NB I

A jövő héten meg kell oldódnia

A klub jogásza szerint néhány napon belül kiderül, hogy átkerülhet-e az indulási jog az UTE-hoz.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ elnöksége csütörtöki ülésén jóváhagyta, hogy a csapatot működtető Újpest FC Kft. átruházza az indulási jogot az anyaegyesületre, az UTE-ra, ám mert a bíróság vagyonkezelőt rendelt ki a gazdasági társaság mellé, neki is rá kell bólintania a tranzakcióra. Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa a döntést vereségként értékelte. Az ügyben a Diósgyőr elleni, vasárnapi mérkőzés szünetében megszólalt a klub jogásza, Visontai Csongor is, aki azt mondta, nagyon komoly értékfelmérés és könyvvizsgálói vélemény van ebben a kérdésben, de részleteket nem árult el.

– Miről fog dönteni a vagyonfelügyelő, és mi alapján?
– Ő a hitelezők érdekeinek védelmére van kirendelve, a kft. működését törvényességi szempontok alapján ellenőrzi, a feladatai le vannak fektetve a törvényben. Ezért nem annyira gyors egyébként, és ezért nem mondhatta, hogy rögtön hozzájárul az MLSZ döntéshez – hiszen a szövetség ráruházta a felelősséget –, mert először szeretné áttekinteni a kft. helyzetét – kezdte Visontai Csongor.

– Azt is el kell érnie, hogy a hitelező végül megkapja a pénzét?
– Azt nem tudja elérni, ő csak védi az érdekeket, hogy ne legyen olyan helyzet, amelynek során a hitelező érdekei sérülnek.

– Milyen szempontok alapján dönti el, hogy az indulási jog átkerülhet-e az UTE-hoz?
– Nyilván meg fogja vizsgálni, hogy ez a hitelezők érdekeit sérti-e, milyen módon megy ez. A személyes jogi véleményem, hogy egy felszámolás alá kerülő cég amúgy is elveszti az indulási jogot, tehát a hitelezők nem nagyon tudnak ezzel élni. Meglátjuk, a vagyonfelügyelő hogy fogja látni ezt a helyzetet…

– A legfőbb kérdés, hogy az indulási jog ér-e valamennyi pénzt.
– Ezt a vagyonfelügyelő nyilván meg fogja vizsgálni. Van már nagyon komoly értékfelmérés és könyvvizsgálói vélemény ebben a kérdésben, de többet nem mondhatok. Mindenki teszi a dolgát, és úgy látom, hogy a jövő héten ennek meg kell oldódnia valahogy.

Olvasói sztorik