NB I

Rudolf Gergely újra a régi

A Győri ETO a válogatott csatár duplájával 2-1-re győzött a Paks otthonában az élvonal 21. fordulójában.
OTP Bank Liga, 21. forduló
MVM Paks – Győri ETO FC 1-2 (1-2)
Paks, 2000 néző. Játékvezető: Solymosi
Paks: Molnár P. – Heffler T., Éger, Horváth G., Szabó J. – Fiola, Kecskés (Bori, 58.) – Bartha, Tóth B. (Kiss T., 74.), Lázok (Könyves, 58.) – Délczeg. Edző: Csertői Aurél
Győr: Kamenar – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Pátkai, Kalmár (Kronaveter, a szünetben), Strestík (Dudás, 61.) – Varga R. (Andrics, 78,), Rudolf G. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Bartha (20.), illetve Rudolf G. (13., 27.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaktól Windecker eltiltás miatt nem játszhatott. A vendégeknél Martínez, Takács Ákos és Koltai sérült, Mevongou eltiltott, Völgyi Dániel pedig fegyelmezetlenség miatt határozatlan időre az NB III-as kerethez került. A meccs pikantériáját az adta, hogy mindkét edző az előző csapata ellen irányította mostani együttesét, a játékosok közül pedig Lázok Jánosról és Molnár Péterről mondható el ugyanez.

A tizedik percben Délczeg Gergely fejelt a kapufára éles szögből. Két perc múlva villámgyors kontrát vezetett a Győr, amelynek végén Rudolf Gergely faképnél hagyott két paksit, majd magabiztosan a hálóba lőtt (0-1). A huszadik percben Szabó János beadását Bartha László gyönyörűen fejelte a hálóba (1-1). A 26. percben Strestík passza után Rudolf ördöngös cselekkel az őrületbe kergette Horváth Gábort, majd éles szögből, az elvetődő kapus mellett a hálóba lőtt (1-2).

A szünet után Strestík lövés kevéssel kerülte el a hazaiak kapuját. Az 51. percben Bartha távoli kísérletét fogta Kamenár. Öt perccel később Varga Roland száguldott a kapu felé, lövésre lendült a lába, amikor Éger László buktatta, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. A folytatásban visszaálltak a győriek, de ezt a házigazda nem tudta kihasználni, mert csak labdabirtoklási fölényig jutott, helyzetekig nem.

A 89. percben egy veszélyes kontra végén Andrics beadását követően Kronaveter lyukat rúgott. A 94. percben Szabó János lövése a kapufa mellett ment ki. A reménykeltő első felvonás után unalmas, eseménytelen második félidőt produkáltak a csapatok. A Paks nyeretlenségi sorozata már 14 bajnoki meccset számlál, a bajnokcsapat viszont továbbra is tapasz a Videotonra, és a tabella harmadik helyén áll.

– Az első huszonöt-harminc perc rendben volt, a Horváth Ferenc által megálmodott játékot láthattuk, de a másik hatvanöt-hetven perc nem tetszett, de kiszenvedték a győriek, nyertek, rendben van. Rudolf Gergely két szép gólt lőtt, mindkettőt fontos pillanatban. Ezúttal az nyert, aki hármat, vagy annál többet egymáshoz tudott passzolni. Nem görcsösség volt ez győri részről, de nem tudom megmagyarázni, hogy micsoda. Ha dobogón akar lenni az ETO, akkor ez kötelező győzelem volt, függetlenül attól, hogy idegenben játszott. Nem tetszett, hogy nem láttam a tüzet, a kreativitást a játékosokon. Nem keresem az okát, de ez a folytatásban kevés lesz. A paksiak nagyon messze voltak egymástól, nem csapatként működtek – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott klasszisa.

Olvasói sztorik