NB I

Benczés diadalmas visszatérése

A Puskás Akadémia miskolci edzője 3-2-es győzelmet ünnepelhetett a Diósgyőr otthonában.
OTP Bank Liga, 22. forduló
Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia 2-3 (1-0)
Diósgyőr, 8000 néző. Játékvezető: Németh Á.
DVTK: Rajics – Vági, Debreceni, Kádár, Huszics (Gohér, 74.) – Gosztonyi (Nikházi, 60.), Abdouraman, Elek Á., Bacsa – Batioja (Barczi, a szünetben), Grumics. Edző: Tomiszlav Szivics
Puskás FC: Hajdúch – Lorentz, Vaszicsku, Szekeres Á., Nagy Zs. (Fabio, 23.) – Tóth II B., Polonkai (Tóth I B., 81.) – Gallardo (Szakály D., 67.), Lencse, Czvitkovics – Tischler. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Gosztonyi (tizenegyesből 17.), Gohér (tizenegyesből 80.), illetve Tischler (66., 88.), Lencse (tizenegyesből 77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiak korábbi, a vendégek jelenlegi vezetőedzője, Benczés Miklós most először tért vissza Diósgyőrbe ellenfélként. A felcsútiak kezdőcsapatában kapott helyet a spanyol Francisco Gallardo, aki továbbra is a DVTK szurkolóinak egyik kedvence, szezonvégi visszavonulása miatt meg is ajándékozták. Futács Márkó piros lap, Zoran Kosztics pedig sárga lapok miatt nem léphetett pályára.

A harmadik percben egy vendégszöglet után Rajics rosszul mozdult ki a kapujából, de a hazaiak mindkét lövést blokkolták a tizenhatoson belül. A másik oldalon Huszics lőtt a kapu fölé. A hatodik percben Gosztonyi szabadrúgása kerülte el a Puskás Akadémia kapuját. Három perccel később Lencse lőtt egy védő szorításában, Rajics vetődve szögletre mentett. A 16. percben Nagy Zsolt buktatta Vági Andrást a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig jókora fáziskéséssel büntetőt ítélt. Gosztonyi András lövése a hálóba vágódott, Hajdúch az ellenkező irányba vetődött (1-0).

A 21. percben Polonkai Attila távoli kísérlete elsuhant a kapu fölött. A harmincadik percben Tischler fejelt öt méterről, de Rajics nagy bravúrral szögletre ütötte a labdát. Négy perc múlva Lencse becselezte magát az ötösön belülre, de a kivetődő diósgyőri kapus lehalászta a labdát a lábáról. A 37. percben Polonkai fejbe találta Németh Ádám játékvezetőt a labdával, amelyre lecsaptak a hazaiak, de nem tudtak veszélyes akciót vezetni belőle. A negyvenedik percben Grumics kiváló átadással ugratta ki Batioját, aki betört a tizenhatoson belülre, de elügyetlenkedte a nagy helyzetet, belebotlott a labdába. A másik oldalon Lencse távoli szabadrúgása a keresztlécről vágódott ki.

A szünet után Lorentz lőtt a tizenhatoson belül, de a kapu előtt blokkolták a labdát. A túloldalon Barczi passzát Grumics két méterről a kapu fölé lőtte. A 66. percben Lencse ismét lefutotta a védőjét, a passza megpattant Debreceni lábán, így lett tökéletes Tischler Patriknak, aki a hálóba pörgetett (1-1). Ezután Benczés Miklós lecserélte Gallardót, akit vastaps búcsúztatott. A tizenegyesből szerzett vezetőgól után némileg visszavett a lendületből a hazai csapat, kevesebb volt játékában az átütőerő, a Puskás viszont veszélyes ellencsapásokat vezetett Lencse jóvoltából, úgyhogy érett már az egyenlítés.

A 76. percben Nikházi Márk eladta a labdát, és a villámgyors felcsúti kontra végén Szakály Dénes a földre került Kádár Tamás mellett. A megítélt tizenegyesből Lencse László a hálóba gurított, Rajics nem vetődött, csak szemmel próbálta verni a labdát. Három perc múlva egy diósgyőri szöglet szállt középre, Fabio kézzel tisztázott, ezért is tizenegyes járt, ezt Gohér Gergő értékesítette magabiztosan (2-2). Mindhárom büntető jogos, megadható volt. A 88. percben Czvitkovics beadása után Tischler ellépett a védőjétől, és a hálóba lőtt (2-3).

– Alacsony színvonalú volt a mérkőzés, nagyon csalódott vagyok én is és a szurkolók is. Úgy gondolom, a Diósgyőr játékában a győzelem nem volt benne, de a döntetlenre rászolgált volna. Nagyon jó napot fogott ki a Puskás, és azt játszotta, amit kell. Lehetett látni, mit szeretne játszani a csapat, és mit szeretne játszatni velük Benczés Miki. Ez ma előnyükre vált, mert jól felkészítette őket, sokat tettek a három pontért, de ehhez kellett az is, hogy a DVTK elég rossz napot fogjon ki – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlás-edzője.

Olvasói sztorik