NB I

Akárcsak a Ligakupában…

A Ferencváros 4-0-ra győzött a Lombard Pápa ellen a Puskás-stadionban; ez volt Thomas Doll vezetőedző bajnoki sikere.
OTP Bank Liga, 22. forduló
Ferencvárosi TC – Lombard Pápa Termál FC 4-0 (2-0)
Puskás-stadion, 3500 néző. Játékvezető: Becséri
FTC: Dibusz – Besics (Jovanovics, 62.), Mateos, Pavlovics, Bönig – Gyömbér, Busai (Józsi, 62.) – Holman, Leonardo (Ugrai, 80.), Somalia – Böde. Edző: Thomas Doll
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Struhar, Présinger, Németh M. – Kulcsár K. (Arszics, 62.), Tóth G., Csizmadia, Eszlátyi (Marics, 74.) – Sekour (Király B., a szünetben) – Griffiths. Edző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Leonardo (tizenegyesből 33.), Böde (35.), Mateos (tizenegyesből 53.), Somalia (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vendégek közül Kenesei Krisztián, Tajthy Tamás és Orosz Márk is hiányzott. A két csapat a közelmúltban a Ligakupa negyeddöntőjében már találkozott a Puskás-stadionban, akkor a Fradi 4-0-ra győzött. A pápaiak ennél jobb eredményben reménykedtek, hiszen az idei naptári évben még nem nyertek bajnoki meccset.

A hatodik percben Leonardo kiváló passza után Böde Dániel közvetlen közelről lőtt, de éppen Szűcs Lajost találta telibe. A 13. percben Tóth Gábor lőtt a hálóba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A 24. percben ismét Böde tört kapura, de az ötösön belül szabályosan szerelték. Négy perc múlva Leonardo az ötös sarkáról magasan a kapu fölé emelt. A 31. percben Busai lőhetett volna három méterről, de nem találta el a labdát, amikor mégis lőni tudott, Nagy Sándor blokkolt. Ezután Szűcs Lajosnak kellett védenie egy távoli bombát, a sarokrúgás után pedig Sekour szabálytalansága miatt büntetőt kapott a Fradi. Mivel Böde a Győr ellen hibázott, ezúttal Leonardo lőtt, és nem is hibázott (1-0).

A 35. percben Leonardo pontos átadásával Böde kilépett a védővonalból, kicselezte Szűcs Lajost, majd a hálóba passzolt (2-0). Négy perc elteltével Holman lövése suhant el a kapufa mellett. A szünet előtt Besics pontos beadását Böde az ötösről fölé bombázta. A hosszabbítás pillanataiban egy szabadrúgás után Eszlátyi István lőtt a kapu fölé.

Az 52. percben Présinger buktatta Bödét a tizenhatoson belül, ezért is járt a tizenegyes, ezt Mateos lőtte, és ő sem hibázott (3-0). A folytatásban kevés említésre méltó esemény történt. A pápaiak nem tudtak, a hazaiak pedig már nem igazán akartak veszélyeztetni. Aztán a 71. percben Somalia lőtt éles szögből, de Szűcs vetődve védett. Ezután Bönig bombázott az oldalhálóba. A 75. percben Leonardo passzát Somalia lőtte a hálóba (4-0). Ezután Böde szerezhetett volna gólt, de gyenge kísérletét megkaparintotta a kapus. A nyolcvanadik percben Leonardo lőtt a kapufa mellé.

A hajrában Ugrai közeli bombáját Szűcs kifogta, így maradt a Ligakupa-meccsen is látott 4-0 a Fradi javára. Ez volt Thomas Doll vezetőedző első bajnoki sikere az FTC élén.

– Az első félidőben semmilyen nyomát nem láttam, hogy a pápaiak valamit akartak volna játszani. Az öt-négy-egyes felállás passzív, nem csoda, hogy csak az utolsó másodpercben volt egy kísérletük. A Fradi sem játszott túlságosan jól, Leonardo kivételével, de végig uralta a játékot, és teljesen megérdemelten vezetett a szünetben. A vendégek öt védővel játszottak, előttük négy középpályás szűrte a Fradi támadásait, a lyukakba mégis be tudtak lépni a hazaiak, akik könnyedén bepasszolták a labdákat. Mindhárom pápai csere jobban részt vett a támadásokban, mint a lecserélt játékosok, de az FTC sikeréhez nem férhetett kétség, sőt még nagyobb is lehetett volna a különbség – mondta a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Olvasói sztorik