NB I

Diósgyőri tripla és továbbjutás

A házigazda DVTK 3-0-ra verte a Lombard Pápát a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.
Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Diósgyőri VTK – Lombard Pápa Termál FC 3-0 (2-0)
Diósgyőr, 2300 néző. Játékvezető: Iványi
DVTK: Rajics – Eperjesi, Vadász (Kádár, 37.), Debreceni, Huszics – Elek Á. (Kosztics, 60.), Abdouraman – Marjanovics (Batioja, 23.), Gosztonyi, Bacsa – Futács. Edző: Tomiszlav Szivics
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Csizmadia, Jagodics B., Struhár – Présinger, Tóth G., Sekour (Marics, 81.), Király B. (Kulcsár K., 56.) – Eszlátyi, Griffiths (Horváth R., 89.). Edző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Futács (16., 28. – a másodikat tizenegyesből), Kosztics (78.)
Kiállítva: Csizmadia (28.)
Továbbjutott: Diósgyőr (5-2)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kupapárharc első meccse 2-2-es döntetlent hozott Pápán. A két csapat azóta a bajnokságban is találkoztak: Diósgyőrben 2-1-es hazai siker született. A pápaiak busza akkor Miskolc határában lerobbant, ezért taxikkal folytatták útjukat. Ezúttal semmit nem bíztak a véletlenre, már két órával a kezdés előtt megérkeztek a stadionba. A borsodiak közül Barczi Dávid, Vági András és Ivan Rados sérülés miatt nem léphetett pályára. A vendégektől Kenesei Krisztián ezúttal a keretből is hiányzott.

A második percben Gosztonyi indítása után Futács Márkó lőtt a kapu mellé. A 12. percben Bacsa beadását követően előbb Futács, majd Marjanovics lőtt kapásból hat, illetve nyolc méterről, de Szűcs Ljos mindkétszer nagyot védett. A szögletet Futács megcsúsztatta, de a pápai kapus kibokszolta a labdát a léc alól. A 14. percben Sekour 18 méterről lőtt, de Rajics szépen védett. Két perccel később Gosztonyi indította Bacsa Patrikot, aki az alapvonalról középre passzolt, a labda lepattant egy védőről, az érkező Futács pedig közelről a hálóba lőtte (1-0).

A 27. percben Eszlátyi 22 méteres lökete elkerülte a diósgyőri kapu jobb felső sarkát. Egy perc múlva Csizmadia lerántotta Futácsot a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt adott, a vétkest pedig kiállította. A tizenegyest Futács félmagasan a kapu bal oldalába lőtte (2-0). A 34. percben Huszics hét méterről leadott lövését Szűcs bravúrral szögletre mentette, vagyis kétgólos előnyben is támadásban maradt a házigazda. A 41. percben Futács lőtt váratlanul, húsz méterről a bal felső sarok mellé. Két perc elteltével Gosztonyi szabadrúgását védte Szűcs.

A szünet után Batioja labdájával Bacsa lépett ki, az alapvonal közeléből megcélozta a hosszú oldalt, a kapufáról azonban kifelé pattant a labda, a középen érkező Futács mögé. Az ötvenedik percben egy hazai szöglet után Elek Ákos fejeséből, majd Abrouraman lövéséből sem lett gól. Továbbra is a diósgyőriek támadtak, ami nem is csoda, hiszen hazai pályán játszottak, ráadásul emberelőnyben. A 65. perc Futács a tizenhatos vonalától lőtt, Szűcs Lajos nagy bravúrral ért le a bombára.

Három perccel később Huszics lőtt 17 méterről a kapu mellé. A hetvenedik percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Présinger passzolt középre, Jagodics Bence tízméteres, lapos lövését Rajics kivédte. A másik oldalon Huszics beadását követően Futács az ötös vonaláról fejelt, Szűcs védett. A 73. percben Huszics húszméteres lövését hárította Szűcs Lajos. A 78. percben Gosztonyi távoli szabadrúgásához a tizenhatoson belül Kosztics hozzáért, és a labda a hálóban kötött ki (3-0).

A 84. percben az ötösre berobbanó Griffiths fejelt a keresztlécre. A több mint egy órán keresztül létszámfölényben futballozó DVTK magabiztosan, megérdemelten nyert, és bejutott a négy közé – tudósított a klub Twitter-csatornája.

– Azonos létszámnál sem volt kétséges a mérkőzés kimenetele, de a kiállítás persze döntően befolyásolta a folytatást. Eléggé alacsony színvonalú találkozón a közepes teljesítményt nyújtó DVTK megérdemelten győzött, és jutott tovább. A két csapat nincs azonos súlycsoportban, a vendégek elég vérszegények voltak, persze Diósgyőrben azonos létszámban sem könnyű játszani, nemhogy emberhátrányban, de úgy láttam, hogy hit sem volt bennük – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi csapatkapitánya, jelenleg utánpótlásedzője.

Edzői értékelések

Tomiszlav Szivics: – Elég nehéz hét után a célunk a továbbjutás volt ma este, és ezt sikerült is teljesíteni, méghozzá jó játékkal, amiért gratulálok a csapatnak! Ha nem Szűcs Lajos véd, több góllal is győzhettünk volna. Szép sikert értünk el, de innentől kezdve a szombati bajnokira kell koncentrálnunk.

Tóth Bálint, Pápa: – Simán nyert a Diósgyőr, főleg attól a pillanattól kezdve, hogy tíz főre fogyatkoztunk. A fiúk becsülettel küzdöttek, tovább akartunk jutni még tíz fővel is, de nem engedte az ellenfél és a szerencse sem. Megérdemelten nyert a Diósgyőr, gratulálok a továbbjutásához, sok sikert nekik a továbbiakban. Holnaptól készülünk a Ferencváros elleni bajnokira.

(forrás: dvtk.eu)

Olvasói sztorik