NB I

Sidibe tizenegyest hibázott

A csatár rontása ellenére a Debrecen 2-1-re győzött a Mezőkövesd elleni edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Mezőkövesd-Zsóry 2-1 (1-0)
Debrecen
DVSC: Novakovics – Lázár P., Mészáros N., Máté P., Korhut – Mihelic, Ludánszki, Zsidai (Bódi, 69.), Szakály P. – Kulcsár T., Volas (Sidibe, a szünetben). Edző: Kondás Elemér
Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs, Szalay, Gévay (Vermes, a szünetben), Fótyik – Velicky, Takács P. (Dobos, a szünetben), Bognár I., Melczer (Kiss M., 78.) – Rajczi (Menougong, 78.), Harsányi (Balajti 62.). Edző: Véber György
Gólszerzők: Volas (26.), Kulcsár T. (66.), illetve Harsányi (51.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonalban újonc Mezőkövesd csapatát fogadta felkészülési mérkőzésen a DVSC az akadémia pályáján. A folyamatos esőzés miatt a játékosoknak nem volt könnyű dolguk, ennek ellenére jó iramú, küzdelmes mérkőzés alakult ki.

Az első félidőben a Loki mezőnyfölényt harcolt ki, jobban futballozott, és több helyzetet alakított ki, mint ellenfele. Szélről több veszélyes beadása akadt a Debrecennek, a vendégvédők és a kapus folyamatosan foglalkoztatva voltak. A 26. percben megszerezte a vezetést a házigazda: Kulcsár Tamás tette le mellel a labdát Dalibor Volasnak, aki 11 méterről Horváth Tamás lába mellett a hosszú alsóba gurított (1-0).

A szlovén csatár később közel állt a duplázáshoz, de erős lövése a keresztlécen csattant. A mezőkövesdiek elöl súlytalanok voltak, inkább a jobb oldalon erőltették a támadásokat, de nem jártak sok sikerrel.

A szünet után a vendégcsapat gyorsan egyenlített: az 51. percben egy beívelt labdát Harsányi továbbított a kapuba. Ezt követően Sidibének volt egy nagy lehetősége, majd a 66. percben visszaszerezte a vezetést a DVSC: Mihelic beadását Kulcsár Tamás vette le, és kissé éles szögből, nyolc méterről a rövid sarokba lőtt (2-1).

A hetvenedik percben Korhut Mihály lövése nem sokkal ment a bal felső sarok fölé, két perccel később pedig Sidibe harcolt ki egy büntetőt, amit maga végzett el, de lövését Horváth Tamás hárította. A csatár előtt újabb lehetőség adódott, de a vendégek kapusa remek formában védett. Az utolsó negyedóra már csendes telt, az eredmény maradt, vagyis a Loki 2-1-re megnyerte a mérkőzést – tudósított a DVSC honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik