NB I

Képtelen győzni a Fradi

A Kecskemét és a Ferencváros játszott a bajnoki évad második gól nélküli mérkőzését; Thomas Doll továbbra is nyeretlen.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Ferencvárosi TC 0-0
Kecskemét, 5000 néző. Játékvezető: Iványi
KTE: Polekszics – Póti, Gyagya, Varga R., Forró – Eninful, Szavics (Szécsi M., 63.), Vukaszovics – N’Diaye (Simon A., 79.), D. Pavicsevics, Balázs Zs. (Patvaros, 63.). Edző: Bekő Balázs
FTC: Dibusz – Besics, Pavlovics, Mateos, Bönig – Csukics (U. Diallo, 65.), Gyömbér – Somalia, Leonardo, Holman (Busai, 88.) – Böde (Ugrai, 65.). Edző: Thomas Doll

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egykori klubja ellen tért vissza eltiltása után Bekő Balázs vezetőedző, aki ismét a pálya mellől irányíthatta a Kecskemét csapatát. Leigazolása után először kapott helyet a kezdőcsapatban Darko Pavicsevics, de rajta kívül még két támadószellemű játékos, N’Diaye és Balázs Zsolt is ott volt a pályán. A Fradi kapuját továbbra is a télen igazolt Dibusz Dénes őrzi, ott volt a kezdőben a korábban Kecskemétről szerződtetett Csukics, valamint Leonardo és Somalia is, hiányzott viszont Jenner és Buzsáky.

A második percben Somalia lövését fogta Polekszics. A hatodik percben Szavics lövése csupán néhány arasszal kerülte el a kapufát. Ezután Mateos szabadrúgását védte a KTE kapusa. A meccs előtt mindössze három hely és négy pont választotta el a két csapatot egymástól, ennek megfelelően nem is volt nagy különbség köztük a pályán, az alföldiek is talpraesett, határozott játékkal rukkoltak elő, és voltak helyzeteik.

A 21. percben Csukics lőtt néhány arasszal a keresztléc fölé. Nem sokkal később Besics pontos beadása után az őrizetlenül hagyott Leonardo lőhetett nagy helyzetben, de nem találta el jól a labdát, ezért Polekszics védeni tudott. A 27. percben Dibusz kimozdult, Mateos tisztázni akart, de a lábáról a kapu felé pattant a labda, ám szerencséjére öngól helyett szöglet lett belőle. A 32. percben N’Diaye lőtt a kapu fölé. A hajrában a Fradi kezdeményezett, de a hazaiak állták a sarat, így az első felvonásban nem született gól, mert a szünet előtt N’Diaye próbálkozását blokkolták a tizenhatoson belül.

Az 52. percben Besics magas beívelése veszélyes volt a kapura, de végül elsuhan a kapufa mellett. A 67. percben Leonardo távoli lövését is megfogta Polekszics. Ezután tetszetős Holman egyéni akciója után Polekszics csak másodjára, kivetődve tudta megkaparintani a labdát. Egyre nagyobb fölényben volt az FTC, de egy kontra végén Pavicsevics szerezhetett volna gólt, ám hiába emelte át a labdát a kilépő Dibusz fölött, elpattogott a kapu mellett.

A 78. percben Diallo félfordulatból a kapu fölé lőtt. Négy perc múlva Diallo kapott remek labdát az ötös vonalán, de nagy meglepetésre kifelé fejelte, nem a kapu irányába. Komoly offenzívát kezdett a Ferencváros, a KTE viszont már szinte kizárólag a védekezésre koncentrált. A 87. percben a felszabadítani igyekvő Póti éppen az előtte helyezkedő Leonardo lábára lőtte a labdát, amely veszélyesen ívelődött a kapu felé, de Polekszics megfogta. A 93. percben Leonardo bombázott a kapu fölé.

A mérkőzésen nem született gól, ilyen a mostani bajnoki évad során másodszor fordult elő. A nyolcadik helyen szerénykedő Fradi továbbra sem tud nyerni a bajnokságban a német edző, Thomas Doll irányításával. A fővárosiak harmadik alkalommal maradtak gólképtelenek az idényben.

– A Fradi legnagyobb problémája, hogy Böde Dániel nincs jó formában, rajta kívül pedig nincs olyan csatára a csapatnak, aki a tömörülő védelem ellen váratlant tudna húzni – kezdte elemzését a Rangadó.hu szakértője, Szűcs Mihály, a Ferencváros egykori kiváló játékosa, a Soroksár SC szakmai igazgatója. – Leonardo nagyon jól játszott, minden megmozdulásában benne volt a veszély, és Holman Dávidnak is voltak villanásai. Ők ketten olyan kreatív játékosok, akik kihagyhatatlan helyzetbe tudják hozni a csatárokat. Hiába cserélte be az edző Diallót és Ugrai Rolandot, ők az összjátékban nem érzik azt, amit Leonardo és Holman képvisel. Szűk területeken a kényszerítőket nem tudják folytatni. Átlövésekkel először a hatvanadik perc környékén kezdtek próbálkozni, de nem sok veszély volt ezekben. És ezek hiányában a széleken kellett volna megbontaniuk az ellenfelet. Egy-egy kósza hazai kontratámadást kivéve egyoldalú volt a meccs. Bekő Balázs nagyon jól megszervezte csapata védekezését, játékosai kisegítették egymást. Jól lezárták a területeket, csak Holman és Leonardo ritmusváltásaival nem tudtak mit kezdeni. Tökéletesen megoldották, amire készültek, ez az eredmény nekik nagyon jó. A Fradi jól játszott, csak a gól hiányzott. Becsületesen, ellenállhatatlanul próbálkoztak, de ezúttal sem szakad át az a bizonyos gát. Amióta Böde Dániel a klubnál van, az a jellemző, ha neki megy, a csapatnak is megy, de ha neki nem megy, a csapatnak sem.

Olvasói sztorik