NB I

Lucas volt a nyerőember

Az NB II 21. fordulójában: Békéscsaba–Sopron 2-0.
NB II, 21. forduló
Békéscsabai Előre 1912 SE – Soproni VSE-GYSEV 2-0 (1-0)
Békéscsaba, 500 néző. Játékvezető: Takács
Békéscsaba: Póser – Vozár, Albert I., Koszó, Juhász Gy. – Károly B. (Leucuta, 81.), Tölgyesi (Bagi, 65.), Balog Zs., Lucas – Pantovics, Prasler (Mosquera, 56.). Edző: Komjáti András
SVSE: Halasi – Fazakas G., Fazekas N., Tóth M., Szabó L. – Horváth A., Deme, Varga G., Németh L. (Faggyas, a szünetben) – Erdélyi, Gaál (Heffler, 74.). Edző: Supka Attila
Gólszerzők: Lucas (39., 85.)
Kiállítva: Fazekas (66.), Tóth M. (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II 21. fordulójában a hatodik helyezett Békéscsaba a tizedik helyen álló Sopron csapatát fogadta.

A találkozó első komolyabb helyzete a Békéscsaba előtt adódott: Juhász György tört be a tizenhatoson belülre, majd egy soproni védő buktatta. Takács játékvezető tizenegyest ítélt, Lucas állt a labda mögé, a bal alsó sarokra célzott, de Halasi eltalálta az irányt és könnyedén hárított. A 21. percben megvillant a vendégcsapat is: Varga Gábor húsz méterről leadott lövését Pósernek kellett hárítania.

A 33. percben Károly Bálint adott be laposan, Pantovics közelről bevágta, a bíró azonban érvénytelenített a gólt, miután az asszisztens lest jelzett. A negyvenedik percben megszerezte a vezetést a Békéscsaba: a büntetőt hibázó Lucas vezette a labdát a pálya közepén, gondolt egyet, és távolról tüzelt. Halasi nem tudott mozdulni a jobb alsó sarokba vágódó lövésre (1-0).

Az első félidőben a hazai csapat irányította a találkozót, amely a gólszerző Lucas révén még büntetőt is hibázott. Megérdemelt vezetés birtokában mehettek a szünetre a csabaiak.

A második félidőben a hatvanadik percig kellett várni az első komolyabb helyzetre: Fazekas futott el a szélen, beadását Póser egy soproni támadó elé öklözte, a kipattanót Varga Gábor lőtte bele a kapusba, aki ezzel javította hibáját. A 66. percben a csereként beállt Mosquera lépett ki ziccerben, Fazekas lerántotta, a játékvezető egyből a piros lapért nyúlt, így megfogyatkozott a vendégcsapat.

A 72. percben Pantovics került ziccerbe, de éles szögből leadott lövése a rövid felső sarok mellé ment. A 85. percben eldöntötte a mérkőzést a Békéscsaba: Bagi keresztlabdáját Lucas vette le, majd 16 méterről a kifutó Halasi mellett a kapuba helyezett (2-0). A találkozó hátralévő részében a tíz emberrel játszó Sopron már nem tudott kellő pressziót gyakorolni, így a Békéscsaba győzelmét már semmi sem veszélyeztette – tudósított a beol.hu.

– Az első félidőben nagyon jól kezdett a Békéscsaba, nagyon sok helyzetet alakított ki, lőtt egy lesgólt, illetve kihagyott egy tizenegyest is. Gyorsan, ötletesen futballozott, már ekkor eldönthette volna a meccset a hazai csapat, de csak egy-nullra vezetett a szünetben. A második felvonás elején volt egy kis visszaesés, de a kiállítás után végleg eldőlt a meccs, a Sopronnak nem sok esélye volt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba egykori kiváló játékosa.

Olvasói sztorik