasói sztorik