NB I

Továbbra is nyeretlen a Fradi edzője

A Ferencváros 1-1-et játszott a listavezető Debrecen ellen, tehát Thomas Doll irányításával továbbra sem tudott bajnoki meccset nyerni.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Ferencvárosi TC – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (1-1)
Puskás-stadion, 7000 néző. Játékvezető: Kassai
FTC: Dibusz – Jovanovics, Besics, Mateos, Bönig – Gyömbér, Busai – Somalia, Ionescu (Ugrai, 65.), Leonardo – Böde (Diallo, 78.). Edző: Thomas Doll
DVSC: Novakovics – Lázár P., Máté P., Morozov, Korhut – Zsidai – Mihelic (Bódi, 73.), Bouadla, Szakály P. – Kulcsár T. (Brkovics, 88.), Volas (Sidibe, 63.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Somalia (8.), illetve Volas (27.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A meccset a helyszínen tekintette meg Dzsudzsák Balázs és Pintér Attila is. A lelátóról figyelte az eseményeket az FTC eltiltott holland játékosa, Julian Jenner is.

A negyedik percben Mateos szabadrúgását bravúrral védte Novakovics. Négy perccel később a tizenhatos vonalát átlépő Somalia átemelte a labdát a kapujából nagyon rosszul kimozduló szerb légiós felett, a pontos megoldás jutalma a Fradi vezetőgólja lett (1-0). A vendégek annak ellenére sem tudtak kibontakozni, hogy a szél az első félidőben őket támogatta.

A továbbiakban is inkább a hazaiak kezdeményeztek, de a 27. percben a debreceniek az első említésre érdemes lehetőségükből egyenlítettek: Mihalic pontos beadását Volas fejelte a hálóba (1-1). A 31. percben Leonardo labdájával Somalia tört kapura, de a remek ütemben kimozduló Novakovics leszedte a lábáról a labdát. A 38. percben Böde ziccerét nagy bravúrral hárította a Loki kapusa. A másik oldalon Bouadla tekert a kapu mellé. A 42. percben Kulcsár Tamás tört kapura, de a remekül kimozduló Dibusznak sikerült védenie a közeli lövést.

A szünet után változatlanul remek iramban folytatódott a találkozó.

Az 56. percben Novakovics nagyon rosszul találta el a labdát egy hazaadás után, rúgott egy hatalmas gyertyát, Böde azonban nem tudta megfelelően beadni a megszerzett labdát. A másik oldalon Zsidai távoli lövése zúgott el a kapu fölött. Két perccel később Leonardo bombázott az oldalhálóba. A 67. percben Ugrai szöglete után a berobbanó Mateos fejelt hat méterről kapu fölé. Két perccel később Ugrai bombázott közelről az oldalhálóba.

A 77. percben egy debreceni szabadrúgást Dibusz Dénesnek kellett kiütnie a berobbanó Szakály Péter elől. A másik kapu előtt Busai beadását Somalia nem tudta értékesíteni. A DVSC a hajrában már nem forszírozta a támadásokat, a Ferencvárosnak pedig nem jött össze semmi, úgyhogy a német vezetőedző, Thomas Doll a bajnokságban továbbra is nyeretlen.

– Szerintem egyik csapat sem elégedett, de inkább a debreceniek lehetnek azok, hiszen idegenben a Fradi ellen nem rossz nekik az iksz. Részükről nem volt több ebben a meccsben, számomra csalódás a játékuk, listavezetőként többet vártam tőlük – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Dzurják József, a Ferencváros egykori válogatott játékosa, majd edzője. – Mindkét félidőben egykapuzott a Fradi, a végeredmény a DVSC számára hízelgő. Nem lehet egy emberre kihegyezni, hogy az FTC nem tud nyerni a bajnokságban. Böde Dániel ilyen passzban van, nem találja a góllövőcipőjét, ma is volt egy óriási ziccere, olyan, amit tízből kilencszer értékesít. Nem értettem a cseréjét, negyed órával a vége előtt nem szabad lehozni, a kapu előtt szükség lett volna rá. Feltétlen bizalomra lenne szüksége az edző részéről. Hiányérzetem van, mert nem látom, mit szeretnének játszani. Az edző felrakja a csapatot a négy-kettő-három-egyes hadrendben, de nincs semmi játéka. Az kevés, hogy Leonardo nyerje meg a meccseket. Somalia jó formában van, gólerős, de a védekezése sincs meg a csapatnak. Ilyen gólt nem szabad kapni, a német precizitást, az edző keze nyomát még nem érzem.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik