Berki kellett a döntetlenhez

A Puskás Akadémia hazai pályán 1-1-et játszott a Balmazújváros elleni edzőmérkőzésen.
Felkészülési mérkőzés
Puskás Akadémia FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-1 (0-1)
Felcsút. Játékvezető: Kulcsár K.
Puskás FC: Somodi (Papp M., a szünetben) – Nagy Zs., Vaszicsku (Aposztolopulosz, 60.), Vaskó (Fabio, 60.), Tamás (Farkas N., 60.) – Tóth II B. (Orbán G., 60.), Polonkai (Bertus, 60.) – Gallardo (Berki, 60.), Szakály D., Czvitkovics – Lencse (Tischler, 60.). Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Berki (68.), illetve Sárközi (28.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A spanyolországi edzőmeccsek sikere (ötből öt győzelem) után először játszott felkészülési mérkőzést a Puskás FC. Az ellenfél az NB II negyedik helyén álló Balmazújváros volt.

Az első félidő meglehetősen eseménytelenül telt el, leszámítva Francisco Gallardo húszméteres lövését a 29. percben – amelyet a vendégek kapusa nagy vetődéssel védett –, valamint a Balmazújváros gólját, amelyet a 31. percben szerzett Sárközi Szabolcs (0-1).

A második félidő első negyedórájának főszereplője Czvitkovics Péter volt, aki előbb egy lapos szabadrúgással veszélyeztetett, majd néhány perccel később éles szögből lőtt kapura, ezt a próbálkozását Szalma Pál védte. A hatvanadik percben újra pályára lépett Vaszilejosz Aposztolopulosz, aki július 26-án, a Pápa elleni, bajnoki nyitómeccsen sérült meg.

Ekkor már egyértelműen uralta a mérkőzést a házigazda, az ellenfél játékosain egyre inkább kiütközött a fáradtság. A Puskás FC egyenlítőgólja a 68. percben született meg, amikor Szakály Dénes lövését hárította a kapus, de a kipattanót Berki István a hálóba juttatta (1-1).

Öt perccel később újból betalálhatott volna Berki, ám lövését kiütötte Szalma, majd Czvitkovics szöglete után Fabio fejelt majdnem gólt, ám néhány centit tévedett. A nyolcvanadik percben állt a legközelebb a győztes találat megszerzéséhez az élvonalbeli együttes, ám Bertus Lajos labdája a keresztlécen csattant.

Az utolsó tíz percben már főleg a balmazújvárosiak térfelén folyt a játék, de maradt az 1-1, így nem folytatódott a Puskás FC győzelmi sorozata az edzőmeccseken – tudósított a klub honlapja.

– Sikerült sokat birtokolnunk a labdát, mezőnyfölényt tudtunk kialakítani, de sajnos az eredményben ez nem valósult meg, mert az ellenfél kapuja előtt hiányzott a pontosság vagy a helyes döntés. Sok sikert a Balmazújvárosnak a bajnokságban – értékelte a találkozót Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője.