NB I

Továbbjutott a címvédő Fradi

Jenner duplájával a Ferencváros 2-0-ra nyert a Haladás ellen a Ligakupa nyolcaddöntőjében.
Ligakupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Ferencvárosi TC – Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)
Puskás-stadion, 500 néző. Játékvezető: Iványi
FTC: Dibusz – Hidvégi, Mateos, M. Pavlovics, Jovanovics – Ionescu (Péter A., 72.), Gyömbér, Busai, Jenner, Somalia – Diallo (Bönig, 82.). Edző: Thomas Doll
Haladás: Dombó – Bosnjak, Zsirai (Angyal, 80.), Dvorschák, Tóth P. – Iszlai, Simon Á. – Schimmer, Halmai R. (Rácz B., a szünetben), Halmosi – Hrepka. Edző: Artner Tamás
Gólszerző: Jenner (76., 90.)
Továbbjutott: Ferencváros (2-0)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás edzője, Artner Tamás sérülések, eltiltások és válogatott meghívók miatt 12 játékosára nem számíthatott a Ferencváros elleni visszavágón. Hiányzott Guzmics, Németh Márió, Medgyes, Gyürü, Gyurján, Szakály Attila, Radó, Fehér Zoltán, Nagy Gábor, Mursits Roland, Kalász és Devecseri is.

A Fradi sem állhatott fel teljes kerettel, hiszen Jova Levente, Ugrai Roland, Böde Dániel és Laczkó Zsolt is válogatottnál van, Leonardo és Csukics pedig pihenőt kapott.

Az első meccshez hasonlóan a visszavágó is meglehetősen kevés izgalmas jelenetet és helyzetet hozott. Hiába jutottak el olykor a csapatok az ellenfél tizenhatosán belülre, veszélyes szituációk nem alakultak ki, egészen a 25. percig, amikor egy szabadrúgás után a kaputól tíz méterre helyezkedő Diallóhoz került a labda, de Dombó Dávid magabiztosan fogta a lövését. Két perc múlva Iszlai lőtt a kapu mellé nagyjából 16 méterről. A negyvenedik percben Hrepka próbálkozott, de ő is a kapufa mellé lőtt. A szünet előtt egy ferencvárosi szöglet után Diallo kísérletét Dombó védte, a kipattanót Mateos lőtte a kapuba, de les miatt a bíró érvénytelenítette a gólt.

A Fradi birtokolta többet a labdát, de a szögleteken kívül komoly veszélyt nem jelentett ellenfele kapujára. A vendégek kontrákra építettek, amiből akadt néhány lehetőségük…

Az 55. percben Halmosi kapott remek beadást, egy pattanás után kapásból lőni akart, de nagyon rosszul találta el a labdát. Két perccel később két menteni igyekvő szombathelyi, Dvorschák és Iszlai összerúgott a tizenhatoson belül, de egyikük sem sérült meg. A hatvanadik percben Jenner szabadrúgása süvített el a kapufa mellett. A 66. percben Somalia lapos beadása után Diallo az ötös vonalán belebotlott a labdába, ami a kapu helyett másfél méterrel mellé pattogott. Válaszként egy szöglet után Tóth Péter lőtt, Iszlai beleért, de a labda a kapufa mellett ment ki.

A 76. percben megszületett a párharc egyetlen gólja: Jenner szabadrúgása a hálóba vágódott (1-0). Rögtön jöhetett volna az egyenlítés, de Halmosi Péter labdája a kapufáról ment ki. A 84. percben a játékvezetőnek tizenegyest kellett volna ítélnie Hrepka Ádám buktatása miatt, de ő a kirúgás mellett döntött…

A hajrában szinte folyamatosan támadtak a szombathelyiek, de nem kísérte szerencse a próbálkozásaikat, ráadásul egy ellencsapás végén Jenner akcióból is betalált, így a címvédő Fradi 2-0-ra győzött, és ott lesz a nyolc között.

– Nem volt jó meccs, de nem vártam, hogy ezzel a fiatal csapattal ilyen jól helytáll a Haladás a Ferencváros ellen. Egálban volt a két együttes, de mostanság a mieinknek nincs szerencséjük, most például a szabadrúgásgól után a kapufát találták el. A fiatalok jól szálltak be, a hozzáállással nem volt semmi probléma. A Fradiból is hiányoztak néhányan, és nem volt benne a hazai csapatban a gól, de éreztem, hogy a sok szabadrúgásuk közül az egyik bemegy. Már csak tizenkét bajnoki meccs maradt a Haladás számára, amiből ha hatot megnyernek, nem lehet semmi gondjuk. Amennyiben az alapcsapat tud játszani, nem féltem őket, ha viszont kiesnek játékosok, akkor baj van – mondta a Rangadó.hu szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás egykori válogatott játékosa.

Edzői értékelések

Thomas Doll, Ferencváros: – Nem a játékosokkal egyenként voltam elégedetlen, hanem a csapat játékával. Néha értelmetlenül elvesztettük a labdát, és nem volt rá magyarázat, hogy miért. Nem lőttünk kapura! Itthon játszottunk, több helyzetet kellett volna kialakítanunk. Saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, a Haladás nem nehezítette meg a dolgunkat. Elégedett vagyok az eredménnyel, de szeretnénk, ha a csapat tovább fejlődne. Az az igényünk, és a szurkolóknak is az az igényük, hogy az igazi Ferencvárost lássák, és ezért többet kell nyújtanunk a meccseken. Valószínűleg nem sokan tapasztalták, hogy úgy játszottunk, ahogy a Győr ellen a második félidőben, ebből nem sokat sikerült megvalósítanunk. Sok játékos jobban szerepelhetett volna azok közül, akik pályára léptek.

Artner Tamás, Haladás: – Gratulálok a Fradinak a továbbjutáshoz, a csapatomnak pedig a játékához és a hozzáállásához. Maximálisan elégedett voltam az eredményen kívül. Több helyzetünk volt, mint a Fradinak, és null-nullnál nem adtak meg egy tizenegyest. Ha azt megkapjuk, valószínűleg mi jutunk tovább. Kaptunk egy szerencsétlen gólt szabadrúgásból, a Fradiban nem volt benne gól, bennünk viszont végig, de sajnos ezek kimaradtak. A Ligakupa arra is való, hogy a magyar fiatalok minél többet játsszanak, nagyjából meg is voltam velük elégedve. Azok a rutinosabb játékosaink, akik eddig kevesebbet játszottak, azok is megmutatták, hogy bármikor tudok rájuk számítani. Egy dologgal nem vagyok elégedett, a helyzetkihasználással, mert rengeteg olyan lehetőségünk volt, amiből gólokat kellett volna rúgnunk.

Olvasói sztorik