NB I

Kikapott az NB II-es listavezető

A Nyíregyháza 1-0-ra vesztett a Mezőkövesd otthonában.
Felkészülési mérkőzés
Mezőkövesd-Zsóry – Nyíregyháza Spartacus 1-0 (1-0)
Mezőkövesd
Mezőkövesd: Horváth T. (Ficsór) – Hegedűs Cs. (Búrány), Szalai V. (Vermes), Gévay, Fótyik – Velicky (Szilvási), Takács P. (Kiss M.), Bognár I., Melczer (Dobos) – Rajczi (Balajti), Harsányi (Menougong). Edző: Véber György
Nyíregyháza: Ovszijenko (Perger, 78.) – Polényi, Jánvári (Gengeliczki, a szünetben), Patály (Benkő, 79), Törtei – Pákolicz, Huszák, Reznek, Kis (Szathmári, 79.), Szilágyi – Molnár. Edző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Rajczi (25.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A törökországi edzőtábor utáni első edzőmeccsét játszotta a Nyíregyháza. Lucsánszky Tamás ezúttal is kilencven percet szánt a játékosok többségének, a keret többi tagja pedig a Cigánd ellen lép pályára a hétvégén. A Mezőkövesd a legerősebbnek vélt csapatával kezdte a találkozót.

Az első játékrész nem sok helyzetet hozott. A kövesdi támadások általában a bal oldalon futottak, s a második nagyobb lehetőséget gólra is váltotta Rajczi. A huszadik percben Harsányi és Melczer visszatett labdáját még melléfejelte, de három perccel később Harsányi beadását már kapásból a hálóba vágta. A hátralévő időben lényegében nem forogtak veszélyben a kapuk. A túloldalon csupán Molnár lövése volt említésre méltó.

A második játékrész első perceiben a vendégek rohamoztak, támadásaikat a jobb oldalon Polényi és Pákolicz vezette, kevés eredménnyel, hiszen a beadásokra középen szinte senki sem érkezett. Egyszer azért Ficsórnak is majdnem akadt védeni valója, Pákolicz lövése azonban mellé ment. Melczer és Bognár kiugratásai Harsányi és Rajczi, majd Balajti irányába rendre hosszúak voltak.

A nagy cserélgetések után az utolsó negyedórára megélénkült a mérkőzés, de hol három kövesdi csatár előtt ment el a labda az ötösön, hol pedig a gólvonalról vágták ki a nyíregyházi védők, így végül több gól nem esett, bár négy-öt ziccere is volt a Mezőkövesdnek – írja a kovesdisport.hu.

Olvasói sztorik