NB I

Újpesti kölcsönjátékos a KTE-nél

Touré, Bebeto, Szécsi Márk és Burics András után Eninful is a Kecskemét csapatába igazolt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest FC togói játékosa, Henritse Akoete Eninful is Kecskeméten tölti a tavaszt kölcsönben.

A 21 éves légiós a védelemben és a középpályán is bevethető. 2012 nyarán igazolt Újpestre. Korábban a Standard Liége színeiben futballozott Belgiumban. Az NB I-ben 17 alkalommal lépett pályára.

Touré és Bebeto a svájci Lugano játékosai, és egy hetet töltöttek Kecskeméten a felkészülési időszak során. Előbbi a román Valcea ellen gólpasszt jegyzett, utóbbi a Honvéd ellen gólt lőtt. A két játékos ezt követően hazautazott, és megkezdődtek a tárgyalások a két klub között a jövőjüket illetően.

A svájciakkal és a játékosokkal született megállapodás értelmében nyárig futballoznak majd kölcsönben a KTE színeiben, a csapat munkájába hétfőn kapcsolódnak be.

Brahima Touré 24 éves, elefántcsontparti középpályás, afrikai és arab klubokban futballozott európai karrierje előtt, legsikeresebb időszakát Tunéziában töltötte, ahol 29 meccsen két gólt és két gólpasszt jegyzett a Sportif Sfaxien és az ES Zarzis csapatiban. 2013 februárjában igazolta le a Lugano, ám azonnal kölcsönadták a Locarnónak, ahol 12 meccsen két gólig jutott.

Bara Mamadou Lamine N’Diaye (becenevén Bebeto) 22 éves, szenegáli támadó. Nagyon fiatalon Európába került, 18 évesen már olasz alacsonyabb osztályban szerepelt a Teramo és a Giulianova színeiben, innen igazolt 2011-ben Luganóba. A svájciaknál 28 meccsen két gólt és egy gólpasszt jegyzett, időközben azonban a magyar NB I légkörébe is belekóstolhatott, hiszen a Kaposvár kölcsönjátékosaként kilenc meccsen ötször volt eredményes, két találatot pedig előkészített – írja a KTE honlapja.

Két fiatalt kölcsönadott a DVSC

Kecskeméten folytatja a játékot a debreceni Szécsi Márk és Burics András. Előbbi ősszel a DVSC élvonalbeli együttesében játszott, míg a védekező középpályás poszton futballozó Burics a fiókcsapatnak számító Létavértes csapatkapitánya volt – írja a DVSC honlapja.

Olvasói sztorik