NB I

Öngól és potyagól is volt

A paksi 2-2-es döntetlen után tovább nőtt a Videoton hátránya a listavezető Debrecennel szemben.
OTP Bank Liga, 19. forduló
MVM Paks – Videoton FC 2-2 (1-1)
Paks, 1500 néző. Játékvezető: Fábián
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Horváth G., Éger (Fiola, 69.), Szabó J. – Bartha, Kecskés, Tóth B. (Kiss T., 83.), Windecker, Délczeg (Lázok, 71.) – Simon A. Edző: Csertői Aurél
Videoton: Calatayud – Brachi, Caneira, Vinícius, Mamadu – Sándor Gy., V. Gomes – Gyurcsó (Oliveira, 86.), Haraszti (Álvarez, 72.), Nildo (N. Nikolics, 60.) – Zé Luis. Edző: José Gomes
Gólszerzők: Heffler T. (35.), Caneira (öngól 50.), illetve Haraszti (22.), Nikolics (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton edzőjeként 2006-ban Magyar Kupát nyerő Csertői Aurél most a kiesőhelyen álló Paks sikeréért dolgozik, és csapata első tavaszi pontjáért, pontjaiért küzd. Jelenlegi együtteséből Bori Gábor eltiltás miatt hiányzott. További érdekesség, hogy a paksi Horváth Gábor korábban a fehérvári csapat oszlopos tagja volt – ahogyan az édesapja is –, a vendégeket közül Haraszti Zsolt pedig paksi nevelésű, az édesapja most is a klub ügyvezetője.

A meccs előtt mindkét csapat a tabella második helyén állt, azzal a komoly különbséggel, hogy a hazaiak hátul, a vendégek pedig elöl.

A negyedik percben Simon Attila lőtt nagy helyzetben a kapu fölé. A kilencedik percben Gyurcsó nagyszerű beadás után Sándor György lőtt 12 méterről, de Csernyánszki védett. A 22. percben megszületett a forduló potyagólja: Haraszti Zsolt szabadrúgására hiába vetődött a hazaiak kapusa, a labda a kezei között a hálóba vánszorgott (0-1). A 35. percben Heffler Tibor is szabadrúgásból volt eredményes, de nagy különbség, hogy ezúttal esélye sem volt a kapusnak (1-1).

A szünet után Délczeg beadását Caneira védhetetlenül fejelte saját kapujába (2-1). Az 53. percben Simon Attila közeli lövését védte Calatayud. Ezután offenzívát indított a Videoton. Az 56. percben Zé Luis kapott labdát a kaputól hat méterre, de estében mellé lőtt. Egy perccel később Nildo lövését Szabó János kézzel hárította a tizenhatoson belül, de a bíró nem adott büntetőt.

A 65. percben Bartha távoli lövését védte Calatayud. Ez is mutatja, hogy néha ki tudott szabadulni a szorításból a Paks. Három perccel később Zé Luis került a földre a tizenhatoson belül, de a játékvezető büntető helyett kifelé ítélt szabadrúgást. A 78. percben Zé Luis lefejelt labdájával Nikolics kilépett a védők vonalából, kicselezte a kapust, és a hálóba lőtt (2-2). A 81. percben egy paksi szöglet után Fiola csúsztatását nagy bravúrral védte Calatayud.

A 85. percben előbb Batha újabb távoli kísérletét fogta a vendégkapus, majd Nikolics lőtt a kapu mellé. Három perccel később Nikolics kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, de ezért sem járt büntető. A válogatott csatár a 91. percben a földre került, de Fábián ezúttal sem ítélt tizenegyest. A legvégén Windecker lövését blokkolták. Mivel újabb gól nem született, tovább tart a két csapat nyeretlenségi sorozata. A paksiak szeptember közepén, a fehérváriak november elején győztek utoljára bajnoki meccsen.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton egykori válogatott játékosa elemezte:

Sok kérdőjel van bennem. Ha tényleg annyi munkát fektettek bele a téli felkészülésbe a Videotonnál, és tényleg olyan komolyak a célok, akkor kérdezem, hogy miért nem jön ki mindennek az eredménye? Hittem abban, amit az edző mond, hogy készen vannak, és ami egy hete Pécsen nem sikerült, most fog. De ellentmondást érzek, hiszen miért nem kezdett Nikolics? Ha bajnokságot akarnak nyerni, nem játszhatnak biztonsági, defenzív játékot, hanem kockáztatniuk kell az első perctől kezdve.

Ehelyett a gól után visszasüllyedtek a nyugalmi állapotba, mondván, majd történik valami… Ha jön ellenfél, lekontrázzák őket, ha nem, akkor marad a langyos játék, és megpróbálják megvédeni egygólos előnyüket. A Debrecen addig próbálkozott a Haladás ellen, amíg hibára kényszerítette. Ezt a Videotontól csak néhány percig láttam. Nem tudom, a klub szakemberei a vezetésben meddig nézik el ezt a szemfényvesztést, ami itt folyik. Nem jön vissza a játékban az a magabiztosság, amit az edző sugall. Elment két meccs, két középszerű csapat ellen, és csak két pontot sikerült szerezniük. Ma sem láttam, hogy mindenképpen meg akarják nyerni a találkozót. Az óvatoskodás és az esetlegesség miatt túl sok biztatót nem láttam.

Olvasói sztorik